26 / 04 / 2024

Fikri Işık merkez bankası faiz açıklaması

Fikri Işık merkez bankası faiz açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, enflasyonun düşme eğilimine girdiği bu dönemde faizlerin de düşürülmesi gerektiğini belirterek, Merkez Bankası’nın daha proaktif davranmasını istedi.

TOKİ'den Karabük Merkez'e 339 konut! 2 bin 280 TL taksitle!

Dar gelirli vatandaşların merakla beklediği TOKİ Karabük Merkez 2022 sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki TOKİ Karabük Merkez projesinde toplam kaç konut yapılacak? İşte 12 soruda TOKİ Karabük Merkez 2022 ucuz konut projesi...

TOKİ Karabük Merkez'de 2 yeni okul inşa edecek!

TOKİ, Karabük Merkez Beşbinevler Mahallesi 12 Derslikli Eğitim Binası , Fevzi Çakmak Mahallesi 8 Derslikli Eğitim Binası, Yenice İlçesi, Atatürk Mahallesi 100 Kişilik Pansiyon Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesini 3 Haziran 2021 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirecek.

TOKİ Karabük Merkez alt gelir başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Karabük Merkez projesi için başvurular başladı.

TOKİ Karabük Merkez Soğuksu kuraları çekildi!

TOKİ Karabük Merkez Soğuksu Mahallesi'nde yer alan 299 adet konutun kura çekilişi gerçekleşti.

Fikri Işık'tan Anıtkabir'in yapılaşmaya açıldığı yanıtı!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM'de bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Anıtkabir'in yapılaşmaya açıldığı iddialarına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan yanıt geldi.

Fikri Işık Anıtkabir'e yapılan halı saha konusunda hassas!

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekillerinden oluşan bir heyet Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile TBMM’deki makamında Anıtkabir’e yapılan halı sahayı görüştü.

Fikri Işık: Askeri tesisler 1 ay içinde taşınacak!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ankara ve İstanbul'daki askeri tesislerin 1 ay içerisinde taşınmasını hedeflediklerini açıkladı.

Fikri Işık Anadolu'daki OSB projelerini anlattı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, son dönemde Anadolu'da kurulan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projelerini anlattı. Bakan Işık, OSB sayısını arttırmayı amaçladıklarını belirtti.

Fikri Işık: İnşaat Türkiye'de en hızlı büyüyen sektörlerden birisi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk inşaat sektörünün iklimlendirme için yeni iş fırsatları getirdiğini belirterek "Türkiye’de, en hızlı büyüyen, en hızlı gelişen sektörlerden birisi inşaat sektörüdür." açıklamasında bulundu.

TOKİ Karabük Merkez'e 1004 kişilik yurt yaptıracak!

TOKİ Karabük Merkez kentsel dönüşüm ve gelişim projesi 1004 kişilik yurt binası inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 30 Haziran 2016 tarihinde yapılacak.

Fikri Işık: Yatırımlarda önemli reformlar gerçekleşecek!

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde (KOSBİ) faaliyete başlayan 9 yeni fabrikanın toplu açılış törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yatırılarda yeni ve önemli reformlar gerçekleşeceğini belirtti.

Fikri Işık, Akpınar TOKİ sakinleriyle buluştu!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’nin Derince ilçesi Kuruçeşme’deki Akpınar TOKİ konutları sakinleri ile bir araya geldi.

Fikri Işık, Akpınar TOKİ konutları sakinleriyle buluştu!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’nin Derince ilçesi Kuruçeşme’deki Akpınar TOKİ konutları sakinleri ile bir araya geldi.

Fikri Işık merkez bankası faiz açıklaması Haberi

Fikri Işık merkez bankası faiz açıklaması

Işık, katıldığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi temel atma töreninin ardından soruları yanıtladı. Zor bir yıl olan 2014’ü başarıyla geçtiklerini vurgulayan Işık şunları söyledi:



“2015 yılı çok daha iyi olacak. ABD’den gelen sinyaller fena değil. Avrupa’da bazı durgunluk belirtileri var ama inanıyoruz ki onlar da bu süreci iyi atlatırlar ve Türkiye de 2015’de ortaya koyduğu yüzde 4’lük büyüme hedefini rahatlıkla gerçekleştirir hatta daha da  üzerine çıkar.

En önemli ithalat kalemimiz olan petrolde ciddi düşüş var. Bu, bizim hem cari açığımızın hem de maliyetlerimizin azalmasına ciddi katkı verecek. Faizleri düşürmenin tam zamanı, enflasyon ciddi bir düşme eğilimine girdi. Merkez Bankamızın bundan sonra biraz daha proaktif davranarak faizleri hızlı bir şekilde aşağıya çekmesini...