24 / 04 / 2024

Emay İnşaat tapu açıklaması

Emay İnşaat tapu açıklaması

Kentplus Centrium Tower projesinde, bazı ev sahipleri ile davalık olan Emay İnşaat AŞ'den açıklama yapıldı...

Kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine yeni yönetmeliğe uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Emay İnşaat konkordatodan çıktı!

İstanbul genelinde hayata geçirdiği önemli projelerle bilinen ve 2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sıraya yerleşen Emay İnşaat ve Kent Toplu Konut Gayrimenkul A.Ş.'nin konkordato sürecinde sona gelindi.

Kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı?

Kentsel dönüşümde yıkılarak yenilenen binaların bazı harç ve vergiler için muafiyet bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı?

Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta!

Kasım 2018'de konkordato ilan eden ve 1 yıllık kesin mühlet, 6 aylık ek mühlet ve sonrasında Kovid-19 pandemisi sebebiyle tekrar mühlet gibi birçok süreçten geçen Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta görülecek.

Kentsel dönüşümde tapu harcı bilmecesi sona eriyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Numan Emre Ergin, bugünkü köşesinde, kentsel dönüşümde tapu harcını kaleme aldı.

Emay İnşaat'ın konkordato davası için karar alındı!

İstanbul'da gerçekleştirdiği projelerle tanınan, 2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada yer alan Emay inşaat, 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti. Konkordato davası için karar alındı.

Emay İnşaat'ın konkordato davasında flaş gelişme!

2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada yer alan Emay İnşaat 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti. Emay İnşaat hakkında yeni bir karar alındı...

Emay İnşaat'ın konkordato duruşması 1 Nisan'da!

İstanbul'da gerçekleştirdiği önemli projelerle tanınan ve 2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada bulunan Emay İnşaat, yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirket hakkında yeni bir karar verildi. 

Emay İnşaat için nihai karar 1 Mart'ta verilecek!

2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada yer alan Emay İnşaat 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti. Emay İnşaat için nihai karar 1 Mart 2021 tarihindeki duruşmada verilecek.

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi emsal karar!

Kentsel dönüşüm kapsamında müteahhitlerin yaptıkları satışlarda yatırılan tapu devir harçlarının ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçlarının iadesini isteyebiliyor. İşte kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi için verilen emsal karar...

Kentsel dönüşüm tapu harcı geri alma 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında müteahhitlerin yaptıkları satışlarda yatırılan tapu devir harçları ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçları iade ediliyor. İşte kentsel dönüşüm tapu harcı geri alma 2021 işlemleri...

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında müteahhitlerin yaptıkları satışlarda yatırılan tapu devir harçları ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçları geri alınabiliyor. İşte kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi 2021 aşamaları...

Emay İnşaat'ın konkordato duruşması 1 Mart'ta!

Yıllardır gayrimenkul sektöründe sayısız proje hayata geçiren Emay İnşaat, yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirket hakkında yeni bir karar alındı...

Emay İnşaat tapu açıklaması Haberi

Emay İnşaat tapu açıklaması

Hürriyet'te yer alan habere göre; inşaat ve taahhüt işlerinde çeyrek asra yakın bir geçmişi bulunan Emay İnşaat Taah. San ve Tic. AŞ, Kentplus Centrium Tower projesinde ev alan 4 müşterisi ile karşı karşıya geldi. Ev sahipleri, tapu devrine ilişkin sorun yaşandığı iddiası ile tüketici mahkemesinden dava açtı ve tedbir kararı aldı.

TEDBİR KARARI OLAĞAN

Emay İnşaat ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şirket olarak bugüne dek binlerce konut üretimi yapılarak hak sahiplerine teslim edildiği belirtildi. Davacıların gündeme getirdiği iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada “Tapu iptal ve tescil davalarının başlangıç aşamasında dava konusu taşınmazlara ilişkin ihtiyati tedbir kararı verilmesi olağandır” denildi.

ÖDEMESİ BİTMEYENLER VAR

Açıklamada ayrıca “Projede, henüz alıcılar tarafından ödemesi tamamlanmamış daireler bulunmasına rağmen, yer teslimleri gerçekleşmiş olup, hali hazırda tapu devirleri devam etmektedir”...