28 / 03 / 2024

emlak kaporası

emlak kaporası

Bir gayrimenkulün satış, kiralama, pazarlama sürecini yöneten; bunların sözleşmesini yapan kişiye emlakçı deniyor. Emlakçı verdiği hizmet karşılığında kapora talep edebiliyor. Peki, emlakçı kaporasının iadesi nasıl olur?

Emlakçı kaporası ne kadar?

Bir taşınmaz mal satın almak isteyen kimseler, emlakçı ile çalışabiliyor. Emlakçının bulduğu evin satın alınmak istenmesi halinde ise belli bir miktarda kaporanın ödenmesi gerekiyor. Peki, emlakçı kaporası ne kadar?

Ev kaporası ne kadar?

Ev satın almak isteyen kimseler çoğu zaman emlakçıların kapısını çalıyor. Emlakçı aracılığı ile yapılan anlaşmalarda alıcıdan öncelikle "kapora" talep ediliyor. Peki, ev kaporası ne kadar?

Emlakçı kaporasının iadesi nasıl olur?

Bir gayrimenkulün satış, kiralama, pazarlama sürecini yöneten; bunların sözleşmesini yapan kişiye emlakçı deniyor. Emlakçı verdiği hizmet karşılığında kapora talep edebiliyor. Peki, emlakçı kaporasının iadesi nasıl olur?

Emlakçı kaporası!

Gayrimenkul alım satım ve kiralama gibi işlemlerde taraflar arasında aracı konumunda olan emlakçılar emlak tellalı olarak nitelendiriliyor. İşte Borçlar Kanunu kapsamında yer alan Emlakçı kaporası ile ilgili esaslar...

Polat Alemdar emlak zengini çıktı

Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar'ı Necati Şaşmaz diziden kazandığı paraları emlak yatırımı yaparak değerlendiriyor.

New York'ta emlak fiyatları yerle bir

Dünyanın en lüks ofislerinin olduğu New York'ta emlak fiyatları yerle bir oldu.

Emlak Fuarı'na bakmaya değil almaya gelecekler

En iyi yatırım aracı olarak görülen gayrimenkul alanındaki yenilikler İstanbul CNR Expo'da 2.EUROEMLAK Fuarı'nda "Emlak Festivali"nde tanıtılacak.

Emlak GYO 'hasılat'ı Ağa gibi alacak

Emlak GYO, hasılat paylaşımı modeliyle ürettiği projelerinde, Ağaoğlu'nun bin 200 konutluk My City Bahçelievler projesinde yaptığı kampanyayı uygulayacak

Milli Emlak Konya'da arsa satacak

Konya Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü Selçuklu ilçesinde bulunan 5 bin 523 metrekarelik arsayı satışa çıkardı.

Sahibinden.com'da emlak ilanları arttı

Geçtiğimiz yıl ekim ayından bu yana Türkiye'yi de yoğun olarak etkileyen ekonomik krizin bir etkisi de emlak ve vasıta ilanlarına oldu.

Emlak Bankası'ndan 46 satılık gayrimenkul

T.C Emlak Bankası, İstanbul, Ankara, Adana, Samsun, Antalya, Balıkesir, Diyarbakır, İçel, Kahramanmaraş, Denizli, Sivas, İzmir, Manisa, Trabzon, Edirne ve Yalova'da bulunan toplam 46 gayrimenkulu satışa çıkardı.

Milli Emlak'tan Düzce'de satılık arsa

Düzce Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü İstanbul Caddesinde bulunan arsayı satışa çıkardı.

Emlak sektöründe istihdam tedbirleri

Emlak sektöründe gençlerin istihdamını artırmaya yönelik olarak AB tarafından desteklenen "Emlak Sektöründe İstihdam Tedbirleri Projesi" hayata geçirildi.

emlak kaporası Haberi

emlak kaporası

Emlakçı kaporasının iadesi nasıl olur?

Bir gayrimenkulün satış, kiralama, pazarlama sürecini yöneten; bunların sözleşmesini yapan kişiye emlakçı deniyor. Gayrimenkul işlemlerinde emlakçı ile çalışılıyor ise emlakçı kaporası ödenmesi gerekiyor. 


Emlakçı kaporası için ödenecek tutar taşınmazın değeri üzerinden hem alıcı hemde satıcıdan ayrı ayrı ödenmesi gerekiyor. Ancak genellikle bu bedeli alıcı ödüyor. 


Kapora verirken, olası bir satış iptaline karşı emlakçı kapora sözleşmesi imzalamak, alıcının ve aynı zamanda satıcının da haklarını koruma altına almış olmak anlamını taşıyor. Bu sözleşme ile ileride yaşanacak sorunların önüne geçilebiliyor. 


Sözleşme ile Borçlar Kanunu’nun 156/2 maddesine göre, taraflardan alıcı, bu gayrimenkulü almaktan vazgeçmesi halinde, verdiği kaporayı geri alamayacak olup; Satıcının bu gayrimenkulü satmaktan vazgeçmesi halinde ise, kaporayı iade edip ve kapora miktarı kadar daha tazminat ödemek zorunda kalıyor.


Emlak Kapora Sözleşmesi


(Emlak alım...