25 / 04 / 2024

endüstri 4.0 nedir

endüstri 4.0 nedir

Dünya Gazetesi yazarı Rüştü Bozkurt, Şişecam Planlama Müdürü Yurdakul Alpay ve MOSFED Başkanı Ahmet Güleç ile endüstri 4.0'ı konuştu.

Yapı malzemesi ve tasarımda yapak zekadan faydalanılacak!

Endüstri 4.0 sonrası inşaat sektörünün otomasyona daha yatkın olacağını söyleyen Cemal Akça’ya göre, inşaat malzemelerinin geliştirilmesinde ve tasarım kararlarının verilmesinde yapay zekâ önemli bir noktaya gelecek...

Çimento sektörü temsilcileri dijital dönüşüm için Ankara’da toplandı!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından “Endüstri 4.0 ve Dijitalizasyon Semineri” Ankara’da düzenlendi...

Prefabrik Yapı A.Ş. öğrencilerle buluşmaya devam ediyor!

Prefabrik Yapı A.Ş, Sakarya Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.Prefabrik Yapı A.Ş. Genel Müdürü . Mustafa Tolunay’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde öğrencilere; Sürdürülebilir Yapılar, BIM (Yapı Bilgi Modeli) ve Endüstri 4.0 genel başlığı altında bilgilendirdi..

Konutun gözü teknolojide!

Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali, Endüstri 4.0 ve nesnelerin interneti (IoT) sayesinde iş dünyasında yeni bir çağ başlıyor. Bu yenilikleri bizim yapılarımızla birleştirip çağa uygun ürünler ortaya koymak için büyük bir titizlikle çalışıyoruz” dedi.

Akıllı mobilya çağı başlıyor!

Günümüz mobilyalarının sadece mobilya değil, yüksek teknolojili birer tasarım objesi olduğu bir gerçek. Bu farkındalıkla da uzun dönemli stratejilerle sürekli kendini yenileyen markaların gündemini Endüstri 4,0 meşgul ediyor.

TOKİ'nin A plus projeleri akıllı bina olsun!

CEO Club Endüstri 4.0 Zirvesi Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde düzenlendi. Cisco CEO'su Cenk Kıvılcım, "TOKİ'nin A plus projelerinin akıllı bina olması zorunlu olsun. Bunu da yerli yazılımcılarımız yapsın'' açıklamasında bulundu.

Emlak sektörünün Endüstri 4.0 ile karşılaşması!

Omurga Portföy Yatırım Direktörü İlhamı Akkum Emlak sektörünün Endüstri 4.0 ile karşılaşmasını değerlendirdi. İşte o değerlenme ve sonucu...

30 yeni OSB kurulacak!

Marmara ve Ege Bölgeleri için endüstri tesislerinin taşınma ve dönüşüm planları uygulamaya geçiyor. Bazı OSB'lerin kapanması bazılarının da taşınması gündemde. Marmara ve Ege'de Endüstri 4.0'a uyumlu 30 yeni OSB kurulacak.

30 yeni OSB geliyor!

Marmara ve Ege'de endüstriyel dönüşüm çalışmalar başladı. Endüstri 4.0'a uyumlu 30 yeni OSB hayata geçirilecek.

Kibar Holding'in yeni ambalaj fabrikası Nisan'da açılıyor!

Kibar Holding, karlı büyüdüğü bu dönemlerde yeni yatırım ve satın almalar peşinde koşuyor. Kibar Holding, Endüstri 4.0'a uygun yeni ambalaj fabrikasını Nisan ayında açıyor.

Sanpark, otoparkları akıllandırdı!

İngiltere’nin yanı sıra Ukrayna, Polonya, Moldovya, Finlandiya gibi ülkelere de anahtar teslim projeler yapan Sanpark, ürettiği robotik otopark sistemlerini endüstri 4.0’a uyumlu hale getirerek, otoparkları akıllandırdı.

Akıllı Binalar & Endüstri 4.0 Kongre ve Fuarı 12 -13 Nisan'da!

Smart Future Expo - Geleceğin Şehirleri, Akıllı Binalar & Endüstri 4.0 Kongre VE Fuarı- İstanbul Kongre Merkezi / ICC 12 - 13 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleşecek.

Şişli Endüstri Meslek Lisesi arazisindeki proje 2. kez durduruldu!

Şişli Belediyesinin yanında bulunan ve Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin üzerinde bulunduğu alanda başlatılan 37 katlı 4 gökdelenin yapımı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınan kararla Şişli Belediyesi tarafından durduruldu.

endüstri 4.0 nedir Haberi

endüstri 4.0 nedir


Dünya Gazetesi yazarı Rüştü Bozkurt, Şişecam Planlama Müdürü Yurdakul Alpay ve MOSFED Başkanı Ahmet Güleç ile endüstri 4.0'ı konuştu.


Şişecam Planlama Müdürlüğü'nde uzmanken, özellikle cam ev eşyasındaki ihracat, "kağıt-karton ambalaj eksikliği" nedeniyle tıkınma noktasına gelmişti. Planlama Müdürü Yurdakul Alpay konuyu incelemem için beni görevlendirdi. Önce kuruluşun bünyesinde "ambalaj sistemimim mevcut yapı ve işleyişini", arıdan da ülkemizdeki "kağıt-karton ambalaj üretimi olanak ve kısıtlarını" kapsamlı biçimde araştırdım. Duyduğum bütün kağıt-karton ambalaj tesislerine gittim, yetkililerle görüştüm, notlar aldım kapsamlı bir rapor hazırladım.


Şişecam için kağıt-karton ambalaj sağlanmasının ciddi bir sorun olduğu anlaşılınca, üst düzey bir ekiple Norveç, İsveç, Danimarka, Almanya, İsviçre ve İtalya’da cam ev eşyası üreticilerinin kağıt-karton ambalaj sorununu nasıl çözdüklerini de araştırdık. İnceleme gezisi sırasında Norveç’teki Şişecam Temsilcisi bizi arkadaşı olan IKEA'nın...