26 / 04 / 2024

eski çatı tehlikeleri

eski çatı tehlikeleri

Çatı Sanayi ve İşadamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Yavuz, "Türkiye'de yaklaşık 9 milyon bina stoğu bulunuyor. Bu 9 milyon binanın çatılarının önemli bir bölümünün ömrünü tamamlamış olması yüzünden tehlike yaratabilir dedi."

Aryap İnşaat, Eskişehir’in ilk sismik izolatörlü olan konut projesine imza atıyor

Eskişehir ve Bursa’da inşaat sektörüne kazandırdığı sağlam, güvenilir ve yeşil bina standartlarına uygun olan projeler ile öne çıkan Aryap İnşaat, son teknolojinin entegre edildiği konutlar yapıyor.

Eskişehir Sivrihisar'daki lojmanlar öğrencilere ve ailelere kiralansın önerisi!

İYİ Parti Eskişehir Sivrihisar ilçe Başkanı Recep Toptaş, Sivrihisar'daki kamu kuruluşlarına ait 78 adet lojmanın büyük kısmının boş ve atıl durumda olmasına tepki gösterdi ve binaların öğrencilerin ya da maddi durumu iyi olmayan kişilerin kullanımına verilmesini önerdi. 

İsveç'in eski belediye başkanı kirasını ödemek için çöp topluyor!

Eski İsveç Göteborg Belediye Başkanı Ann-Sofie Hermansson, politikayı bıraktıktan sonra yeni mesleğiyle görenleri şaşırttı. Atık toplama şirketinde yeni işine başlayan eski belediye başkanı, 'Kiramı ödemem lazım' dedi.

Kartal'da eski maden ocağı millet bahçesi oluyor!

Kartal'da uzun zamandır atıl bir gölet olarak bekleyen eski maden ocağı millet bahçesi oluyor. Kartal Millet Bahçesi, toplam 482 bin metrekarelik alandan meydana gelecek.

Eskişehir Seyitgazi’deki hastanenin inşaatı ne zaman başlayacak?

Sağlık Bakanlığı tarafından, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Eskişehir Seyitgazi'de yapılacağı duyurulan hastanenin inşaatı için henüz bir adım atılmadı. İlçe sakinleri hastane için çalışmaların başlayacağı günü bekliyor.

Eskişehir Atılgan Düğün Salonu icradan 10.5 milyon TL'ye satılıyor!

Eskişehir 7. İcra Dairesi, Odunpazarı ilçesinde bulunan  Atılgan Düğün Salonu'nu icradan satıyor. Gayrimenkulün ihale bedeli 10 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. 

Pana Yapı CEO’su Kürşat Coşkun Ufuk'a asırlık hapis cezası talebi!

Yarım kalan inşaatlarıyla gündeme gelen Pana Yapı AŞ’nin eski yöneticileri hakkında dava açıldı. ‘Dolandırıcılık’ ve ‘örgüt kurmakla’ suçlanan 13 kişi arasında, firmanın eski CEO’su Kürşat Coşkun Ufuk da bulunuyor.

Şanlıurfa'da eski havalimanının yerine iki yeni merkez yapılıyor!

Şanlıurfa'da 13 yıl atıl durumda duran eski havaalanının yerine alkol ve çeşitli madde bağımlılıklarının tedavi edileceği iki farklı merkez inşa edildi...

Aydın Koçarlı Belediyesi'nin eski sinema salonu yıkılıyor!

Aydın Koçarlı Belediyesi, atıl halde duran eski sinema salonu binasının yıkım çalışmalarına başladı. Yıkılan binanın yerine, vatandaşların vakit geçirebileceği oturma alanları ve çocuk parkları olan yeşil alan yapılacak.

Eskişehir Ziyapaşa Caddesi’ndeki riskli binalar yıkılıyor!

Eskişehir Ziyapaşa Caddesi’nde yaklaşık 10 yıl boyunca atıl vaziyette yer alan binaların yıkımına başlandı. Ancak yıkımına devam edilen binalardan birinde hiçbir güvenlik önlemi alınmadı.

Silivri'deki eski ilçe emniyet binası yıkıldı! 

Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi Başkomutan Caddesi'ndeki bulunan ve 11 senedir atıl durumda olan eski ilçe emniyet binası yıkıldı...

Sinem Kobal evine atölye kurdu!

Evine atölye kuran oyuncu Sinem Kobal, eski eşyaları çöpe atmayıp geri dönüşüme kazandırıyor.

Yeni Eskişehir Stadı onarıldı! 

Eskişehir'in stadı, yoğun kar yağışı sebebiyle çatısı, gerdirme demirleri, halatları ve çatı direklerinde hasar oluşmuştu. Stadyum hakkında kapatma kararı verilmişti. Eskişehirspor internet sitesinden stadın onarıldığını açıkladı...

eski çatı tehlikeleri Haberi

eski çatı tehlikeleri


Çatı Sanayi ve İşadamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Yavuz, "Türkiye'de yaklaşık 9 milyon bina stoğu bulunuyor. Bu 9 milyon binanın çatılarının önemli bir bölümünün geleneksel uygulama metotları ve malzemelerle yapılmış eski usül ve ömrünü tamamlamış olması sebebiyle deprem esnasında tehlike yaratabileceklerini düşünmekteyiz" dedi.


Yavuz, yaptığı açıklamada, çatıların bina içinde depremi en çok hisseden kısımlar olduğunu anlattı.


Deprem anında güvende olabilmek için yapıların temelden çatıya kadar her bölümünün dikkatli projelendirilmesi ve inşa edilmesi gerektiğini belirten Yavuz, şöyle konuştu:


"Türkiye, deprem kuşağı üzerinde yer alıyor. Ülkemizde 55 il birinci derece deprem bölgesinde ve nüfusumuzun yüzde 95'i deprem tehdidi altında yaşıyor. Bu yüzden deprem gerçeğini görmezden gelmek aslında intihardan farksız. Türkiye'de yaklaşık 9 milyon bina stoğu bulunuyor. Bu 9 milyon bina çatısının önemli...