20 / 04 / 2024

diyarbakır kırklardağı konutları

diyarbakır kırklardağı konutları

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Kırklardağı konutlarında bir araya gelen hak sahipleri, haklarını alamadıkları iddiasıyla kefenli eylem düzenledi. Yapılan açıklamalardan sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı...

Diyarbakır'daki deprem konutlarının örnek dairesi tamamlandı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından mart ayında temeli atılan konut projesinin örnek dairesi tamamlandı.

Diyarbakır Yenişehir'de 33 hak sahibine konutları teslim edildi!

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki iki mahallede 44 hektarlık alandaki 943 yapıda 5 etap şeklinde start verilen kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, 33 hak sahibine TOKİ tarafından inşa edilen konutların anahtarları teslim edildi. 

Diyarbakır Külliyesi 'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Diyarbakır’daki Merkez Cami ve Külliyesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, külliye inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Diyarbakır yeniden inşa edildi!

Bir dönem terörle anılan Diyarbakır, kötü günlerini geride bıraktı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Huzuru sağladık, 2015-2018 arasında yüzde 50 büyüdük. Şimdi hedef 2 yılda 25 bin kişiye istihdam sağlamak” dedi.

Diyarbakır Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli atılıyor!

Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan  “İl İstihdam Kurulu” toplantısında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı V. Hasan Basri Güzeloğlu, dağınık şekilde üretim gerçekleştiren esnafı temelini atacakları 2 milyon 500 bin metrekarelik Küçük Sanayi Sitesi’ne taşıyacaklarını müjdeledi.

Diyarbakır'ın 400 yıllık konaklar restore edildi!

Diyarbakır'da, Osmanlılar döneminde kenti yönetenlerle varlıklı ailelerin yaşadığı 400 yıllık konaklar, aslına uygun olarak gerçekleştirilen restorasyonla turizmin gözde mekanlarından oldu.

Diyarbakır'a bin 200 yataklı sağlık kompleksi inşa edilecek!

Diyarbakır, sağlık alanında yapılan yatırımlarıyla bölgenin "sağlık üssü" olmaya devam ediyor. Diyarbakır'a bin 200 yataklı sağlık kompleksi inşa edilecek.

Diyarbakır'a 160 milyon liralık altyapı yatırımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destek ve himayelerinde Diyarbakır'a havalimanına ilave pist, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve atıksu arıtma tesisi yapımı olmak üzere 160 milyon liralık altyapı yatırımı kazandırıldı.

TOKİ Diyarbakır Üçkuyu başvuruları 31 Aralık'ta sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Diyarbakır Üçkuyu projesi için başvurular 31 Aralık'ta sona eriyor.

Diyarbakır'da 66 yıllık miras mücadelesi!

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşayan Şemdin Bin Mamo, binlerce dönümlü araziyi oğullarına bırakıp, kızını miras dışı tuttu. Kadının torunları 66 yıldır bir hukuk mücadelesi sürdürüyor.

Sümer Holding'in Diyarbakır'daki fabrika binası yıkılıyor!

Sümer Holding A.Ş. Genel Müdürlüğüne ait Diyarbakır'da yer alan fabrika binası yıkılıyor. Yıkımda çıkacak hurdalar ise ihale ile satılıyor..

Diyarbakır'daki 500 yıllık hamamlar turizme kazandırılacak!

Diyarbakır'ın termal turizminde önemli bir yere sahip olan Çermik ilçesinde, yerli ve yabancı turist sayısını artırmak için 500 yıllık iki hamam restore edilecek.

Diyarbakır Yeni Bağlantı Yolu için yıkımlar tamamlandı!

Kentte araç trafik yoğunluğunu azaltmak için çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ile Bağlar ilçelerini birbirine bağlayacak olan yeni bağlantı yolu üzerindeki 4 apartmanı kamulaştırarak yıkımını tamamladı.

diyarbakır kırklardağı konutları Haberi

diyarbakır kırklardağı konutları


Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Kırklardağı konutlarında bir araya gelen hak sahipleri, haklarını alamadıkları iddiasıyla kefenli eylem düzenledi.


Kırklardağı'nda yaklaşık dört yıl önce başlanan konut yapımının tamamlanmamasına hak sahipleri tepki gösterdi. Kırklardağı’nda toplanan yaklaşık 150 kişi adına konuşan Kırklardağı Konutları Yönetim Kurulu üyesi Piresin Bal, hak sahipleri olarak haklarını alamadıklarını, konut sahibi olma hayali ile ellerindeki her şeyi verdiklerini belirtti. Bu konuda birkaç kez Ticaret ve Sanayi Odası’nda toplantılar olduğunu ifade eden Bal, "Belediye başkanı toplantılara geldi. Dedi ki ‘Hiçbir tane üye, taşeron veya daha önce çalışan kimse mağdur olmayacak, herkes hakkına kavuşacaktır.’ Ama vesaire bir yıl bizi ve üyelerimizi burada çalıştırıp, beklettiler. Bizde baktık ki kimsenin hakkına kavuşacağı yok, gidip savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Hakkımızı adliyede aradık. Ama bu 3...