26 / 04 / 2024

esham sistemi ekonomi

esham sistemi ekonomi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a salgından güçlü çıkış yöntemi olarak ekonomide Osmanlı'da da kullanılan 'Esham' modeli önerildi. Erdoğan, devletin faizsiz finansmanı olarak değerlendirilebilecek modelle ilgili 'Çalışın' talimatı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi kurmayları ile bir araya geldi! Konu MİR Kart..

Recep Tayyip Erdoğan bugün Vahdettin Köşkü’nde ekonomi kurmaylarıyla bir araya geldi. Cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada toplantının konusunun MİR Kart ve Mir sistemi olacağı açıklandı.

Yeşil dönüşüm için "Ulusal Emisyon Ticaret Sistemi" geliştirilecek

Orta Vadeli Programı kapsamında, Yeşil Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte Yeşil Endüstri Bölgesi Sertifikasyon Sistemi birlikte tamamlanarak, çevreye duyarlı, sürdürülebilir sanayi ve döngüsel ekonomi alanları oluşturulmasına hız verilecek. İşte haberin detayları..

Ekonomi için 'Esham' modeli önerisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a salgından güçlü çıkış yöntemi olarak ekonomide Osmanlı'da da kullanılan 'Esham' modeli önerildi. Erdoğan, devletin faizsiz finansmanı olarak değerlendirilebilecek modelle ilgili 'Çalışın' talimatı verdi.

Gayrimenkul vergilendirme sistemi sil baştan değişecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı 'Değişim Başlıyor' ana temasına sahip olan Yeni Ekonomi Programı' kapsamında açıklanan Taşınmaz Değerleme Sistemi ile gayrimenkul vergilendirme sisteminin yenilenmesi amaçlanıyor. 

Gayrimenkul vergilendirme sistemi sil baştan değişecek!

Gayrimenkul sektöründe vergilerin asgari düzeyde tutulması için önemli adımlar atılıyor. Yeni Ekonomi Programı kapsamına alınan Gayrimenkul Değerleme Sistemi ile gayrimenkuller gerçek değerleri üzerinden işlem görecek.

125 milyarlık Proje Bazlı Teşvik Sistemi!

Ekonomi Bakanlığı "Süper teşvik" olarak da adlandırılan Proje Bazlı Teşvik Sistemi'ni hayata geçiriyor...

Proje bazlı yatırım teşvik sistemi için görüşmeler başladı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Zeybekci, proje bazlı yatırım teşvik sistemi için yoğun çalışıldığını söyledi.

Lojman puanlama sistemi!

Kamu Konutları Yönetmeliğine ekli 4 sayılı cetvelde gösterilen puan durumu dikkate alınarak sıra tahsisli konutların tahsisi yapılıyor. İşte lojman tahsisinde dikkate alınan puanlama sistemi cetveli...

Merhale Gerede Sistemi Projesi ile Ankara'nın 50 yıllık su ihtiyacı karşılanacak!

Gerede Belediye Başkanı Baygın, Ankara İçmesuyu 2. Merhale Gerede Sistemi Projesi kapsamında Ulusu Çayı'ndan Çamlıdere Barajı'na aktarılacak suyla başkentin 50 yıllık ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor dedi...

Ankara İçmesuyu 2. Merhale Gerede Sistemi Projesi fay hattı nedeniyle yavaş ilerliyor!

Ankara İçmesuyu 2. Merhale Gerede Sistemi Projesi kapsamında başkentin 50 yıllık ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor. Çalışma bölgesinde ise fay sürprizi yaşandı. Fay nedeniyle daha yavaş ilerleniyor.

Çiğli ve Narlıdere’deki arıtma tesislerine SCADA İzleme Sistemi kuruldu!

Kentin içme suyunu 24 saat gözetim altında tutan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de atık su arıtma tesisleri için merkezi yönetim sistemine geçti. İZSU, Çiğli ve Narlıdere’deki arıtma tesislerine 1.6 milyon liralık SCADA İzleme Sistemi kurdu.

Köprü ve gişelerde 'Serbest Geçiş Sistemi' bu ay sonunda tamamlanacak!

Karayolları 1'inci Bölge Müdürü İsmail Kartal, İstanbul'da yer alan köprü ve gişelerde hayata geçirmeyi planladıkları Serbest Geçiş Sistemi'nin bu ay sonunda tamamlanıp uygulamaya geçeceğini ifade etti ...

Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemi ‘SEEB-TR’ tanıtıldı!

Yapı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ( YUAM ) koordinasyonuyla oluşturulan, farklı disiplinlerin destek ve katkılarıyla daha ileriye taşınacak olan Ulusal Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemi ‘’ SEEB-TR ’’ tanıtıldı...

esham sistemi ekonomi Haberi

esham sistemi ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında düzenlenen AK Parti MYK toplantısında, AK Parti Ar-Ge Başkanlığı koronavirüs sonrası yapılması gerekenlerle ilgili yaptığı araştırmayı sundu. Araştırmada 40 uzmanın farklı alanlarda görüş ve önerilerine yer verildi. Yapılan sunumda ekonomide salgın sonrası güçlü çıkış yöntemi olarak Osmanlı döneminde kullanılan 'Esham' modeli önerisi sunuldu. Sunumda, esham modelinin devletin faizsiz finansman sunacağı bir sistem olduğu anlatıldı.

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, eshamın vakıflar gibi sabırlı sermaye kategorisine girdiği belirtilerek, birçok ülke tarafından kullanılan İslami ekonomi modeli olduğu aktarıldı.

Toplantıda, esham modeli ile ilgili yazılı bir sunum da yapıldı. Sunumda, Osmanlı döneminde kullanılan esham sisteminde, devlet vatandaşa ‘Esham’ yani pay satabiliyor ve elde ettiği geliri yatırıma yönlendirdiği bilgisi paylaşıldı.

'Elde edilen kâr esham sistemine ödeniyor'


Sunumda sistemle ilgili şu bilgiler dikkat çekti:

*Elde...