19 / 04 / 2024

gazi köprüsü

gazi köprüsü

1939 yılında Atatürk Köprüsü ya da eski adıyla Unkapanı Köprüsü'nün açılışı Vali Lütfi Kırdar tarafından yapılmış. İnşasına 1936 yılında başlanan köprü 2 milyon 300 bin liraya mal olmuş.

1939 yılında Atatürk Köprüsü'nün her iki tarafında yol açılacak!

1939 yılında inşası devam eden Unkapanı (Atatürk) Köprüsü'nün her iki tarafında yol açılacakmış. Yolların açılabilmesi için arsa ve bina istimlakine 800 bin lira sarf edilecekmiş.

1939 yılında açılışı yapılan Gazi Köprüsü 2 milyon 300 bin liraya mal olmuş!

1936 yılında inşası başlanan Gazi Köprüsü yani Atatürk Köprüsü 1939 yılında hizmete açılmış.25 metre eni, 478 metre uzunluğunda yapılan köprü 2 milyon 300 bin liraya mal olmuş.

Samsun Atayolu Kemer Köprüsü ay sonunda tamam!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a gelişinden Amasya’ya geçişine kadar olan süreçte kullandığı tarihi yolu Atayolu’nu Kemer Köprüsü ile birbirine bağlayacağız" dedi.

Osman Gazi Köprüsü ile trafik rahatladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Osman Gazi Köprüsü ile birlikte körfezde ciddi rahatlama var." dedi.

Osman Gazi Köprüsü bayram hediyesi oldu!

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Hasan Bülent Kahraman, bugünkü yazısında dün açılışı gerçekleşen Osman Gazi Köprüsü'nü anlattı. Kahraman, ''Yeni yapılan inşaatlar üstünden geçtiğimiz yolların ötesinde dev gibi yükseliyor'' dedi.

Başbakan Yıldırım'dan Osmangazi Köprüsü mesajı!

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da açılışı yapılacak Osman Gazi Köprüsü'nün hayırlı olması temennisinde bulundu.

Osman Gazi Köprüsü için son 5 gün!

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, TÜMSİAD'ın iftar yemeğinde ''Ayın 30'unda inşallah Osman Gazi Köprüsü'nün açılışını yapıyoruz'' dedi. Erdoğan, bu yılın açılışlar yılı olacağını belirtti.

Osman Gazi Köprüsü Ramazan Bayramı’nda kullanıma açılacak!

Körfez geçişini 150 dakikadan 6 dakikaya, Eskihisar-Topçular arasını ise 60 dakikadan 90 saniyeye indiren Osmangazi Köprüsü’nü ilk kez Sabah test etti.

Osman Gazi Köprüsü'nün geçiş ücreti TBMM'de!

Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Osman Gazi Köprüsü geçiş ücretinin yüksekliğine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tor sorularını Dönemin Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a sordu.

Osman Gazi Köprüsü’nde asfaltlama çalışmaları başladı!

İstanbul-İzmir arasındaki yolun 3,5 saate inmesini sağlayacak Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli ayağı olan İzmit Körfez Geçişi’nin sağlayacak Osman Gazi Köprüsü’nde asfaltlama çalışmalarına başlandı.

Osman Gazi Köprüsü'nde sona gelindi!

İstanbul ile İzmir arasındaki yolu 3 buçuk saate düşürecek olan Osman Gazi Köprüsü'nün inşaatında son aşamaya gelindi. Köprünün Ramazan Bayramı'ndan önce açılması bekleniyor. Köprü, İzmit Körfezi geçişini 6 dakikaya indirecek.

Osman Gazi Köprüsü Marmara Denizi'nde rekabeti artırdı!

İzmir’i İstanbul’a bağlayan Osman Gazi Köprüsü Marmara Denizi’ndeki rekabeti artırdı. Eskihisar- Topçular’da çalışan arabalı vapurların yeni fiyatı belirlenecek. İstanbullines Genel Müdürü Gündüz ‘Yüzde 20 ucuzluk olur’ dedi..

Osman Gazi Köprüsü'nde sona doğru!

İzmit Osman Gazi Köprüsü'nde sona yaklaşılıyor. Tabliyelerin yerine yerleştirilmesinin ardından köprünün üzeri, asfaltlama öncesi paslanmayı önleyen özel izolasyon boyalarıyla kaplanıyor.

Osman Gazi Köprüsü ikramiyeleri mecliste!

İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu İstanbul'da Osman Gazi Köprüsü inşaatında çalışan işçilere vaat edilen ikramiyenin henüz verilmemesi sorununu meclise taşıdı. Tanrıkulu, sorularını Başbakan Davutoğlu'na sordu..

İşte Osman Gazi Köprüsü'ne kavis verdiren sebep!

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osman Gazi Köprüsü'ne kavis verdiren "Hersek Lagünü", 113 kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

gazi köprüsü Haberi

gazi köprüsü



Gazi Köprüsü açıldı


3 senede yapılan köprü 2.300.000 liraya mal olmuştur


    Üç seneden beri inşasına devam edilen Gazi Köprüsü'nün açılış resmi dün saat 15'te yapılmıştır. 

    Davetliler, husisi vasıtalarla Gazi Köprüsü'nün Unkapanı cihetinden geçerek köprünün tam ortasında hazırlanan hususi mevkiyi işgal etmişlerdir. Saat 15'te İstanbul Vali ve Belediye Reisi B. Lütfi Kırdar kısa bir nutuk söylemiş, ezcümle demiştir ki: 

    ''Bugün, küşad resmini yapacağımız bu köprü, modern tekniğin güzel bir eseri olarak, gördüğümüz bu iki sahili birbirine bağlamış bulunuyor. 

    Hepiniz bilirsiniz ki Gazi Köprüsü'nün epeyce uzun bir mazisi vardır. İlk hazırlık safhasını teşkil eden zamanı...