13 / 03 / 2025

Denizli toplu konut inşaatı eylemi

Denizli toplu konut inşaatı eylemi

Denizli'de toplu konut inşaatında çalışan işçiler, 3 aydır paralarını alamadıklarını iddia ederek, 18 katlı binanın çatısı ile yüksekliği 50 metre olan vincin tepesine çıkarak eylem yaptı. 

Hendek’te toplu konut hamlesi!

Sakarya Hendek Belediyesi, 700 konut ve yaşam alanlarından meydana gelen toplu konut projesi için çalışmalara başladı.

Bayraklı'da toplu konut yapılıp yapılmayacağı meclis gündeminde!

İzmir Bayraklı'da yapımı devam eden şehir hastanesinin yakınında sağlık çalışanları için toplu konut yapılıp yapılmayacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hoşdere 1. Etap Toplu Konut Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Hoşdere Mevkii, 1.Etap Toplu Konut Alanı 645 Ada, 1 Parsel ile 646 Ada 2 Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Plan Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Karmod'dan Kongo’ya 3 ayda 900 toplu konut ihracatı!

Karmod, Afrika'nın en kalabalık nüfusuna sahip 4. ülkesi Kongo'ya 3 ayda 900 toplu konut ihracatı yaptı.

Altınova'da toplu konut projesi iddiası!

AK Parti Balıkesir Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, Kaytazdere beldesinde imarı olmayan alanda toplu konut projesi yapılmasının planladığını iddia etti.

Türk yatırımcılar Kenya'da toplu konut inşa edecek!

Türk yatırımcılar rotasını Kenya'ya çevirdi. Başta Kenya olmak üzere, çeşitli Afrika ülkelerinde toplu konut alanında ciddi yatırımlar yapacak.  

Osmanlı Devleti'nin ilk toplu konut projesini biliyor musunuz?

İstanbulluların eğlence merkezi olarak gördükleri Akaretlerin Osmanlı Devleti'nin ilk toplu konut projesi olduğunu biliyor muydunuz? 

Ataşehir Toplu Konut Alanı Batı Bölgesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Ataşehir İlçesi, Ataşehir Toplu Konut Alanı Batı Bölgesi 3334 Ada 8 Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği askıya çıktı.

Denizli'deki toplu konut projeleriyle ilgili 13 soru TBMM'de!

Denizli'deki toplu konut projeleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Antalya Turizm Çalışanları Toplu Konut Projesi’nin kuraları çekildi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde Antalya Serik Kocayatak’ta inşa edilen Turizm Çalışanları Toplu Konut Projesi’nde kura çekimi yapıldı.

Özcan Durmaz'dan Aliağa'ya toplu konut müjdesi!

Millet İttifakı İzmir Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, seçim çalışmaları kapsamında hayata geçirmeyi planladığı projeleri anlattı. Durmaz, Aliağa için toplu konut müjdesi verdi.

Ataşehir Toplu Konut Alanı Atatürk Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir İlçesi, Toplu Konut Alanı Atatürk Mahallesi, 3386 ada, 1 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Murat Kurum'dan Akşehirlilere toplu konut müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde hayata geçirilecek Ardıçlı Toplu Konut Projesi imza töreninnde önemli açıklamalarda bulundu.

Denizli toplu konut inşaatı eylemi Haberi

Denizli toplu konut inşaatı eylemi

Denizli'de toplu konut inşaatında çalışan işçiler, 3 aydır paralarını alamadıklarını gerekçe göstererek eylem yaptı. 18 katlı binanın çatısı ile yüksekliği 50 metre olan vincin tepesine çıkan işçiler intihar etmeye çalıştı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre olay dün saat 14.00 sıralarında Merkezefendi ilçesi Selçukbey Mahallesi'nde meydana geldi. İki firma tarafından ortaklaşa yürütülen toplu konut projesinde çalışan işçilerden bazıları, 3 aydır paralarını alamadıklarını savunarak, 18 katlı bir binanın çatısına ve 50 metre yükseklikteki vincin tepesine çıktı. İntihar edeceklerini söyledi.

İşçileri gören mesai arkadaşları, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, binaya girerek, işçileri ikna etmek için çalışma başlattı. İşçiler ise eylemlerine hala devame ettiklerini açıkladı.