27 / 04 / 2024

değer atışı vergisi

değer atışı vergisi

Edinme tarihinden itibaren beş yıl içinde yapılan gayrimenkulün edinme şekli, elde bulundurma süresi ve elde edilen kazanç tutarına göre de ortaya çıkan kazancın beyan edilip vergi ödenmesi gerekebiliyor.

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31397 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik!

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği Seri No: 33!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği Seri No: 33, 31349 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni tebliğ ile 2021 yılında uygulanacak emlak vergisi oranları belli oldu.

Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile hak sahibi olan riskli yapı sahiplerine sunulacak net alanı 150 metrekare altındaki konutların inşaat ve taahhüt hizmetleri için katma değer vergisi oranının yüzde 1 olarak belirlenecek.

Değer artışı vergisi neleri kapsıyor?

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik ile yeni dönem başladı. Artık, gayrimenkul sahibinin devlete değer artışı için vergi ödemesi zorunlu oldu. Peki değer artış payının kapsamı nedir, değer artış payına konu olmayan alanlar ve işlemler nedir? İşte detaylar...

Değer artışı vergisi hangi durumlarda ödenir?

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik ile yeni dönem başladı. Artık, gayrimenkul sahibinin devlete değer artışı için vergi ödemesi zorunlu. Peki değer artışı vergisi hangi durumlarda ödenir?

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Değer artış payı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkullerin değer artışı, normalde satıştan sonra vergilendiriliyor ve alış ile satış değeri arasındaki kazanç üzerinden gelir vergisi alınıyor. Peki arsalar için değer artışı vergisi nasıl hesaplanır?

Gayrimenkulde değer artışı uygulaması!

İmar planı değişikliği sebebiyle değeri artan gayrimenkuller için artık değer artışı vergisi ödenecek. Vergi, taşınmazın artan değerinin tamamı üzerinden hesaplanacak...

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik 2020!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31121 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik 2020!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulam Tebliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Tebliğ  (Seri No:31) bugünkü 31057 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31039 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Değerli Konut Vergisi’nde geri adım atıldı!

Büyük tartışmalara sebep olan ‘değerli konut vergisinde’ geri adım atıldı. 5 milyon TL'lik konutlar için değerli konut vergisi alınmayacak. Bu rakamın üzerindeki konutlardan ise aşan kısmı için binde 3, 6, ve 10’luk vergi alınacak. 

Katma Değer Vergisi Kanunu kapsamında değişiklik!

3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun Geçici 37 nci Maddesi ile 5520 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanununun Geçici 9 uncu Maddesinin Uygulanma Süreleri Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

değer atışı vergisi Haberi

değer atışı vergisi

Edinme tarihinden itibaren beş yıl içinde yapılan gayrimenkulün edinme şekli, elde bulundurma süresi ve elde edilen kazanç tutarına göre de ortaya çıkan kazancın beyan edilip vergi ödenmesi gerekebiliyor.


DEĞER ARTIŞ KAZANCI

Gerçek kişilerin devamlılık arz etmemek koşuluyla yaptıkları gayrimenkul (ev, işyeri, arsa, arazi) satışından elde ettikleri kazançlar, “değer artış kazancı” kabul ediliyor. Gayrimenkullerin beş yıl geçtikten sonra satılması halinde, tutarı ne olursa olsun elde edilen kazanç değer artış kazancı sayılmıyor. Dolayısıyla beyanname verilmesi ve vergi ödenmesi gerekmiyor. Yine, ivazsız (bedelsiz) olarak (bağış, veraset vb.) edinilen gayrimenkullerin satılmasından sağlanan kazançlar, değer artış kazancı olarak vergilendirilmiyor.


10 BİN 600 TL İSTİSNA UYGULANIYOR

Gayrimenkul satış kazançlarının vergilendirilmesinde, 2015 yılı için 10 bin 600 TL istisna uygulanıyor. Edinme tarihinden itibaren beş yıl içinde yapılan gayrimenkul satışından elde...