24 / 04 / 2024

düzce depremi konteyner ev

düzce depremi konteyner ev

Merkez üssü Düzce Kaynaşlı'da 12 Kasım 1999'da 7.2 büyüklüğündeki depremde 845 kişi ölmüş. 5 bin kişi yaralanmıştı. Kaynaşlı'da 60 aile Düzce depreminden bu yana hala prefabrik evde yaşıyor...

Düzce depremini bilen Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul depremi için de tarih verdi! Hemen bakın!

Bugün saat 04.08'te meydana gelen ve merkez üssü Düzce Gölyaka olan 6,0 büyüklüğündeki deprem, tüm Türkiye'yi de ayağa kaldırdı. Yapmış olduğu isabetli tahminlele bilinen Prof. Dr. Ahmet Ercan, olası İstanbul depremi hakkında da önemli açıklamalar yaptı.

Düzce 5.9 şiddetinde sallandı, uzman isimler peş peşe açıkladı! Büyük İstanbul depremi...

Bu sabaha karşı saat 04:08'de yaşanan Düzce'deki depremin ardından, beklenen büyük İstanbul depremini tetiklenip tetiklenmeyeceği merak konusu oldu. Peki Düzce'de yaşanan deprem büyük İstanbul depremini tetikler mi? İşte uzman isimlerin o açıklamaları...

Doç. Dr. İnan Keskin'den Düzce depremi açıklaması!

Merkez üssü Düzce olan 5 büyüklüğündeki depremden sonra açıklama yapan Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnan Keskin "Zemin koşuluna uygun yapı inşa edilmeli" dedi.

Naci Görür'den Düzce depremi açıklaması!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Düzce'de yaşanan depremle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Görür, "Bu deprem muhtemelen zon içerisinde, 12 Kasım 1999'da kırılmamış olan küçük bir fay parçası tarafından üretildi" dedi.

Uzmanlardan Düzce depremi değerlendirmesi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) göre saat 15.40'ta Düzce Merkez'de 5 şiddetinde bir deprem yaşandı. Uzmanlar, söz konusu depremin büyük Marmara depremini tetikleyip tetiklemeyeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Süleyman Soylu'dan Düzce depremi açıklaması!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce'de meydana gelen depremle ilgili olarak yaptığı açıklamada, ilgili birimlere ulaşan herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını söyledi.

Düzce Valisi Cevdet Atay'dan Düzce depremi açıklaması!

 Düzce Valisi Cevdet Atay, merkez üssü Düzce olan 5 büyüklüğündeki deprem ile ilgili açıklamada bulundu.

Murat Kurum'dan Düzce depremi açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Düzce'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremle ilgili son dakika açıklaması yaptı.

Ahmet Ercan'dan Düzce depremi açıklaması!

Düzce'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yapan Deprem Uzmanı Ahmet Ercan "Orada bir enerji açığı vardı. Oradaki enerji boşaldı. 1999 depreminde enerji açığı vardı boşaldı" şeklinde konuştu.

Düzce'nin çehresi değişti!

1999 Marmara Depremi'nden yaklaşık 3 ay sonra yeni bir depremle sarsılan Düzce'nin kent mimarisi, aradan geçen süre zarfı içerisinde değişti.

Düzce Güvenli Konutta Yaşama Hakkı Sergisi 11 Haziran'a kadar açık!

Düzce depremi sonrası ‘Güvenli Konutta Yaşama Hakkı’ mücadelesi veren kiracı depremzedelerin gerçek hikâyesi üzerine kurulu sergi sürüyor. Sergi 11 Haziran’a dek her hafta cumartesi günleri gerçekleşecek.

Düzce Belediyesi Kasım ayı toplantısının gündemi imar!

Düzce Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci birleşimi 12 Kasım 1999 Düzce depremi anma yıldönümü nedeniyle ‘Depremde Hayatlarını Kaybedenler’ için dua ile açıldı.

99 depremi Düzce'nin bina anlayışını değiştirdi!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 12 Kasım 1999 Düzce depremine ilişkin açıklama yaptı. Keleş, "Düzce'de imar açısından önemli gelişmeler olmakta. İmar düzenlemeleri ile plansız hiçbir bölgemiz kalmıyor" dedi.

düzce depremi konteyner ev Haberi

düzce depremi konteyner ev

14 yıldır prefabrik evde Depremzedeler, soğuktan korunmak için prefabrik evleri ahşapla kaplamış.  Merkez üssü Düzce Kaynaşlı'da 12 Kasım 1999'da 7.2 büyüklüğündeki depremde 845 kişi ölmüş.  5 bin kişi yaralanmıştı. 

15 bin bina hasar görmüştü. Depremin üzerinden tam 14 yıl geçti. Kaynaşlı'da 60 aile hâlâ prefabrik konutta oturuyor. 

Belediye Başkanı İsmail Korkmaz "Onlar için TOKİ tarafından sosyal konutlar yapılmaya başlanacak. İhale aşamasındayız. Onları sokağa atmadan çözmek istiyoruz" dedi.


Posta...