26 / 04 / 2024

Gayrimenkul üzerine konan haczin kaldırılması

Gayrimenkul üzerine konan haczin kaldırılması

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bize 20 adet tapulu tarla miras kaldı. Kardeşime vekalet verdik, o da gitti satış yapacağı vaadi ile birilerinden para aldı ve satış yapmadığı gibi paraları da iade etmedi. Bizim paylarımızda haciz mevcut. Bu nasıl kaldırılır?' sorusunu yanıtladı.

Katolik Kilisesi'ni 'Mirasçılık belgesiyle' satışa çıkartmıştı! Gayrimenkul dolandırıcısı adeta İstanbul'u satın almış!

İstanbul'un en büyük Katolik Kilisesi olan ve Beyoğlu'nun simge yapıları arasında yer alan Sent Antuan Kilisesi'nin sahte belgelerle satmaya çalışan gayrimenkul dolandırıcısının kendi ve ailesi üzerine kayıtlı tapular görenleri hayrete düşürecek cinsten. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul dolandırıcıları boyut atladı! Kayıp şahıslar üzerinden 20 milyon liralık vurgun!

Gayrimenkul dolandırıcılarının yeni av yakalama modelini duyanlar inanamadı. Yalova'da gerçekleşen olayda ikinci kayıp şahıs üzerinden senet düzenleyip, üçüncü şahıs olarak senedi kendi üzerine ciroladılar.

Bir tapu kaç kişi üzerine olabilir? Tapu için kaç para harcanır?

Gayrimenkul sahibi olan ya da olmak isteyenler tarafından merak edilen konulardan biri de bir tapunun kaç kişi üzerine olabileceğidir. Genelde gayrimenkul sahipleri, bunu çocuk ve eşleri üzerine tapuyu geçirmek için sorgular. Peki tapu birden fazla kişi üzerine olabilir mi?

Gayrimenkul işlemlerinden Hazine'ye 27,4 milyar TL'lik katkı sağlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı bir son dakika açıklamasında 2023 yılının ilk 6 ayında gayrimenkul üzerine yapılan tüm işlemler vasıtasıyla Hazine'ye 27,4 milyar TL'lik katkı sağlandığını kaydetti.

Evin tapusu iki kişi üzerine olabilir mi?

Bir gayrimenkulün tapusu, tek bir kişi üzerine olabileceği gibi birden fazla kişi üzerine de düzenlenmiş olabilir. Peki, ortak tapu nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu 2 kişi üzerine olursa emlak vergisi nasıl ödenir?

Gayrimenkul tapusunun 2 kişi üzerine olması halinde taşınmaza ait vergilerin nasıl ödeneceği merak ediliyor. Peki, tapu 2 kişi üzerine olursa emlak vergisi nasıl ödenir? İşte yanıtı...

Gayrimenkul satış ihalelerinde yeni değişiklik mecliste!

Gayrimenkul satış ihalelerinde değişikliğe gidildi. Buna göre, ihale alıcısının talebi üzerine icra dairesi, satışı gerçekleştirilen taşınmazda kira sözleşmesine bağlı şekilde yaşayan kişiye kira bedelini icra dairesine yatırması emrini verebilecek.

Tapusu çocuğun üzerinde olan gayrimenkul nasıl devredilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkulün tapusunun çocuk üzerine kayıtlı olması durumunda mülkiyet devrinin nasıl yapılacağını kaleme aldı. 

51 yıllık gayrimenkul anlaşmazlığı arabuluculukla çözüldü!

Yarım asırdır 4 ayrı tarafı olan ipotek anlaşmazlığı 22 günde çözüme kavuştu. Arabuluculuk yöntemi ile mahkemeye gidilmeden çözülen uyuşmazlıkta, 51 sene önce gayrimenkul üzerine konulan ipotek kaldırıldı.

Bu haberi okumadan gayrimenkul yatırımı yapmayın!

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen vatandaşlar için iki seçenek bulunuyor. Biri evi direk satın almak diğeri ise arsa satın alıp üzerine ev inşa ettirmek. Peki, hangi yatırım daha doğru tercih? İşte detaylar...

Tahincioğlu Gayrimenkul 2021'de İstanbul dışına açılıyor!

Tüm olumsuzluklara rağmen 2020 yılında cirosunu 2 milyar TL'nin üzerine taşımayı başaran Tahincioğlu Gayrimenkul, aşı sürecine geçilmesiyle birlikte 2021 yılında da bu ciro rakamını geçmeyi hedefliyor. Aynı zamanda Tahincioğlu, 2021'de İstanbul dışına açılmayı da planlıyor.

Gayrimenkul yatırımında Celsus ile buy to let fırsatı!

Kuzey Kıbrıs Gayrimenkul pazarının yıldızlaşan Celsus projesi, şu sıralar kiralanmak üzere satın alınan emlak fırsatı üzerine kurgulanıyor. "Buy to let” sisteminin altın çocuğu olan proje döviz bazında garantili kira getirisi avantajı sağlıyor.

Metal Gayrimenkul ve YK Yatırım Holding'in hisse satış görüşmeleri sonlandırıldı!

Ömer Saçaklıoğlu ve Metal Yapı Konut'un Metal Gayrimenkul'e verdiği beyanda icra takibi nedeni ile sahip oldukları hisseler üzerine haciz konulduğunu beyan etti.  Bu beyan sonucunda hisseler için YK Yatırım Holding A.Ş. ve Yalçın Yalçınkaya ile yapılan hisse satış görüşmeleri sonlandırıldı.

Gayrimenkul üzerine konan haczin kaldırılması Haberi

Gayrimenkul üzerine konan haczin kaldırılması

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun  'Bize 20 adet tapulu tarla miras kaldı. Bir kardeşime vekalet verdik, o da gitti satış yapacağı vaadi ile birilerinden para aldı. Sonra satış yapmadığı gibi paraları da iade etmedi. Bizim paylarımızda haciz mevcut. Bunun kaldırılması için ne yapabilirim?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Babadan yaklaşık 20 adet tapulu tarla biz kardeşlere miras kaldı. Bir kardeşime vekalet verdik, o da gitti satış yapacağı vaadi ile birilerinden para aldı.

Sonra satış yapmadığı gibi paraları da iade etmedi. Ama alacaklılar elbirliği mülkiyetinde iken bir parsele haciz koydular.

Sonra paylı mülkiyete dönüldü ama bizim paylarımızda haciz mevcut. Bunun kaldırılması için ne yapabilirim? H. T. 

Okuyucumun anlattığı olay detaylı bir incelemeyi gerektiriyor. Belgeleri incelemeden verilecek...