16 / 04 / 2024

Kırklardağı konut mağdurları eylem yaptı!

Kırklardağı konut mağdurları eylem yaptı!

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Kırklardağı konutlarında bir araya gelen hak sahipleri, haklarını alamadıkları iddiasıyla kefenli eylem düzenledi. Yapılan açıklamalardan sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı...




Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Kırklardağı konutlarında bir araya gelen hak sahipleri, haklarını alamadıkları iddiasıyla kefenli eylem düzenledi.


Kırklardağı'nda yaklaşık dört yıl önce başlanan konut yapımının tamamlanmamasına hak sahipleri tepki gösterdi. Kırklardağı’nda toplanan yaklaşık 150 kişi adına konuşan Kırklardağı Konutları Yönetim Kurulu üyesi Piresin Bal, hak sahipleri olarak haklarını alamadıklarını, konut sahibi olma hayali ile ellerindeki her şeyi verdiklerini belirtti. Bu konuda birkaç kez Ticaret ve Sanayi Odası’nda toplantılar olduğunu ifade eden Bal, "Belediye başkanı toplantılara geldi. Dedi ki ‘Hiçbir tane üye, taşeron veya daha önce çalışan kimse mağdur olmayacak, herkes hakkına kavuşacaktır.’ Ama vesaire bir yıl bizi ve üyelerimizi burada çalıştırıp, beklettiler. Bizde baktık ki kimsenin hakkına kavuşacağı yok, gidip savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Hakkımızı adliyede aradık. Ama bu 3 aydır adliyeden bir sonuç çıkmadı. Şu anda bu Kırklardağı’nın tapuları başka insanlara veriliyor. Gerçek hak sahiplerine verilmiyor. Biz gerçek hak sahipleri olarak mağdur olduk. Bizim bu kefen giyinişimiz son giyinişimiz olacak. Hakkımızı alamadığımız taktirde bu kefenler gerçek kefenimiz olacak. Bazı rivayetlere göre de burada bine yakın yapı yapılmış, fakat hiç birinin inşaatı tamamlanmadan yıkılmış. Eğer Hevsel Bahçeleri için yürüyüş ve eylem yapanlar varsa Kırklardağı içinde duyarlı olup eylem yapsınlar. Biz duyarlı insanlardan bunu bekliyoruz" dedi.


Yapılan açıklamalardan sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.



Maraş Gündem


Geri Dön