20 / 04 / 2024

doğu kudüs yeni konut

doğu kudüs yeni konut

Doğu Kudüs'teki nüfus yapısını Yahudiler lehine değiştirmeye çalışan İsrail, bu yerleşim birimlerine sürekli ek konutlar ekleyerek şehirdeki Yahudi nüfusunu arttırmayı hedefliyor.

İsrail, Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşim yerlerini genişletiyor!

İsrail, 50 yıldır işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşim yerlerini genişletmeye devam ediyor.

İsrail Doğu Kudüs'te 15 bin yeni konut inşa edecek!

İsrail Bina ve İskan Bakanlığı, 10 bini Batı Kudüs'te 15 bini Doğu Kudüs'te olmak üzere 25 bin yeni yerleşim planı hazırladı.

Arap Birliği'nden İsrail'in Kudüs'te yeni konut onayına kınama!

Arap Birliği, Doğu Kudüs'te 566 yeni konut inşasını İsrail'in onaylamasını kınadı. İsrail'in bu kararının, tüm yerleşim faaliyetlerini "derhal ve tamamen" durdurmasını içeren son kararına cevap olduğu kaydedildi.

İsrail'den Doğu Kudüs'te 770 yeni konut!

Doğu Kudüs'ün güneyindeki Gilo Yahudi yerleşim birimini genişletme projesi kapsamında 7İsrail'in Haaretz gazetesinin haberine göre, Doğu Kudüs'ün güneyindeki Gilo Yahudi yerleşim birimini genişletme projesi kapsamında 770 yeni konut inşa edilecek.

İsrail'den Doğu Kudüs'te 181 yeni konuta onay!

Arap Araştırma Derneği Haritalar Bölümü Başkanı Halil et-Tufekci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kudüs Belediyesinin Gilo Yahudi yerleşim biriminde 181 yeni konutun inşasını onayladığını belirtti.

İsrail, Doğu Kudüs'te 323 yeni konut inşa edecek!

İsrail Arazi Dairesi, Doğu Kudüs'te 323 yeni konut inşası için ihale açtı.İki yıl önce yaşanan bir aksaklık nedeniyle bugün yeniden açıldığı belirtilen ihalelerin İsrail hükümetinin ekonomik konut projesi kapsamında olduğu kaydedildi.

Doğu Ekspresi’nde yeni bilet fiyatları 6 bin TL! Son 4 yılda yüzde 4185 zam geldi!

Turistik Doğu Ekspresi’nde bir biletin fiyatı son 4 yılda yüzde 4.185 zamlandı. Bu sezonun bilet fiyatları 6 bin Türk Lirası oldu. 

Doğu Ekspresi'nde yeni seferler ne zaman başlayacak? Yolculuk kaç saat?

Doğu Ekspresi'ne hem yurt içinden hem yurt dışından gelen yoğun talep üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Turistik Doğu Ekspresi'nin dışında yeni turistik tren rotaları oluşturmak üzere harekete geçti. Turistik Doğu Ekspresi'nin yeni seferlerinin başlayacağı tarih de belli oldu.

İsrail, Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 730 yeni konut inşa edecek!

İsrail makamlarının işgal altında olan Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için yükselecek olan 12 katlı 14 bina kapsamında toplamda 730 yeni konutun inşasını onayladığı belirtildi.

İsrail, Doğu Kudüs'te 3 bin 557 haneli yeni yasa dışı yerleşim inşasını onayladı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi Bölge Planlama ve İnşa Komitesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'te toplamda 3 bin 557 haneli yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşasına onay verdi.

İsrail, Doğu Kudüs'te bir dizi yerleşim projesi planlıyor!

İsrail Adalet Bakanlığının, işgal altında olan Doğu Kudüs'ün Bab el-Amud, Beyt Safafa, Sur Bahir, Şeyh Cerrah ve Beyt Hanina bölgelerinde bir dizi yeni Yahudi yerleşim projesi hayata geçirmeyi planladığı bildirildi.

İsrail, Doğu Kudüs'teki 10 bin haneli yerleşim yeri planını ABD'nin baskısıyla erteledi!

İsrail yönetimi işgal altında olan Doğu Kudüs'te hayata geçirmeyi planladığı yaklaşık olarak 10 bin haneli yasa dışı Yahudi yerleşim birimi projesini ertelediğini açıkladı.

İsrail, Batı Şeria'da 1355 konut için ihale açılacağını açıkladı!

İsrail İskan Bakanı Zeev Elki yaptığı açıklamada, Batı Şeria ile Doğu Kudüs’te toplamda 1355 yeni konutun hayata geçirilmesi amacıyla ihale açılacağını duyurdu.

Avrupalı diplomatik temsilcilerden İsrail'in Doğu Kudüs’teki yıkımlarına tepki!

Kudüs ve Ramallah'taki Avrupalı diplomatik temsilcileri, İsrail'in Doğu Kudüs’teki yıkım çalışmalarına tepki gösterdi.

Filistinliler'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkım planı için protesto gösterisi!

Filistinliler İsrail'in Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ndeki yıkım planı için protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Ürdün'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkımları için kınama!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Doğu Kudüs'te gerçekleştirdiği yıkımları kınadı...

BM'den İsrail'e, Doğu Kudüs'teki yıkımları durdurma çağrısı!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'e, Doğu Kudüs'teki yıkımları durdurması için çağrı yaptı...

Doğu Kudüs'te bir Yahudi'den işgal ettiği evin sahibine şok eden yanıt!

İşgal altında olan Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesinde bir Yahudi, işgal ettiği evin sahibine 'evini ben çalmasam başkası çalacak' yanıtı verdi...

BAE Kudüs’ten gayrimenkul alıyor ve İsrail’e satıyor iddiası!

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Doğu Kudüs’te İsrail ismiyle gayrimenkul satın aldığı öğrenildi.

doğu kudüs yeni konut Haberi

doğu kudüs yeni konut

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İngilizler tarafından bir asır önce işgal edilen Filistin'n ve Filistin davasının kalbi Kudüs, yarın tarihinin en zor günlerini yaşayamaya hazırlanıyor.

ABD, İsrail nezdindeki büyükelçiliğini düzenlenecek bir törenle resmen Kudüs'e taşıyor.

İsrail'in onlarca yıldır gayri hukuki ve gayri insani yöntemlerle yürüttüğü Kudüs'ü Yahudileştirme çabaları da böylece yeni bir boyut kazanmış olacak.

Doğu Kudüs'teki nüfus yapısını Yahudiler lehine değiştirmeye çalışan İsrail yönetimi, uluslararası hukuka aykırı olarak burada 10 Yahudi yerleşim birimi de inşa etti.

Yahudi olmayanların ikamet etmesinin yasak olduğu bu yasa dışı yerleşim birimlerinde 200 binin üzerinde kişi yaşamını sürdürüyor. İsrail, bu yerleşim birimlerine sürekli ek konutlar ekleyerek şehirdeki Yahudi nüfusunu arttırmayı hedefliyor.

Doğu Kudüs'teki mevcut Yahudi yerleşim yerlerine son bir senede on binlerce yeni konut eklenmesi kararlaştırıldı. İsrail'in bu...