26 / 04 / 2024

Gayrimenkul Varlıklardan Elde Edilen Gelir

Gayrimenkul Varlıklardan Elde Edilen Gelir

Bir yandan insanların doğdukları değil doydukları ülkelerde yaşamaya başlamaları diğer yandan vergi kanunlarının çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları ile uluslararası nitelik kazanması ilginç vergi uygulamalarını beraberinde getiriyor...

Özelleştirme İdaresi'nin gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelir Belediyelere aktarılmıyor iddiası!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, Özelleştirme İdaresi'nin ve Milli Emlak'ın gayrimenkul satışları ile ilgili konuştu. Toktaş, gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelirlerin Belediyelere aktarılmadığını ileri sürdü. 

Ağustos'ta 312 bin 339 gayrimenkul satıldı: 5.1 milyar TL tapu harcı geliri elde edildi! 

Türkiye'de Ağustos'ta 312 bin 339 gayrimenkul satışı yapılırken, 5 milyar 109 milyon 465 bin 415 TL de tapu harcı geliri elde edildi. İşte ayrıntılar...

DAP Gayrimenkul bu yılın ilk çeyreğinde ne kadar hasılat elde etti?

DAP Gayrimenkul Geliştirme 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, DAP GM yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Şubat'ta 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi yapıldı! Elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı! 

Türkiye genelinde geçtiğimiz şubat ayında 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi yapıldı. Bu işlemlerden elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı...

Ocak ayında 250 bine yakın gayrimenkul satış işlemi yapıldı! Elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre,  Türkiye'de, geçen ay 249 bin 852 gayrimenkul satış işlemi yapıldı. Söz konusu satış işlemlerinden 4 milyar 131 milyon 727 bin 328 lira tapu harcı geliri elde edildi.

Kripto paraların şahı Bitcoin, FED toplantısını bekliyor!

FED öncesi piyasaların riskli varlıklardan kaçış isteği son zamanlarda gündemden düşmeyen kripto para piyasasını da etkiledi. Hafta sonu 24 bin doların kıyısına kadar gelen Bitcoin, 22 bin 00 dolar seviyesine çekildi. 

Gram altın için buz kestiren rakam geldi! Altın tam bu kadar olacak! Bu açıklama göreni şok etti! Siz de hemen bakın!

Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen, ons altının bu yılın en iyi varlıklardan bir tanesi olduğuna dikkat çekerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gram altın için buz kestiren rakam geldi! Altın tam bu kadar olacak! Bu açıklama göreni şok etti! Siz de hemen bakın!

Türkiye'de 11 ayda 3 milyona yakın gayrimenkul satıldı! 144.1 milyon TL tapu harcı geliri elde edildi!

Türkiye'de 2022'nin 11 ayında 2 milyon 997 bin 668 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirdi. Bu satıştan ise 35 milyar 144 milyon 100 bin 467 TL tapu harcı geliri elde edildi.

Yeşil GYO 2022'nin ilk 9 ayında ne kadar hasılat elde etti? Resmen açıklandı! 

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından yayımlanan faaliyet raporuna göre, şirket 30 Eylül 2022 tarihi itibarıyla 410 milyon 742 bin 617 Türk Lirası hasılat elde etti. Peki Yeşil GYO'nun dönen varlıkları, aktif toplamı ve özkaynakları ne kadar oldu? İşte o rakamlar...

Peker GYO ilk 9 ayda 127.7 milyon TL hasılat elde etti! 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2022'nin ilk dokuz ayında 127.7 milyon TL hasılat elde etti. Peki Peker GYO'nun toplam kapsamlı geliri, özkaynakları, toplam varlıkları ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Türkiye'de ultra zenginler de ligden düşmüş. İşte 2021 verileri

İsviçre bankası Credit Suisse'nin açıkladığı servet raporuna göre mali varlıklar ile gayrimenkul gibi sabit varlıklardan oluşan kişisel servet toplamı 2021 yılında 2020 yılına göre yüzde 9.8 artarak 463.6 trilyon dolara yükseldi. Ancak Türkiye'de ultra zengin sayısı düşerken servetleri de eridi.

Bitcoin son 3 ayın dibinde!

Yatırımcılar, Bitcoin fiyatını 3 ayın en düşük seviyesine iten bu haftaki büyük merkez bankası toplantıları öncesinde riskli varlıklardan kaçınıyor.

Türkiye'de 8 ayda satılan gayrimenkul sayısı belli oldu! İşte elde edilen tapu harcı geliri! 

Türkiye'de bu senenin 8 ayında 2 milyon 137 bin 670 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirilerek, 24 milyar 480 milyon 235 bin 785 Türk Lirası tutarında tapu harcı geliri elde edildiği belirlendi. 

Gayrimenkul Varlıklardan Elde Edilen Gelir Haberi

Gayrimenkul Varlıklardan Elde Edilen Gelir


Bir yandan  insanların doğdukları değil doydukları ülkelerde yaşamaya başlamaları diğer yandan vergi kanunlarının çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları ile uluslararası nitelik kazanması ilginç vergi uygulamalarını beraberinde getiriyor. Son örnek Gelir İdaresi Başkanlığı’na soru soran Almanya’da yaşayan bir gurbetçi vatandaşımız için geldi. Türkiye’de evi olan ve o evden de kira geliri elde eden gurbetçi vatandaşımızın vergiyi nerede ödeyeceğini sorması vergi açısından ortada yeni bir durumun olduğunu gösterdi.


Maliye, Türkiye’de yerleşmiş olmayan gerçek kişilerin sadece Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar üzerinden vergilendirilebileceğini belirterek gurbetçi vatandaşımızın Almanya mukimi sayıldığı için sadece Türkiye’de elde ettiği kira gelirinin vergisini Türkiye’de vereceğini belirtmiş. Vergide vatandaşlık değil mukimlik baz alınıyor. Herhangi bir ülkede 6 aydan fazla kaldıysanız o ülkenin mukimi sayılıyorsunuz ve vergi öderken tam mükellef olarak...