23 / 04 / 2024

Fidem derneği

Fidem derneği

Fikirtepe Dumlupınar Eğitim Merdivenköy Mahalleleri sakinleri tarafından kurulan dernek, FİDEM; Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye hitaben Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde yaşanan sıkıntıları özetleyen ve çözüm isteyen bir mektup kaleme aldı.

Deniz Feneri Derneği'nden Suriyelilere 108 adet prefabrik ev!

Deniz Feneri, Kilis'te Suriyeli sığınmacıların barındığı Toplama Merkezi'ndeki prefabrik sayısını 108'e çıkardı. Deniz Feneri Derneği sadece Suriye savaşının çaresiz insanları için değil, afet durumlarında da sokakta kalanlar için prefabrik evler kuruyor

Çerkezköy Türkiye Sanatkarlar Derneği'nin altındaki dükkan 5 yıllığına kiraya verilecek!

Çerkezköy Türkiye Sanatkarlar Derneği'nin altındaki dükkan 5 yıllığına kiraya verilecek. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'nin altında bulunan dükkanın 5 yıllığına ihale ile kiraya verilmesi kararı oy birliği ile alındı.

Dünya Teknoparklar Derneği 31. Konferansı Katar'da yapıldı!

Dünya Teknoparklar Derneği (International Association of Science Parks –IASP) 31. Konferansı 19-22 Ekim tarihlerinde Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleşti. Konferans 3 gün boyunca devam etti...

Beykozlu Ordu Mesudiyeliler Derneği’nden Yücel Çelikbilek’e teşekkür!

Beykozlu Ordu Mesudiyeliler Derneği Başkanı Özkan Ayduğan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’i ziyaret etti. Özkan Ayduğan Mesudiye’yle yürütülen kardeş belediye çalışmaları dolayısıyla Başkan Çelikbilek ve ekibine teşekkür etti.

Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği kuruldu!

KOTO’nun öncülüğü ile kurulan Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği’nin 18 kişilik kurucu yönetimi belirlendi.Derneğin başkanlığını eski belediye başkanlarından Metin Alan üstlendi. Dernek projesine Gebze Ticaret Odası’da destek veriyor.

Emekliler Derneği Şanlıurfa Şubesi üyelerinin gözü kulağı TOKİ'de!

Şanlıurfa'daki TOKİ konutlarından hak sahibi olan Türkiye Emekliler Derneği Şanlıurfa Şubesi üyeleri, yüksek daire fiyatlarının aşağı çekilmesi için müracaatta bulundukları başkent Ankara'dan gelecek müjdeli haberi bekliyor

Osmancık Kültür Turizm Derneği Konya'yı gezdi!

Osmancık Kültür Turizm Derneği'nin organizasyonu ile Konya'ya 2 günlük tur düzenlendi. Mevlana Kültür Merkezi'nde Semazen gösterilerini izleyenler Osmancık 'ta yeni bir gezide buluşmak üzere vedalaştılar.

Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği toplantı düzenledi!

İzmir Mardinliler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak, Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği'nin düzenlediği toplantıya katıldı. Irmak, "Federasyon olarak kentsel dönüşümün takipçisi olacağız" dedi.

Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği kuruldu!

İzmir' in en büyük kentsel dönüşüm merkezlerinden Karabağlar' da, yeterli bilgi alamadığını, görüşlerinin sorulmadığını öne süren bir grup halk, "Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği"ni kurdu...

Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği kuruldu!

Türkiye ve dünyanın en önemli gündem maddelerinden biri olan enerji ve ısı tasarrufu alanında önemli bir adım daha atıldı. Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER) faaliyete geçti.

Enerji Tasarrufu Derneği kuruldu!

Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER) tarafından yapılan açıklamaya göre, Derneğin hizmet kapsamı Türkiye'de enerji ve ısı tasarrufu bilincini artırmak ve bu amaçla kamu yararına etkinlik göstermek olacak...

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği’nin yeni binası hizmete açıldı!

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ASİAD) yeni binası, aralarında milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda katılımcının yer aldığı görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği yelken sporu ile turizmi güçlendiriyor!

Sporcu Deniz Öksüz ve Antrenör Cemal Özdiyar, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) yönetimini ziyaret ederek yelken sporuna verdikleri destekten dolayı yönetim kurulu adına ALTİD Başkanı Burhan Sili’ye teşekkür plaketi verdi.

Fidem derneği Haberi

Fidem derneği


Fikirtepe Dumlupınar Eğitim Merpenköy Mahalleleri Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği (FİDEM), Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan sıkıntıları anlatan bir mektup kaleme aldı ve sorunların çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye gönderdi. 


FİDEM, Fikirtepe'de inşaat yapmak isteyen müteahhitlik firmalarının ruhsat sorunundan Fikirtepeli hak sahiplerinin muhatap bulamama isyanına, Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecini tıkanma noktasına getiren sorunlardan çözüm önerilerine kadar geniş perspektifte bir mektup yazdı. E-posta yoluyla Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin makamına ulaştırdıkları o mektup şöyle;


"Sayın Bakanım,


Zatıalinizin Bakanlık görevine başlamasıyla birlikte tıkanmakta olan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesine sahip çıkmanız ve yapmış olduğunuz düzenleme neticesinde Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesindeki süreç belirli bir hız ve ivme kazanmıştır.


Evvel emirde Bölge Halkı olarak Şahsınıza teşekkür ederiz.


Bununla  birlikte ;


Fikirtepe’de yapılan açılış ve temel atma...