25 / 04 / 2024

Erzincan Mineralli Su İşletmesi temel atma töreni

Erzincan Mineralli Su İşletmesi temel atma töreni

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Erzincan'da temeli atılan Mineralli Su İşletmesinde yılda 200 milyon şişe üretim yapılmasının hedeflendiğini bildirdi

Erzincan'da 9.5 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. Erzincan İcra Dairesi, Erzincan ili, Merkez ilçesi, Aydoğdu Mahallesi, 105 ada 26 parselde yer alan su arıtma tesisini ve arsasını 9 milyon 527 bin 965 TL'ye satıyor...

Muğla'da bazı sahalar jeotermal kaynak için ihaleye çıkıyor!

Muğla’nın ünlü turizm cennetleri Bodrum, Datça, Fethiye, Köyceğiz’deki sahalar ihaleye çıkarıldı. İhaleyi kazanan, jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arayacak. Bulması halinde 30 yıl işletecek..

Türk Kızılayı'ndan Erzincan'da inşaat ihalesi 16 Ocak'ta!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü tarafından, Erzincan Mineralli Su İşletmeleri Fabrika Müdürlüğüne çelik depo inşaat yapımı için proje ihalesi 16 Ocak'ta yapılacak..

Erzincan'da 100 milyon TL'lik 12 tesisin temeli atıldı!

Erzincan'da 100 milyon TL'ye mal olan 12 tesisin temeli atıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, temel atma törenine katıldı.

Erzincan Çayırlı 1. Merhale projesi için kamulaştırma!

“Erzincan Çayırlı 1. Merhale Projesi” kapsamındaki Erzincan-Turnaçayırı Barajı'nın yapımı amacıyla bazı taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Erzincan'da jeotermal kaynak alanı ihalesi yapılacak!

Erzincan İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Jeotermal Kaynak/Doğal Mineralli Su/Jeotermal Kökenli Gaz sahasını 3 yıllığına ihaleye çıkardı. İhalesi 27 Ocak 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Erzincan Çadırkaya Göleti yüzde 79 tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Erzincan’da inşa edilen ve bölgeye can suyu olacak fiziki gerçekleşme oranı yüzde 79’a ulaştı.

Yozgat’ta 32 derece sıcaklığında termal su bulundu!

Yozgat’ta sürdürülen jeotermal enerji araştırmaları kapsamında 650 metre derinlikte 32 derece sıcaklığında saniyede 4,5 litre debisinde zengin mineralli termal su bulundu. Bölgede araştırmalar sürüyor

Bolu'da 15 jeotermal saha ihale edilecek!

Bolu İl Encümeni Başkanlığı, Bolu'da bulunan 15 adet jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arama sahasını ihaleye çıkarıyor. Söz konusu ihale 20 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Sakarya'da 117 adet jeotermal ihalesi yapılacak!

Sakarya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Sakarya'da bulunan 117 adet jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arama ruhsat sahalarını ihale edecek. İhaleleri 7-11 Eylül arasında gerçekleşecek.

Elazığ'da 4 jeotermal ihalesi yapılacak!

Elazığ İl Özel İdaresi Encümeni, Sivrice ve Merkez ilçelerinde bulunan jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arama sahalarını ihaleye çıkartıyor. İhaleler 7 Temmuz 2015 tarihinde saat 10:00'da başlayacak.

Niğde'de doğal mineralli su sahası ihale edilecek!

Niğde İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Bor ilçesinde bulunan doğal mineralli su arama ruhsat sahasını ihaleye çıkartıyor. Söz Konusu sahanın ihalesi 24 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Afyonkarahisar'da 7 jeotermal ihalesi yapılacak!

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, 6 ilçede bulunan 7 adet Jeotermal Kaynak Arama Ruhsatlı sahanını ve Doğal Mineralli Su Arama Ruhsat sahasını ihaleye çıkartıyor. İhaleleri 10 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Erzincan Mineralli Su İşletmesi temel atma töreni Haberi

Erzincan Mineralli Su İşletmesi temel atma töreni

Akar, Türk Kızılayı'nın Erzincan-Erzurum karayolunun 7. kilometresindeki Erzincan Mineralli Su İşletmesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 1939 yılında Erzincan'da meydana gelen depremde olduğu gibi bugün de Türk Kızılayı'nın Erzincan'da olduğunu belirtti. 


     27 Aralık 1939'da Erzincan'da meydana gelen 7.9 büyüklüğündeki depremde, 30 bin 962 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatan Akar, Kızılay'ın o tarihte de tüm imkanlarıyla Erzincan'ın yardımına koştuğunu ifade ederek, ''Çadırlar kuruluyor, kazanlarda çorbalar kaynıyor. O gün dile getirilen bu umut, büyük gayretlerle vücut bulmuştur. Erzincan, bir kere değil, birkaç kere yıkılmıştır. Ancak, her defasında bu güzel şehir ve onun mert insanları, eskisinden daha güçlü olarak ayağa kalkmasını bilmiştir. Tıpkı Marmara gibi, tıpkı Van gibi'' diye konuştu. 

     

     -500 bin gönüllü- 

     

     Temelini ve gücünü...