27 / 04 / 2024

Eşkinoz deresi

Eşkinoz deresi

İstanbul'daki Küçükçekmece Gölü, yine yeşil renge büründü. Uzmanlar, göl suyunun giderek daha fazla zararlı hale geldiğine dikkat çekti

Başakşehir Eşkinoz Vadisi ve çevresindeki 287 bin metrekarelik alanın imar planı askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Eşkinoz Vadisi ve Çevresi 1. Etap 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Arnavutköy Türkköşe Deresi Çevresi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Türkköşe Deresi ve Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli Revizyon NİP ve 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planında Askı İtirazları kapsamında yapılan 1/5000 ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Arnavutköy Türkköşe Deresi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi Türkköşe Deresi ve Çevresine İlişkin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Adana Sarıçam Deresi’ndeki evler kamulaştırılacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Sarıçam Deresi’ni E-5’ten başlayıp geldiği yere kadar sağındaki ve solundaki evleri de kamulaştırarak düzenleyeceklerini söyledi.

Kocaeli Eşme Maden Deresi Köprüsü tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Kartepe Eşme Maden Deresi üzerine inşa edilen köprü tamamlandı.

Niğde Kızılca Deresi ıslah edilecek!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kızılca Deresi’nin ıslah projesiyle ilgili ihale sürecinin tamamlandığını ve yüklenici firmanın şantiye kurarak işe başladığını açıkladı.

Antalya Serik Kız Deresi’nde ikinci etap başladı!

Büyükşehir Belediyesi’nin yağmur suyu sorununu çözmek ve Serik’e yeni bir prestij cadde kazandırmak amacıyla başlattığı ‘Kız Deresi Projesi’nin ikinci etap çalışmaları başladı. Proje kapsamında yağmur suyu drenaj hattı çalışmaları devam ediyor.

Kocaeli Eşme Maden Deresi Köprüsü’nün kirişleri yerleştirildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Kartepe Eşme Maden Deresi üzerine köprü inşa ediyor. Proje ile mevcut köprünün kotu yükseltilerek, yağışlarda oluşan sel baskınının önüne geçilecek.

Kara Muğla Deresi’ne yeni köprü!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe İlçesi Mushin Özbay Caddesi Kara Muğla Deresi üzerinde 11 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde yeni ve modern köprü yapımı için çalışmalara başladı.

Kocaeli Eşme Maden Deresi’ne modern köprü!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Kartepe ilçesi Eşme Maden Deresi üzerine köprü yapımı gerçekleştiriliyor. Proje ile mevcut olarak bulunan köprünün kotu yükseltilecek.

Kocaeli Eşme Maden Deresi Köprüsü temeline 20 fore kazık!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eşme Maden Deresi üzerinde köprü yapımı gerçekleştiriyor. Köprü temelinde 20 adet fore kazık çakılacak.

Kartepe Eşme Maden Deresi üzerine köprü yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kartepe Eşme Maden Deresi üzerine köprü inşa ediyor. Proje kapsamında kavşak kolları ile çevre düzenleme çalışmaları da gerçekleştirilecek.

Serik Kız Deresi Projesi’nde sona gelindi!

Antalya Serik’e bisiklet yolları, cep otoparkları, geniş kaldırımları ile yeni bir prestij cadde kazandıracak ve trafik sorununa köklü bir çözüm getirecek Kız Deresi Projesi artık gün sayıyor.

Eşkinoz deresi Haberi

Eşkinoz deresi

İstanbul'da Küçükçekmece ile Avcılar ilçeleri arasında bulunan Küçükçekmece Gölü'nün yüzeyi yeşil bir örtü ile kaplanırken, kirliliği değerlendiren İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meriç Albay, sudaki yeşilliğin yosundan kaynaklanmadığını, bunun pislik olduğunu söyledi. Prof. Dr. Meriç Albay, gölden avlanan balıkların yenmemesi gerektiğini anlatırken, İstanbul'un en önemli su havzalarından biri olan gölü besleyen Eşkinoz ile Nakkaş derelerinin evsel ve kimyasal atıkları taşıdığını söyledi. Prof.Dr.Meriç Albay, "Küçükçekmece'de görülen atıklardan kaynaklanan atıkların getirdiği fosfor ve azottan kaynaklanan alg patlaması. Bunlar da toksik üretiyor. Balıkları, kuşları öldürüyor. Yeşil rengi de bu algler veriyor. Buradan çıkan balıkların yenilmesi ileride ciddi sağlık sorunlarına yol açar"...