19 / 04 / 2024

dükkan kira zamları

dükkan kira zamları

Gayrimenkul kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedeline nasıl zam yapılacağı Borçlar Kanunu ile düzenleniyor. Peki, dükkan kiracına nasıl zam yapılır? Dükkan kira zammı neye göre yapılır?

Dükkan sahibi ne kadar zam yapabilir?

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline yıllık olarak zam yapılabiliyor. Peki, kiraya zam nasıl yapılır? Dükkan sahibi ne kadar zam yapabilir? İşte yanıtı..

Dükkan kira zamları nasıl yapılır?

Kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde mal sahibi kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Dükkan kira zam hesaplamaları, mesken kira artış hesaplamalarından farklı olarak yapılıyor. Peki, dükkan kira zamları nasıl yapılır?

Dükkan kira zammı nasıl hesaplanır?

6098 sayılı kira kanununda yapılan değişikliklere göre mesken ve dükkan kira zam hesaplamaları birbirinden ayrıldı. Peki, dükkan kira zammı nasıl hesaplanır? İşte dükkan kira zam hesaplamaları..

Fahiş kira artışı bir ekmek teknesini daha kapattı! Dükkan sahibi 5 bin TL kira bedelini 30 bin TL yaptı...

Aydın Didim’de sahibi ve ustasının bir kadın pide ustası olan Bahçivan Pide Salonu dükkan sahibinin mağduru oldu. Dükkan sahibi 5 bin liralık dükkana 30 bin TL kira istedi.

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

AVM'lerde yüzde 400'e varan kira zamları isteniyor! Perakendecilerden 'genel gider kalemi şeffaflaşsın' talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, mevzuatta yapılan düzenlemelere karşın AVM’lerde ödenen genel giderlerin şeffaflaşamadığına dikkat çekti. Öncel, kira zamları ile ilgili de konuştu. 

Ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir? İş yeri, dükkan kira zam oranı ne kadar oldu?

Nisan ayı enflasyon oranı bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak. Vatandaşlar bu kapsamda Ev kira artış oranı ne kadar oldu? İş yeri, dükkan kira zam oranı kaç TL? sorularına yanıt arıyor. 

Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi, taraflardan birinin taşınmazın kullanımını teslim ettiği, karşı tarafın da bunun karşılığında bir meblağ ödemeyi kabul ettiği sözleşmelere deniyor. Peki, dükkan kira sözleşmesi nasıl olmalı? Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022...

Kira zamlarında son dakika! 'Üst sınır' önerisi gündemde! Fahiş ev kiralarında sona mı gelindi?  

Yabancıya yapılan konut satışlarının ve kiralamaların fiyatları yükselttiği gündemden  düşmüyor. Sektörden kira zamları için 'Üst sınır' önerisi geldi...

Dükkan tahliye taahhütnamesi örneği 2021!

Ev ve iş yeri kiralamalarında kira dönemi içerisinde kiracı tahliye taahhütnamesi hazırlanıyor. Kiracı, tahliye taahhütnamesi verip kiraladığı taşınmazı tahliye edeceği tarihi beyan ediyor. İşte dükkan tahliye taahhütnamesi örneği 2021...

Dükkanı, şehit ve gazi aileleri derneğine çevirdi! 

Kocaeli'de belediyeye ait dükkanı yaklaşık 10 yıldır kira vermeden, inşaat firması olarak kullanan Hacı.K biriken kira borcunu ödememek için dükkanını şehit ve gazi aileleri derneğine çevirdi.

Otellerde dövizle kira talebi iddiası meclis gündeminde!

Otel ve turistik tesislerdeki mağaza, dükkan, stant ve benzeri işyerleri için dövizle kira talep edildiği iddiası TBMM gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Dükkan kira artış oranı hesaplama Ocak 2019!

Dükkan kira sözleşmesi Ocak ayında yenilenen kiracılara ne kadar zam yapılacağı bugün belli oldu. İşte dükkan kira artış oranları ve hesaplama örneği Ocak 2019...

Sinpaş İş Modern satılık dükkan!

Sinpaş GYO tarafından Beylikdüzü Yakuplu Mahallesi'nde hayata geçirilen Sinpaş İş Modern Ambarlı projesinde yüzde 10 KDV avantajı sunuluyor. Peki projede kira fiyatları ne kadardan başlıyor. İşte Sinpaş İş Modern satılık dükkan fiyatları...

Dükkan kira artış oranları Ekim 2018!

Ekim ayı enflasyon oranlarını açıklaması ile gayrimenkul kira artış oranları da belli oldu. İşte dükkan kira artış oranları Ekim 2018..

Dükkan kira artışı hesaplama 2018!

Dükkan kira sözleşmesi, Eylül ayında yenilenen kiracıya yıllık zam yapılacak. Peki, dükkan kiracısına bu ay ne kadar zam geliyor? İşte dükkan kira artışı hesaplama 2018 örneği..

dükkan kira zamları Haberi

dükkan kira zamları

Dükkan kira artışı neye göre yapılır?

Gayrimenkul kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedeline nasıl zam yapılacağı Borçlar Kanunu ile düzenleniyor. Kanun gereğince meskenlerde ÜFE oranlarına göre zam yapılırken, işyerinde bu kural 2020 yılına kadar uygulanmıyor.


2020 yılına kadar dükkan kira sözleşmesi artış oranı için sözleşmede herhangi bir tanımlama yapıldıysa, mal sahibi kira zammını burada belirtilen esaslara göre yapıyor.


Örneğin dükkan kira sözleşmesinde TÜFE oranları belirtildiyse hesaplamada dönemin TÜFE oranları kullanılıyor. Bu oranlar her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor.


İlgili madde:

12 Temmuz 2012 tarihinde 28351 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun:


“GEÇİCİ MADDE 2 – Kiracının Türk Ticaret Kanununda tacir olarak sayılan kişiler ile özel hukuk ve kamu hukuku tüzel kişileri olduğu işyeri kiralarında, 11/1/2011 tarihli...