29 / 03 / 2024

emlakçılık belgesi başvuru 2021

emlakçılık belgesi başvuru 2021

Emlak sektörüyle ilgili yeni düzenleme kapsamında yetki belgesine sahip olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve bu kişiler emlakçılık faaliyeti gösteremeyecek. Peki emlakçılık yetki belgesi nasıl alınır? Şartları neler?

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

Vatandaşlık maaşı başvuruları başladı mı? Vatandaşlık maaşı başvuru ekranı 2023! Son dakika! 

"Vatandaşlık maaşı başvuru ekranı açıldı mı?" sorusunun yanıtı sık sık araştırılmaya başlandı. Peki vatandaşlık maaşı başvuruları başladı mı? Ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

Vatandaşlık maaşı başvuru tarihleri açıklandı mı? Başvurana ne kadar verilecek? Son dakika müjdesi! 

Binlerce kişi 'Vatandaşlık maaşı ne zaman verilecek?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki Vatandaşlık maaşı başvuru tarihleri açıklandı mı? Başvurana ne kadar verilecek? İşte ayrıntılar...

İmar durum belgesi başvuru dilekçesi örneği 2022!

Bir arsanın ve üzerinde inşa edilecek olan yapının kullanım sınırlarını, koşullarını belirten belgeye imar durum belgesi deniyor. Bu belgeyi alabilmek için belediyeye bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Peki, İmar durum belgesi başvuru dilekçesi nasıl hazırlanır?

Emlakçılık belgesi nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nedir?

Emlak yetki belgesi, gayrimenkul danışmanlığı ya da emlakçılık yapmak isteyen herkeste olması gereken bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlakçılık sertifikası nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Sağlık Bakanlığı başvuru sonuçları açıklandı mı? Sağlık Bakanlığı personel alım kurası ne zaman?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 10 bin sözleşmeli personel, 10 bin işçi alımı yapılıyor. Başvuruların tamamlandığı personel alımlarında gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. İşte tüm detaylar..

Metevarse'de emlakçılık mesleği sanal uzmanlığa dönüşüyor!

Geleceğin teknolojisi olacağı öngörülen Metevarse'de meslekler dönüşmeye başladı. Cem Sütçü, "Emlakçılık gibi interaktif ortamda görülen işler de ‘sanal’ uzmanlıklara dönüşecek."

Özel Emlakçılık Kanunu ihtiyacı devam ediyor!

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Özcan “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile ilgili yaptığı açıklamada, Özel Emlakçılık Kanunu ihtiyacının devam ettiğini söyledi.

Emlakçılık yetki belgesinde muafiyet fırsatı bugün sona eriyor!

Türkiye'de kayıtlı kayıtsız 300 binden fazla sayıdaki emlakçılık faaliyeti gösteren işletmeyi ilgilendiren düzenleme 1 Nisan 2021'de yürürlüğe alındı.  Emlak işletmelerinin yetki belgesi alabilmesiyle ilgili sunulan muafiyetler bugün sona eriyor.

Mirasçılık belgesi istemi dilekçesi 2021!

Bir kimsenin vefat etmesinden sonra kalan miras, yasal mirasçıları ve mirasçıların oranları mirasçılık belgesinde yer alıyor. Bu belge bir dilekçe ile yetkili mahkemeye başvuru yapılarak alınabiliyor. İşte mirasçılık belgesi istemi dilekçesi 2021...

Asel Emlakçılık Limited Şirketi kuruldu!

Asel Emlakçılık Limited Şirketi Başakşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Fatih Erdeve tarafından kuruldu.

Yapı Kayıt Belgesi başvuru sorgulama 2021!

İmar mevzuatına aykırı inşa edilen yapılar Yapı Kayıt Belgesi ile kayıt altına alınıyor. Peki Yapı Kayıt Belgesi nasıl alınır? Yapı Kayıt Belgesi başvurusu nasıl yapılır? İşte Yapı Kayıt Belgesi başvuru sorgulama 2021...

Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğe göre, belgesiz işletmeler artık emlakçılık yapamıyor. Peki yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak? Emlakçılık yetki belgesi ne zaman yenilenecek? İşte Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021...

emlakçılık belgesi başvuru 2021 Haberi

emlakçılık belgesi başvuru 2021

Son senelerde bir hayli popüler bir meslek haline gelen emlakçılık, artık herkes tarafından gerçekleştirilemiyor. Haberler Ankara'da yer alan habere göre;  uzun bir süredir Türkiye’de emlakçılık faaliyetinde bulunabilmek bazı testlere tabi tutularak, kişilerin yetkinliğinin kanıtlanması gerekiyor. Girilen sınavlar sonucunda emlakçılık yetki belgesi alınıyor. Emlakçılık yetki belgesi, emlak faaliyetlerini ve emlakçılık kimliğini yasallaştırıyor. 

Diğer taraftan vatandaşların, gayrimenkul alım ve satışları için seçtiği emlakçılarda dikkat etmesi gereken ilk unsur emlakçıların yasal olması hususu. 

Nasıl Emlakçı Olunur?

Emlakçılık sektörünün her geçen gün biraz aha parladığı Türkiye’de birçok genç, bu alana yönelmeyi istemekte. 

Peki, nasıl emlakçı olunur? Her şeyden önce emlakçı olunması için yasal olarak atılması gereken birkaç adım mevcut. 18 yaşını dolduran ve lise diploması bulunan herkes emlakçı olma yolunda ilk adımı atıyor.