23 / 04 / 2024

denizdeki ekosistemin onarılması

denizdeki ekosistemin onarılması

İÇDAŞ tarafından liman bölgesini de içine alan alanda başlatılan ve trol avcılarının tepkisine neden olan biyoçeşitlilik projesi kısa sürede sürpriz sonuçlar vermeye başladı. Marmara'da görülmeyen Caretta Caretta’lar geri döndü...

Küre Dağları'nda 500 metre kayan yol yeniden yapılıyor!

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde 5 Haziran tarihindeki şiddetli yağışlar sebebiyle yaklaşık olarak 500 metre kayan Küre Dağları Karacakaya mevkisindeki köy grup yolunun onarılması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Cenap Şahabettin’in evi ne olacak? 

Türk Edebiyatı'nın başarılı yazarlarından Cenap Şehabettin'in Bakırköy'deki evi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Otoparka dönen evin onarılması isteniyor.

Beyrut'taki patlamada evleri zarar gören vatandaşlar kış nedeniyle endişeli!

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 4 ay önce meydana gelen patlamada birçok Lübnanlı'nın evi zarar gördü. Söz konusu yapılarda yaşayan Lübnan vatandaşı, evlerinin onarılmasını bekliyor. 

Ağrı'daki Kan ailesi yeni evlerine kavuşmanın sevincini yaşıyor!

Ağrı'da mutfağı ve banyosu olmayan tek odalı evde zor şartlarda yaşayan 3 kişilik Kan ailesi, evlerinin, devletin ve hayırseverlerin desteğiyle büyütülüp onarılmasıyla birlikte sıcak yuvaya kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Saraybosna'da tramvay alımı ve rayların onarımı için 50 milyon avroluk ihale!

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'nın en temel şehir içi ulaşım aracı olan tramvayların yenilenmesi ve rayların onarılması için 50 milyon avroluk iki ayrı ihaleye çıkılacağı açıklandı...

Trabzon Sürmene’deki Ruhban Okulu onarılacak!

TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvuran bir vatandaş, Trabzon Sürmene'de yer alan Ruhban Okulu’nun onarılıp tekrar kullanıma açılmasını talep etti. Sürmene'deki Ruhban Okulu’nun turizme kazandırılması kararı çıktı...

Kapadokyalılar Özlüce yer altı şehrinin yeniden açılmasını istiyor!

Nevşehir Derinkuyu'ya bağlı Özlüce Köyü'nde yaşayanlar, 1976'da eski bir evin onarımı sırasında tesadüfen ortaya çıkarılan yer altı şehrinin yeniden turizme açılmasını bekliyor...

Çatı onarımı ortak gider midir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun '2 katlı evimiz var. Alt katta amcam oturuyor. Çatının onarılması gerekiyor. Onarımı için alt katta oturan amcam para vermeyeceğini söylüyor. Nasıl yol izlemeliyim?' sorusunu yanıtladı.

Notre Dame Katedrali için 388 milyon avro bağış toplandı!

Paris'te dün çıkan yangında büyük hasar gören dokuz asırlık dünya mirası Notre Dame Katedrali için 388 milyon avro bağış toplandı. Birçok resmi kurum ve şirket katedralin onarılması için bağışta bulundu.

Gölcük Saraylı'daki tarihi evlerin korunması TBMM'de!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesi Saraylı Mahallesi'nde bulunan tarihi evlerin korunması ve onarılması TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Tokat'ta sitenin istinat duvarı çöktü!

Tokat'ta bir mahallede sitenin istinat duvarı çöktü. Belediye ekipleri tarafından toprağın kaldırılması ve çöken alanın onarılması için çalışma başlattı.

Sivas'ta imar sorunları için çalışmalar sürüyor!

Sivas İl Özel İdaresi, kültürel varlıkların aslına uygun onarılması ve turizm merkezlerindeki imar sorunlarının çözümü için çalışmalar devam ediyor. 

TİKA, Kerkük'teki tarihi çarşı için onarım raporu hazırladı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Bağdat Program Koordinatörü Cüneyt Esmer, Kerkük'te yanan tarihi Kayseri Çarşısı'nın onarılması için bir rapor hazırladıklarını belirtti.

denizdeki ekosistemin onarılması Haberi

denizdeki ekosistemin onarılması


İÇDAŞ tarafından liman bölgesini de içine alan alanda başlatılan ve trol avcılarının tepkisine neden olan biyoçeşitlilik projesi kısa sürede sürpriz sonuçlar vermeye başladı


Çanakkale’nin Biga ilçesinde çelik ve enerji üretimini sürdüren İÇDAŞ’ın doğal yaşamı destekleme projeleri sonuçlarını hızlı vermeye başladı. Denizdeki ekosistemin onarılması ile uzun yıllardan beri Marmara'da görülmeyen Caretta Caretta’lar tekrar yaşam alanlarına geri döndükleri görüldü. 


28 Şubat 2014 günü İÇDAŞ tesislerinin bulunduğu sahilde Caretta Caretta tespit edildi. Tek başına görülen ve yardıma ihtiyacı olabileceği düşüncesi ile deniz kaplumbağası İÇDAŞ dalgıçlarınca karaya çıkarıldı. İÇDAŞ Çevre Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Prof. Şükran Yalçın Özdilek tarafından ilk kontrolleri yapılan Caretta Caretta sağlık kontrolünden geçirildi. Sevimli deniz kaplumbağasının kontrollerinin tamamlanmasının ardından “markalama” yapılarak...