23 / 04 / 2024

ekspertiz raporunun süresi

ekspertiz raporunun süresi

Ekspertiz raporu; gayrimenkulün incelenmesi ardından bir pazar fiyatı belirlenmesine denir. İnceleme sonucunda tespit edilen değerde müşteriye kredi verilir. Peki ekspertiz raporunun hükmü ne kadardır? İşte,ekspertiz raporunun geçerlilik süresi!

Ekspertiz raporu kaç günde çıkar?

Ekspertiz raporu kaç günde çıkar?: Ekspertiz sonrası rapor bankaya 1 yada 3 iş gününde ulaşıyor. Sonra banka, kredi ile ilgili kesin kararını veriyor. Eğer kredi talebi onaylanırsa kredinin kulandırımı için tapu ipotek işlemleri yapılıyor...

İlaç raporu süresi uzatıldı mı? İlaç kullanım raporu kaç yıl geçerli?

İlaç raporunun geçerlilik süresine dair detaylar merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık raporlarının geçerlilik süresi hakkında yeni bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Riskli raporu verilen binalar tartışmaları ateşledi! 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemiyor!

Yapı denetim firmalarının verdiği "riskli" raporunun ardından malikler arasında yeni bir kavga sebebi oluştu. 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemezken, "Kira gelirimden olurum, denetim istemiyorum" diyenler bile gündeme geliyor.

Konut kredisi ekspertiz süresi!

Satın alınacak gayrimenkulün yaş, konum gibi özelliklerine göre değerinin belirlenmesi işlemi ekspertiz ile yapılıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz süresi ne kadardır? İşte konut kredisi ekspertiz geçerlilik süresi..

Ekspertiz raporu geçerlilik süresi ne kadar?

Gayrimenkul ekspertizi gayrimenkulün değerini öğrenmek amacıyla yapılıyor.Bu rapor için öncelikle bankaya başvuru yapılması gerekiyor.Peki ekspertiz raporu geçerlilik süresi var mı?Ekspertiz raporu geçerlilik süresi ne kadar?

Konut kredisi ekspertiz raporu süresi dolunca ne yapılmalı?

Konut kredisi, konut edinmeleri amacıyla veya sahip oldukları konutların teminatı altında tüketicilere kredi kullandırılması olarak ifade ediliyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu süresi dolunca ne yapılmalı?

Konut kredisi ekspertiz raporu geçerlilik süresi!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız öncelikli şartınız ekspertiz raporu olarak karşımıza çıkıyor. Ekspertiz raporu için bankaya başvuru yapılması gerekiyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu geçerlilik süresi ne kadar?

Emlak vergisi yapılandırma süresi bitti mi?

Vergi borcu ve faizlerine yönelik olarak yapılan yapılandırma hakkı başvuru süresi 1 Aralık 2014 tarihinde sona erecekti. Peki, emlak vergisi yapılandırma süresi bitti mi? Devam ediyor mu?

Vergi yapılandırma başvuru süresi devam ediyor!

Vergi borcu yapılandırmaları için 30 Kasım 2014 tarihinde alınan karar ile başvuru süresi uzatıldı. Bakanlık Kararı gereğince 31 Aralık'a kadar vergi yapılandırma başvuru süresi devam ediyor..

Vergi yapılandırma başvuru süresi kaç ay uzatıldı?

Torba Yasa ile yapılandırma için başvurular 1 Aralık 2014 tarihinde son bulacaktı. Ancak, Resmi Gazete'de yayımlanan bir karar ile yapılandırma başvuru süresi uzatıldı. Peki, vergi yapılandırma başvuru süresi kaç ay uzatıldı?

Çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz mal kullanıcıları tarafından ödeniyor. 2014 yılına ait verginin 2. taksit ödemeleri devam ediyor. Peki, çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

1319 sayılı kanun gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Yapılandırma süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı!

6552 sayılı Torba Yasası ile tanınan yapılandırma başvuruları 1 Aralık'ta sona erecekti. Ancak, 30 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile yapılandırma süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı...

Çevre temizlik vergisi yapılandırma süresi uzatıldı!

Çevre temizlik vergisi, Torba Yasa ile yapılandırılabiliyor. Başvurular, 1 Aralık 2014 tarihinde sona erecekti. Ancak, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile çevre temizlik vergisi yapılandırma süresi uzatıldı...

ekspertiz raporunun süresi Haberi

ekspertiz raporunun süresi


Ekspertiz raporunun geçerlilik süresi!


Bankaların konut alacaklar için verdikleri kredilerin değerlendirmesinde gayrimenkul uzmanlarının yaptığı değerlemeler dikkate alınıyor. Bankadan görevlendirilmiş olan eksperler gayrimenkulün inşaat maliyeti, yer aldığı bölge, konum, metrekaresini incelir. 


Yapılan değerlendirme sonucunda hazırlanan rapor bankaya sunuluyor. Bankaya sunulan ekspertiz raporu ile banka kredi başvurusunu kabul etmeyebilir. 


Ekspertiz raporu banka açısından büyük önem taşıdığı gibi müşteri tarafından da büyük önem taşır. Vatandaşların ekspertiz raporuna itiraz hakkı vardır. Eğer banka ekspertiz raporu sonucunda yüklü miktarda ücret talep ettiyse bu durum sonucunda Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvurularak, ekspertiz ücretinin iade edilmesi için itiraz edebilir. Dava sonucunda mahkeme tarafından görevlendirilen eksperler takrar eve gelip inceleme yaparlar. Peki bu ekspertiz raporunun geçerlilik süresi ne kadardır?


Ekspertiz raporunun geçerlilik süresi!

Ekspertiz raporlarının geçerlilik süresi hakkında genelgeçer bir kanun yoktur....