19 / 04 / 2024

enerji tasarrufu projesi

enerji tasarrufu projesi

Enerji Bakanlığı’nın enerji verimliliğine yön verecek TAŞ 2023 eylem planı 2017’de hayata geçecek. Proje ile evdeki tüm cihazlar birbiriyle konuşarak enerji tasarrufu sağlayacak

Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanıyor!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti tartışıldı. Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlandı

Almanya'dan kış aylarında enerji tasarrufu için 7 önlem! Rusya doğal gazının garantisi yok

Almanya’da mevcut hükümet, kış dönemine girmeden hemen önce kamu binalarında ısıtma ve aydınlatmaları kısıtlayan bir dizi enerji tasarrufu önlemine onay verdi. Hükümet, uygulamaya girecek önlemler ile doğal gaz kullanımını % 2 azaltmayı hedefliyor. 

Yalıtımda U değeriyle fazladan yüzde 28 enerji tasarrufu!

Ülkemizi 57 sene kadar önce yalıtımla tanıştıran lider markalar arasında yer alan İzocam, yalıtımda U değerinin iyileştirilmesiyle 2050 yılına kadar kadar yaklaşık yüzde 28 oranında fazladan enerji tasarrufu elde edilebileceğini bildirdi.

Pasif evlerle yüzde 90’a varan enerji tasarrufu sağlamak mümkün!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen pasif evlerle yüzde 90'a ulaşan enerji tasarrufu sağlanabiliyor. İşte konuyla ilgili merak edilen detaylar...

Power Systems Enerji Tasarrufu Ürünleri Anonim Şirketi kuruldu!

Power Systems Enerji Tasarrufu Ürünleri Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile fevzi Sezer tarafından kuruldu.

Kamu binaları için enerji tasarrufu genelgesi!

Kamu Binalarında Enerji Tasarrufu İle İlgili Genelge Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; yıllık toplam enerji tüketimi 250 ton eşdeğer petrol veya toplam inşaat alanı 10 bin metrekarenin üzerinde bulunan kamu binalarında 2023 sonuna kadar asgari yüzde 15 enerji tasarrufu sağlanması hedefleniyor.

Kamu Binalarında Enerji Tasarrufu ile İlgili Genelge!

Kamu Binalarında Enerji Tasarrufu ile İlgili Genelge bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bumerang Kartal’ın dış cephesi enerji tasarrufu sağlıyor!

Anadolu Yakası’nın yükselen değeri Kartal'ın merkezi lokasyonunda yer alan Bumerang Kartal projesinde dış cephe yapımına başlandı. Projenin dış cephesi enerji tasarrufu sağlıyor. 

Nivo’nun çevre dostu binaları yüzde 30 enerji tasarrufu sağlıyor!

Nivo projeleri çevre dostu projeleriyle yatırımcılarına kazandırıyor. İstanbul'un merkezi konumlarında yükselen Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy projeleri yüzde 30 enerji tasarrufu sağlıyor.  

Manzara Adalar'da yıllık 22 bin TL enerji tasarrufu!

Kartal'da İş GYO imzası ile hayata geçirilen Manzara Adalar projesi yaklaşık 22 bin TL'ye kadar enerji tasarrufu sağlıyor.

Isı yalıtımlı binalar yüzde 40 enerji tasarrufu sağlıyor!

Isı yalıtımı sağlayan yapı malzemeleriyle inşa edilen binalar, enerji tasarrufu sağlıyor! Ortalama 100 metrekarelik evde yaşayan bir aile, doğayı korumanın yanı sıra, mevsimlere de bağlı olarak yılda 3.000 TL’ye varan tasarruf sağlıyor.

Somfy ile evinizde enerji tasarrufu sağlayın!

Akıllı ev sistemlerinin ve motorlu uygulamaların dünyaca ünlü markası Somfy, iç ortam sıcaklık sensörleri ile evinizde konfor ve enerji tasarrufu sağlıyor.

Ayakkabı Dünyası, LAMP 83 ile yüzde 40 enerji tasarrufu sağladı!

Ayakkabı sektörünün önde gelen markası Ayakkabı Dünyası, mağazalarında LAMP 83 ile yürüttüğü LED dönüşüm projesi sayesinde enerji tüketiminde yüzde 40’a varan bir tasarrufa ulaştı...

enerji tasarrufu projesi Haberi

enerji tasarrufu projesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, enerji verimliliğini artıracak "Türkiye Akıllı Şebekeler 2023 Vizyon ve Strateji Belirleme Projesi'ni (TAŞ 2023) 2017'nin ikinci yarısında başlayacak. Proje ile evdeki tüm cihazların birbiri ile konuşması sağlanarak enerji tasarrufunun artırılması amaçlanıyor.


2017'DE DEVREDE

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Genel Sekreteri Uğur Yüksel, "Ev otomasyonu sisteminin dünyada giderek örnekleri artıyor, Türkiye'de de artacak. Evdeki tüm cihazların birbiri ile konuşması gerekiyor. Uygulama tüketicinin maksimum verimlilikle enerji kullanmasını sağlayacak" diye konuştu. Önümüzdeki yılın ikinci yarısında devreye girecek TAŞ 2023 ile akıllı şebeke kavramının kapsamının ve uygulanacak teknolojinin ortaya konulması ve bu kapsamda bir yol haritası hazırlanması amacıyla 9 elektrik dağıtım şirketi bir proje geliştirdi. Yüksel, "Ev otomasyonu sisteminin dünyada giderek örnekleri artıyor, Türkiye'de de artacak. Evdeki tüm cihazların birbiri...