20 / 04 / 2024

eski istanbul bina sayısı

eski istanbul bina sayısı

1935 yılında İstanbul'da büyük bina yapımı azalmış buna karşılık iki katlı bina inşaat sayısı artmış. Bu azalmasının sebebi ise bankaların mesken inşasına borç verirken apartman inşasına borç vermemesinden kaynaklanıyormuş.

Binalara gaz stop sistemi geliyor! İstanbul, Bursa ve Eskişehir için düğmeye basıldı! 3 ilde deprem önlemi!

İstanbul, Bursa ve Eskişehir'deki 1.5 milyon bina için düğmeye basıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti. Konutlarda bulunan doğalgaz sistemi yenilenecek. 

Eskişehir Odunpazarı'nda 9.1 milyon TL'ye icradan satılık bina ve arsa! 

Eskişehir 6. İcra Dairesi Müdürlüğü, Eskişehir ili, Odunpazarı ilçesi, Kanlıpınar Mahallesi, 133 ada 6 parselde yer alan bina ve arsayı 9 milyon 100 bin TL'ye icradan satıyor...

İstanbul'da 600 bin bina her an yıkılabilir!

İstanbul Beyoğlu'nda 4 katlı binanın yıkılmasından sonra eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin "İstanbul'da 600 bin riskli bina var" açıklamaları tekrardan gündeme geldi.

Adana'da kaçak bina mühürlendi!

Adana Çukurova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ruhsatı bulunmayan apart otel olarak kullanılan eski bir bina mühürlendi.

Kastamonu'da eski bina otoparkın üzerine yıkıldı!

Kastamonu Hepkebirler Mahallesinde Mahkemealtı Mevkisinde eski bir bina otoparkın üzerine yıkıldı. Araçta maddi hasar meydana geldi.

Eskişehir Seyitgazi'de tarihi taş bina restore edildi!

Eskişehir Seyitgazi’de bulunan eski tarihi taş bina restore edildikten sonra Seyitgazi Halk Eğitim Müdürlüğüne tahsis edildi.

Bolvadin'de tarihi binalarda restorasyon yapıldı!

Bolvadin Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından, Özburun İlkokulu bahçesinde atıl vaziyette bulunan eski taş bina ve Büyükkarabağ Köy Konağının restore edilerek vatandaşların hizmetine sunuldu.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nun eski binasının ek yapılaşma izni var mıydı?

Tescilli kültür varlığı ve birinci derece tarihi eser olan ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nun eski binasının çatısına havuz yapıp, bahçesine otel binası kondu.

Sur Çelik Kapı, Aydın'da eski fabrika arazine otel inşa edecek!

BANKA, askerî bina ve NASA standartlarında kapı üretimi yapan Sur Çelik Kapı'nın Başkanı Yalçın Pekgüzel, Aydın'ın içinde kalan eski fabrika arazine otel yatırımı yapacaklarını söyledi.

Çarşamba'da eski evler neden yıkılıyor?

Samsun'un Çarşamba ilçesinde yıllar önce üzerlerine bağımsız şekilde 2-4 katlı bina inşa edilen ve "Bu binalar Karadeniz fıkralarını aratmıyor" şeklinde haberlere konu olan eski evler, tehlike oluşturması nedeniyle sahiplerince yıkılıyor.

Samsun Çarşamba'da eski evler yıkılıyor!

Samsun'un Çarşamba ilçesinde yıllar önce üzerlerine bağımsız şekilde 2-4 katlı bina inşa edilen ve "Bu binalar Karadeniz fıkralarını aratmıyor" şeklinde haberlere konu olan eski evler, tehlike oluşturması nedeniyle sahiplerince yıkılıyor.

İstanbul’da 6 ayda 80 bin 393 bina ruhsatı verildi!

Şantiyeye dönüşen İstanbul’da yılın ilk 6 ayında 80 bin 393 bina ruhsatı verildi. Bu inşaatlarda şu anda 4 bin-4 bin 500 vinç çalışıyor. Kule vinçler megakentte her gün 8 bin ton ile 45 bin ton arasında inşaat malzemesini kaldırıyor...

Bergüzar Korel Cihangir'de bina alacak!

Kafe açarak ticarete atılan Bergüzar Korel, şimdi de Cihangir’de bina aramaya başladı. Bergüzar Korel, eski binaları restore edip, ‘Airbnb’ yöntemiyle günlük olarak kiraya vermeye hazırlanıyor.

eski istanbul bina sayısı Haberi

eski istanbul bina sayısı

Yapı işleri

Apartman yapısı azaldı ev çoğaldı


Son aydan beri şehrimizde yapı işlerinde büyük bir durgunluk göstermektedir. Hele yeniden apartman yaptıran pek azdır. Buna mukabil bu sene ev tamiri, nihayet iki katlı ev yaptırmak için belediyeden ruhsatiye alanlar, geçen seneden fazladır. Bu sene yapılan apartmanların çoğu nihayet üç kattan fazla değildir.


Alakadarların fikrine göre Emlak Bankası gibi mali müesseselerin, ancak mesken inşaatına borç para vermeleri ve apartmanlara ikrazatta bulunmamaları büyük apartman yaptırmanın durmasında mühim amil olmuştur. Son beş senede yapılan apartmanların yüzde sekseni bankalardan alınan borç para ile tamamlanmıştır.


Akşam Gazetesi 8 Teşrinisani (Kasım) 1935


Abdullah Kutalmış...