19 / 04 / 2024

dairedeki haciz nasıl kaldırılır

dairedeki haciz nasıl kaldırılır

Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Aldığım dairenin eski sahibi daire üzerinden kredi çekmiş, kalan senetleri ödedim. “Hacizi kaldırın” diye bankaya gittim. Banka, “Bu adamın başka borcu da var” dedi. Bunu yapma hakları var mı?'' sorusuna yanıt verdi.

Hisseli tapu tek tapu olur mu? Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır?

Hisseli tapu tek tapu olur mu ve Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır sorularının yanıtları tapu sahipleri tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte hisseli tapu ile ilgili detaylar...

Tapuda haciz olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Gayrimenkul alım satım sürecinde olan kimseler tapunun üzerinde haciz olup olmadığını sorgulamak istiyor. Peki, siz de "Tapuda haciz olduğunu nasıl öğrenebilirim?" soruyorsanız işte yanıtı...

E-devlet haciz nasıl sorgulanır?

Bir kimsenin borcu nedeni ile adına haciz işlemi başlatılıp başlatılmadığı e-devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Peki, e-devlet haciz nasıl sorgulanır?

Gayrimenkul üzerindeki haciz nasıl kaldırılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bize 20 adet tapulu tarla miras kaldı. Kardeşime vekalet verdik, o da gitti satış yapacağı vaadi ile birilerinden para aldı ve satış yapmadığı gibi paraları da iade etmedi. Bizim paylarımızda haciz mevcut. Bu nasıl kaldırılır?' sorusunu yanıtladı.

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebi yapılır ve icra takibi başlatılabilir. Peki, eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Miras paylaşımında haciz nasıl gelir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusunun sorduğu ''Miras paylaşımında haciz nasıl gelir?'' sorusunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Haciz satış talebi nasıl yapılır?

Haciz sürecinde borçlunun borcunu ödememesi halinde haczecilen mallar satılarak paraya çevriliyor. Elde edilen gelir ile alacaklıya olan borç kapatılıyor. Peki, haciz satış talebi nasıl yapılır?

Hacizli gayrimenkul satışı nasıl yapılır?

Haciz işlemi ile alacaklılar borçlunun taşınmaz mallarına el koyabiliyor. İcra Müdürlüğü tarafından verilen sürede borcun ödenmemesi halinde, taşınmaz satılarak alacaklıya olan borç kapatılıyor. Peki, hacizli gayrimenkul satışı nasıl yapılır?

Haciz nasıl konur?

Haciz işleminin gerçekleşebilmesi için alacaklı tarafından haciz talebinde bulunulması gerekiyor.İcra müdürlüklerine yapılan takip talebiyle borçluya ödeme emri düzenlenerek gönderiliyor. Peki, haciz nasıl konur?

Haciz işlemi nasıl gerçekleşir?

Borcunu ödemeyen kimselerin menkul ve gayrimenkul mallarına, alacaklının talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konulması işlemine haciz deniyor. Peki, haciz işlemi nasıl gerçekleşir?

Haciz talebi nasıl açılır?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebinde bulunulabiliyor. İcra talebi doğrultusunda icra memurları haciz işlemi için eve gelebiliyor. Peki, haciz talebi nasıl açılır?

Haciz işlemi nasıl kaldırılır?

İcra takibinin kesinleşmesinden sonra, alacağın tahsili için gidilebilecek birden fazla yol bulunuyor. Peki, haciz işlemi nasıl kaldırılır?

Haciz işlemi nasıl başlatılır?

Borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile borcun tahsil edilmesi için başvurduğu işleme haciz deniyor. Peki, haciz işlemi nasıl başlatılır?

dairedeki haciz nasıl kaldırılır Haberi

dairedeki haciz nasıl kaldırılır

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''

Bir daire satın aldım. Dairenin eski sahibi daire üzerinden kredi çekmişti, benim de param çıkışmadığı için geri kalan senetleri ben ödeyecektim ve ödedim. Kredi bittikten sonra “Hacizi kaldırın” diye bankaya gittim. Banka, “Bu adamın bu bankaya başka borcu da var” dedi. Ben de bankaya “Adamın konut borcunu kabul etmiştim, başka borcunu kabul etmiyorum” dedim.

Banka “Açıkta borcu ve kredi kartı borcu var. Bunlar ödenmeden hacizi kaldıramayız” dedi. Bankaya “Bu borcun hepsini ödeyeceğim, haczi kaldıracak mısınız?” diye sordum. “Avukatlara git, borcun ne kadar olduğunu öğren, hepsini öde, evrakları al bankaya gel” dediler. Ben de avukatlara ve icralara gittim parayı ödedim, evrakları aldım bankaya gittim. Bu sefer de “Bu adam başka bir...