20 / 04 / 2024

gaziantep arkeoloji çalışmaları 2015

gaziantep arkeoloji çalışmaları 2015

Gaziantep'in tarihinin ortaya çıkarılması ve turizminin gelişmesi için kent genelindeki antik kent ve höyüklerde yürütülen arkeolojik çalışmalara büyükşehir belediyesi destek veriyor. Şahin: "Kültürel değerlere sahip çıkmak mecburiyetindeyiz" dedi.

TOKİ uzmanı Taşdemir: Gaziantep’te 7040 adet konutun inşaat çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Gaziantep'te konut inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. TOKİ uzmanı Taşdemir, Gaziantep’te 7040 adet konutun inşaat çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları yapılıyor!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığının yaptığı deprem konutlarında kaba inşaatı biten 10 blokta mantolama çalışmaları yapılıyor.

Gaziantep Şahinbey kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde devam eden kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar hızlandı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, devam eden çalışmaları inceledi.

Gaziantep Şahinbey'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, Boğaziçi Bulvarı 2’inci etap çalışmalarına sokağa çıkma yasağında da hızla devam ediyor.

Gökhan Çeliktürk: Şantiyelerdeki çalışmalar durdurulmalı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere, tüm yetkililere çağrıda bulundu. Çeliktürk, “Şantiyelerdeki çalışmalar durdurulmalı” dedi…

İstanbul Arkeoloji Müzelerinde çalışmalar Haziran'da tamamlanacak!

İstanbul Arkeoloji Müzelerinde inceleme yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bazı çalışmaların devam ettiğine değinerek, "İnşallah hazirana kadar aşamalı bir şekilde tamamlanıp haziran ayında gerçek bir açılış yapılacak" dedi.

Gaziantep Şahinbey'de restorasyon çalışmaları hız kesmiyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediyesi Gaziantep’in tarihi mekânlarını restore ederek turizme kazandırmak için çalışmalarına ara vermeden çalışıyor.

Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nın yıkım çalışmaları başladı!

44 yıl önce yaptırılan Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nın yıkım çalışmaları başladı. Stadın yerine Millet Bahçesi yapılacak...

Beykent ve Yeşilvadi kavşaklarında çalışmalar sürüyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin girişimleri ve Karayolları Bölge Müdürlüğünün yapımını üstlendiği Beykent ile Yeşilvadi köprülü kavşaklarının yapımında çalışmalar tam gaz devam ediyor.

Nizip Engelsiz Yaşam Merkezi'nde çalışmalar sürüyor!

Gaziantep Nizip'te hayata geçirilen Nizip Engelsiz Yaşam Merkezi'nde çalışmalar sürüyor. Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan engelli vatandaşlar için yapılan proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Gaziantep'teki arazi toplulaştırma çalışmaları TBMM'de!

Gaziantep'te yapılan arazi toplulaştırma çalışmaları TBMM'de konu oldu. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP'li Ekici sorularını Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e sordu..

Kahramanmaraş Kılavuzlu Sulama projesinde çalışmalar hızlandı!

Güneydoğu Anadolu Projesi Eylem Planı kapsamına alındıktan sonra çalışmaları hızlandırılan dört etaplı Kılavuzlu Sulama Projesi, tamamlandıktan sonra Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay'da binlerce hektarlık tarım arazisine hayat vermesi planlanıyor.

Samsun Arkeoloji Müzesi'nde çalışmalar tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin en modern ve tarihi zenginlik açısından en kapsamlı Arkeoloji ve Etnografya müzesi yapım çalışmaları son sürat sürüyor.

gaziantep arkeoloji çalışmaları 2015 Haberi

gaziantep arkeoloji çalışmaları 2015

Arkeolojik kazılara belediye desteği

- Gaziantep'in tarihinin ortaya çıkarılması ve turizminin gelişmesi için kent genelindeki antik kent ve höyüklerde yürütülen arkeolojik çalışmalara büyükşehir belediyesi destek veriyor.


- Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: "İnsanlığın ortak mirası olan tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmak mecburiyetindeyiz"


GAZİANTEP (AA) - ZUHAL UZUNDERE KOCALAR - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihinin ortaya çıkarılması ve turizminin gelişmesi amacıyla kent genelindeki antik kent ve höyüklerde yürütülen arkeolojik çalışmalara destek veriyor. 


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Gaziantep ve çevresinde yapılan arkeolojik kazılar sonucunda bölgenin tarihinin Paleolitik döneme (Milattan önce 10.000-7.000) kadar gittiği belirlendi. 


Bölgedeki en eski yerleşim yeri olan Dülük Antik Kenti'nin ortaya çıkarılması için Almanya'nın Münster Üniversitesi'nden Prof. Dr. Engelbert Winter başkanlığında kazı çalışmaları sürdürülürken, büyükşehir belediyesi de antik kentin çevre düzenleme projesini...