26 / 04 / 2024

Esenler Belediyesi akıllı ruhsat

Esenler Belediyesi akıllı ruhsat

Esenler Belediyesi, "e-Arz (Esenler Akıllı Ruhsat Kayıt Zinciri)" projesinden kazandığı ödülle Esenler'de Blockchain projesini hayata geçiriyor.

Toplu taşımada yenilik! Akıllı otobüs dönemi başlıyor!

HAVELSAN ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaya konulan "Akıllı Ulaşım Projesi" ile birlikte görüntü işleme teknikleri kullanılıp daha konforlu ve güvenli bir toplu taşıma hizmeti sunulmuş olacak. İşte detaylar…

Esenler Akıllı Şehir Teknopark Anonim Şirketi kuruldu!

Esenler Akıllı Şehir Teknopark Anonim Şirketi Esenler'de Mehmet Tevfik Göksu, Zekeriya Çoştu, Yunus Kurt ve Esenler Belediyesi ortaklığında kuruldu.

İBB ve Esenler Belediyesi arasında gayrimenkul satışı tartışması!

İBB ve Esenler Belediyesi arasında halk ekmek tartışmasının ardından gayrimenkul satışı krizi başladı. İBB AK Parti Grup Başkanvekili Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı konuya ilişkin konuştu.

Bazı alanlar Esenler Akıllı Şehir Odaklı İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi oldu!

Bazı alanlar Esenler Akıllı Şehir Odaklı İhtisasTeknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ilan edildi...

Kartal Belediyesi'nin akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor...

Murat Kurum: İlk akıllı şehir projesini hayata geçiriyoruz!

Esenler’de rezerv yapı alanında 60 bin konut ürettiklerini dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Burada dünyanın sıfırdan kurulan ilk akıllı şehir projesini hayata geçiriyoruz" dedi.

Esenler Belediyesi Akıllı Ruhsat kayıt zinciri oluşturuyor!

Esenler Belediyesi, "e-Arz (Esenler Akıllı Ruhsat Kayıt Zinciri)" projesinden kazandığı ödülle Esenler'de Blockchain projesini hayata geçiriyor.

Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temeli yarın atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Esenler'de önce "Sıfır Atık" projesi kapsamında geri dönüşümden elde edilen 500 bin defteri öğrencilere dağıtacak, sonrasında da Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temelini atacak.

Esenler Belediyesi'nin son 8 yıllık ihaleleri hangi firmalara verildi?

Esenler Belediyesi'nin son 8 yıldaki ihaleleri hep tanıdık firmalara verildi. 8 yılda en yüksek miktarda ihale alan firma Ayn Medya oldu.

Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Konutları' tanıtıldı!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, 17 Ağustos'un yıl dönümünde Türkiye'nin ilk "Akıllı ve Güvenli Konutları"nı tanıttı. Esenler'de kentsel dönüşüm gerçeği gözler önüne serildi.

İBB'den akıllı şehir uygulamaları ihalesi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) akıllı şehir uygulamaları için ihaleye gerçekleştirecek. Muhammen bedeli 5 milyon 519 bin 875 TL olarak belirlenen ihale 10 Şubat tarihinde yapılacak.

İBB Akıllı Şehir Uygulamaları için ihaleye çıkıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) akıllı şehir uygulamaları için ihaleye çıkıyor. İhale, yaklaşık 1.500 kilometre uzunluğundaki 300 adet haberleşme tesisini kapsıyor...

Mustafa Varank: Akıllı şehrin ilk adımı Esenler!

'Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nde açıklamalar yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Esenler'de 8 milyon metrekarelik bir alanda, akıllı şehir uygulamalarının hem yaşandığı hem de kent sakinleriyle birlikte geliştirildiği bir yaşam alanını beraber inşa edeceğiz" dedi.

Esenler Belediyesi akıllı ruhsat Haberi

Esenler Belediyesi akıllı ruhsat

Esenler Belediyesi, "e-Arz (Esenler Akıllı Ruhsat Kayıt Zinciri)" projesinden kazandığı ödülle Esenler'de güvenli, hızlı ve sürdürülebilir bir "Akıllı Ruhsat Kayıt Zinciri" oluşturuyor. Proje ile birlikte Türkiye'de ilk defa Blockchain altyapısı ile ruhsat işlemleri yapılabilecek.

2020 yılının Ocak ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından gerçekleştirilen Akıllı Şehirler Fikir ve Proje Uygulama Yarışması'nda, Esenler Belediyesi, "e-Arz (Esenler Akıllı Ruhsat Kayıt Zinciri)" adlı projesi ile Akıllı Şehir Uygulamaları kapsamında 500 bin lira ödüle lâyık görülmüştü.

Ödüllü "e-Arz (Esenler Akıllı Ruhsat Kayıt Zinciri)" projesi, Esenler Belediyesi'nde hayata geçiriliyor. Projenin maliyeti de kazanılan ödülden karşılanacak. Ödülün bir kısmı da Esenler Belediyesi'nin Akıllı Şehir Uygulamalarında kullanılacak.

Ruhsatta güvenli sistem 

Günümüzde “Coin” adlı dijital paraların güvenlik sisteminde de kullanılan Blockchain altyapısı, Esenler Belediyesi’nin hazırladığı proje ile...