25 / 04 / 2024

Estergon kalesi yenileme çalışmaları

Estergon kalesi yenileme çalışmaları

Keçiören’in yeniden cazibe merkezi olması için kolları sıvayan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Keçiören’in marka değerini güçlendirmek ve yıldızını yine parlatmak için hızlı bir şekilde dört koldan çalışıyoruz" dedi. 

Nevşehir'de yenileme alanı kararı!

Nevşehir Kalesi ve çevresini kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor!

Tarihi Silifke Kalesi'nin restore edilmesi için 3 milyon lira ödenek talep edildi. Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor.

Ankara Kalesi Meydan Düzenlemesi 2 ayda tamamlanacak!

“Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında yürütülen “Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi” çalışmaları 2 ay içinde tamamlanacak.

Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi projesi 2 ay içinde tamam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında yürütülen “Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi” çalışmalarının, hava koşulları elverişli olduğu takdirde, 2 ay içinde tamamlanacağı bildirildi.

Nevşehir Kalesi kentsel dönüşümünde 80 konut daha satışa çıkıyor!

Nevşehir Belediyesi ile TOKİ işbirliğinde hayata geçirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Yenileme Toplu Konut Uygulaması kapsamında 4. etap olarak yapımı tamamlanan 754 konut içerisinde yer alan TOKİ'ye ait, 80 konut satışa çıkarıldı.

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'nin Ankara Şubesi açıldı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'nin Ankara Şubesi açıldı. Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'nin(TDMMB) Ankara Şubesi'nin açılması nedeniyle Keçiören Estergon Kalesi'nde bir program düzenlendi.

Ankara Kalesi restore çalışmalarından sonra cazibe merkezi oldu!

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’nin içerisinde yer alan Ankara Kalesi, yapılan restore çalışmalarının ardından cazibe merkezi haline geldi. Çevre düzenlemeleriyle de Kale’nin ihtişamı Ankara’ya yansıtılıyor.

Ankara Kalesi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Başkent’in önemli turizm potansiyellerinden biri olarak değerlendirilen ve Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’nin içerisinde yer alan Ankara Kalesi, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projelerle bambaşka bir görünüme kavuşuyor...

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi ile Ankara'da restorasyon devam ediyor!

Başkent’in önemli turizm potansiyellerinden biri olarak değerlendirilen ve Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’nin içerisinde yer alan Ankara Kalesi, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projelerle bambaşka bir görünüme kavuşuyor.

Ankara Kalesi içinde yenileme sürüyor!

Başkent’in önemli tarih ve turizm bölgelerinden olan, ancak yıllar içerisinde bu özelliğini yitirmeye başlayan Ankara Kalesi, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasıyla yeniden Başkent turizminin gözbebeği durumuna geliyor...

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi'nde 200 bina restore edildi!

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi, Ankara kalesi ile birlikte 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alanda üç etapta planlanıyor. Hacı Bayram Veli Camisi ve çevresi inanç turizminin merkezi haline geldi...

Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi’nin temeli atıldı!

Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi’nin 2 bin konuttan oluşan ilk etabının temel atma töreni, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da katılımıyla gerçekleşti. Temel atma törenine birçok vatandaşta ilgi gösterdi.

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'ndaki yenileme çalışması devam ediyor!

Karabük Valisi İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor' un maçlarını oynadığı Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'ndaki yenileme çalışması sürüyor...

Estergon kalesi yenileme çalışmaları Haberi

Estergon kalesi yenileme çalışmaları

Estergon Kalesi'nin etrafında kırılan, çöken, tahrip olan taşları değiştiren ekipler, iç mekân parkelerini yenilediler, boyama işlemlerini de tamamlandı.Kalede ışıklandırma çalışmaları ise devam ediyor.

Keçiören Belediyesi internet sitesinde yer alan habere göre, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un talimatıyla Belediyeye bağlı ekipler, Keçiören’in ağaçlandırma çalışmalarını park ve bahçe düzenlemelerini süratle yaparken, özellikle bakım ve tadilat konusuna da ayrı bir önem veriyor. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçe genelindeki çeşmeleri sıkı bir tadilattan geçiriyor. Kırılan ve tahrip olan çiniler değiştirilirken, mermerler temizleniyor, eskimiş, yıpranmış ve bozuk musluklar yenileriyle değiştiriliyor.

Kale’yi eski görkemli günlerine döndürmek için gece gündüz çalıştıklarına ayrı bir parantez açan Altınok, “Türk tarihinin ve kültürünün yaşatıldığı motiflerle özel olan Kalemiz, yeniden turizmin göz bebeği olacak, içerisinde hizmet veren konsepti ile farkını ortaya...