29 / 03 / 2024

Çöp vergisi 2015

Çöp vergisi 2015

Tüm konut ve işyeri sahiplerinin, gayrimenkullerinin bulunduğu ilçenin belediyesine ödemek zorunda olduğu vergiye çöp vergisi deniyor. Peki, boş binalarda çöp vergisi ödenir mi?

2015 yılı çöp vergisi ne zaman ödenir?

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi meskenler için su faturalarına yansıtılırken, işyeri ve diğer bağımsız bölümler için belediyeye gidilerek ödenmesi gerekiyor. Peki, 2015 yılı çöp vergisi ne zaman ödenir?

Çöp vergisi 2015 ne kadar?

Mart ayı itibarıyla ödenmesi gereken vergiler arasında taşınmaz mallar adına ödenecek çöp vergisi de bulunuyor. Verginin ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar devam edecek. Peki, çöp vergisi 2015 ne kadar?

Çöp vergisi 2015!

Çöp vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi 2015 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

Çöp vergisi kime aittir?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çöp vergisi yalnız konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi kime aittir? Vergiyi kim öder?

Emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

1 Kasım itibari ile emlak ve çöp vergisinin 2. taksit dönemi başladı. Peki, emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

10 soruda 2018 Kasım emlak ve çöp vergisi!

2018 yılı emlak ve çöp vergisi 2. taksit dönemi dün başladı. Peki, kimler, nereye ve nasıl ödeme yapacak? İşte 10 soruda 2018 Kasım emlak ve çöp vergisi...

Çöp vergisi 2018!

Çöp vergisi için ödemeler 1 Mart itibari ile başlıyor. Peki, çöp vergisi 2018 ne kadar? Kimler ne kadar vergi ödeyecek?

12 soruda konutların emlak ve çöp vergisi!

Konutların emlak ve çöp vergisi için 2. taksit ödemelerinin Kasım ayının sonuna kadar yapılması gerekiyor. Peki, konutların emlak ve çöp vergisi nasıl ödenir?

5 soruda dükkanların emlak ve çöp vergisi!

Kasım ayı itibari ile 2. taksit dönemi başlayan dükkanların emlak ve çöp vergisi nasıl ödenir? Dükkanların emlak ve çöp vergisi ne kadar?

Çöp vergisi 2. taksiti ne zaman 2017?

Çöp vergisi olarak bilinen çevre temizlik vergisi belediyeye senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, çöp vergisi 2. taksiti ne zaman 2017?

2017 çöp vergisi nereye ödenir?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için her sene çöp vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, 2017 çöp vergisi nereye ödenir?

Çöp vergisi nasıl hesaplanır 2017?

1 Mart'ta başlayan çöp vergisi dönemi 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki, konut kullanıcıları ne kadar çöp vergisi ödeyecek? İşyeri kullanıcıları ne kadar çöp vergisi ödeyecek?

Çöp vergisi 2017 tutarları!

Halk arasında çöp vergisi olarak bilinen çevre temizlik vergisi, konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi 2017 tutarları ne kadar?

Çöp vergisi 2017!

Çöp vergisi 2017 ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. Ödemeler 31 Mayıs'a kadar ilçe belediyelerine yapılabilecek. Konutların vergisi su faturası dahilinde ödenebilecek..

2017 çevre temizlik vergisi ne zaman ödenecek?

Halk arasında çöp vergisi olarak bilinen çevre temizlik vergisini işyeri kullanıcılarının belediyeye giderek ödemeleri gerekiyor. Peki, 2017 çevre temizlik vergisi ne zaman ödenecek?

Çöp vergisi 2015 Haberi

Çöp vergisi 2015

Boş binalarda çöp vergisi ödenir mi?

Tüm konut ve işyeri sahiplerinin, gayrimenkullerinin bulunduğu ilçenin belediyesine ödemek zorunda olduğu vergiye çöp vergisi deniyor. Bu vergi belediyelerin sunduğu temizlik hizmetleri karşılığında tahsil ediliyor.


Verginin mükellefi binayı fiilen kullanan olarak biliniyor. Yani çöp vergisini ödemesi gereken kişi bina sahibi değil, binayı kullanan oluyor. Çöp vergisinin hesaplaması ve ödemesi, işyerlerinde ve konutlarda farklılık gösteriyor.


Meskenlere ait çöp vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanıyor ve belediyeye gitmeden su faturasında yasıtılarak ödeniyor.


İşyeri sahiplerinin vergi ödemeleri için bağlı oldukları belediyeye gitmeleri gerekiyor. Peki, boş binalarda çöp vergisi ödenir mi?


Çöp vergisinin kullanılmayan konut ve işyerinde, muafiyeti söz konusu oluyor. Muafiyetlik için boş bina sahiplerinin belediyeye...