16 / 04 / 2024

çinli emlak şirketlerinin tahvilleri

çinli emlak şirketlerinin tahvilleri

Çin’de borç problemleriyle gündeme gelen gayrimenkul şirketi Evergrande’nin bazı tahvillerinin işleme kapatıldığı belirtildi.

Çinli emlak devi patronuna borsalardan ömür boyu men cezası verildi!

Borçları nedeni ile tasfiyesine karar verilen gayrimenkul firması Evergrande'nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hui Ka Yan'a usulsüz işlemleri nedeni ile de hisse senedi piyasalarından ömür boyu men cezası verildiği kaydedildi.

Konut krizinden kurtulamayan Çin'de emlak geliştiricisi holdinglere yerel yönetim desteği!

Emlak krizinin gündemden düşmediği Çin'de bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Çinli emlak geliştiricileri Sunac China ve CIFI Holdings'in projeleri yerel yönetim desteği almaya hak kazandı. İşte detaylar...

Mahkemeden Çinli emlak devi Evergrande için tasfiye kararı!

Dünyanın en borçlu gayrimenkul geliştirme şirketi olarak bilinen Evergrande şirketi için Hong Kong mahkemesinden tasfiye kararı çıktı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Borç krizindeki Çinli emlak devi Evergrande Group'a 'cansuyu'!

China Evergrande Group'un, tasfiye davasında bir kez daha erteleme kararı alındı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre yatırımcılar tarafından sürpriz şekilde algılanan karar Çinli dev gayrimenkul şirketi Evergrande için son bir şans şeklinde de yorumlandı

Çinli emlak devi Evergrande, 2 senede 81 milyar dolardan fazla zarar etti! 

Çinli emlak şirketi Evergrande, 2021 ve 2022 yılları için sırasıyla 476 milyar yuan ve 106 milyar yuan (66,4 milyar dolar ve 14,8 milyar dolar) zarar ettiğini duyurdu. İşte son gelişmeler...

Gökhan Taş yeni şirket kurdu! 

Coldwell Banker ve Era Real Estate gibi emlak şirketlerinin patronu Gökhan Taş, yeni şirket kurdu. Masterturk Premier Yapı İnşaat Anonim Şirketi Sarıyer'de Gökhan Taş tarafından kuruldu.

Çinli emlak şirketi Shimao Gruop temerrüde düştü!

Çinli emlak şirketi Shimao Group'un 645 milyon yuan borcunu ödeyememesi sebebiyle temerrüde düştüğü belirlendi. 

Çinli emlak şirketi Kaisa'nın hisseleri sert düştü!

Borçlarını ödemeyen ve 8 Aralık tarihinde borsada işlemlerinin durdurulduğu Çinli emlak şirketi Kaisa’nın hisseleri bugün Hong Kong borsasında yüzde 14 geriledi. 

Çinli emlak şirketlerinin hisseleri sert düştü!

Çin'de borç krizinde olan emlak sektöründe sular durulmak bilmiyor. Şimdi de Shimao unvanlı şirketin yaşadıkları sektör hisseleri üzerinde olumsuz fiyatlamalar yaşanmasını sağladı. 

Borçlu Çinli emlak şirketlerini yüklü ödemeler bekliyor!

Küresel piyasalar borç krizindeki Çinli şirketlerle ilgili gelişmeleri takip ediyor. Krizin ortasındaki şirket Evergrande'nin yönetim kurulu başkanı hisse satmaya start verirken, Aralık'ta Çin'in önemli şirketleri yüklü ödemelerle karşılaşacak.

Çinli emlak devi Evergrande zararına hisse satıyor!

Hong Kong Borsası’na yapılan açıklamaya göre Çinli emlak devi Evergrande, HengTen Networks Group Ltd.’deki bütün payını oldukça büyük bir zararla satmayı düşünüyor...

Çin ekonomisinde Evergrande korkusu!

Borçları nedeniyle gündem olmaya devam eden Çinli emlak şirketi Evergrande, Çin ekonomisinde korku yaratmaya devam ediyor. 

Çin emlak krizini sonlandırmak için harekete geçti!

Çinli emlak devi Evergrande'nin yarattığı tedirginliklerin ardından hükümet, emlak sektöründeki borç krizinin yayılmasına engel olmak için harekete geçti. 

çinli emlak şirketlerinin tahvilleri Haberi

çinli emlak şirketlerinin tahvilleri

Çin’de borç problemleriyle gündeme gelen gayrimenkul şirketi Evergrande’nin bazı tahvillerinin işleme kapatıldığı belirtildi. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; ayrıca Moodys’in şirketin kredi notunu Haziran ayından bu güne üçüncü defa düşürmesiyle beraber Çin emlak piyasasında ciddi bir tedirginlik yaşandı. 

Derinleşen likidite problemleri sebebiyle yatırımcıları tedirgin eden şirketin bazı tahvillerinde işlemlerde yüzde 30’a varan değer kayıpları meydana geldi. Geçen hafta da tahvil işlemlerinde benzer bir durum yaşanmıştı.

SON 6 YILIN EN DÜŞÜĞÜNDE

Evergrande’nin hisselerindeki düşüş yüzde 11’den fazla oldu. Şirketin hisseleri 2015 Temmuz'dan bu güne en düşük seviyelerini kaydetti. Evergrande’nin 2022 vadeli 7,4 milyar dolarlık geri ödemesi mevcut. Şirketin bankalara, yatırımcılara, şirketlere ve konut alıcılarına toplamda 305 milyar dolar borcu olduğuna dikkat çekiliyor. 

Ayrıca bazı banka kredi ödemelerinin de askıya alındığı söylendi. Banka...