23 / 04 / 2024

Gaziantep imar revizyonları protesto edilecek

Gaziantep imar revizyonları protesto edilecek

CHP’nin yeni il yönetimi muhalefet stratejisini de değiştirdi. CHP yönetimi belediyelerin özellikle imar revizyonu kararlarını yerinde eylem yaparak protesto edecekler.

Muğla'da imar skandalı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmış olan imar planlarının tümünün ve daha sonrasındaki revizyonların hukuka aykırı olduğu ortaya çıktı.

Yeni imar affı gelecek mi? Depremle yeniden gündemde! Japon uzman resmen uyardı! 

2018'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Gaziantep’te 76 bin 605, Hatay’da 71 bin 738 imar barışına ilişkin başvuru olduğuna dikkat çekmişti. Depremin ardından yeniden gündeme imar barışı geldi. Yeni imar affı gelecek mi? İşte ayrıntılar...

Gaziantep Şahinbey’de imar tartışması!

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve AKP Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın Yamaçtepe’deki arsaları gündemden düşmüyor. Taraflardan konuya ilişkin yeni açıklama geldi.

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

Diyarbakır Kayapınar'da tapu sorunu büyüyor!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde gecekondu ve kaçak yapılaşmayı engellemek için yapılan imar revizyonları, Şehir Plancıları Odası’nın itirazları sonrasında durduruldu. Bölge sakinleri ise tapuları olmadığı için doğalgaz ve internetten faydalanamadıklarını söyledi.

Limak Gaziantep'te Çimentepe projesiyle 5 bin 500 konut inşa edecek!

Gaziantep'ten Kilis'e taşınan eski çimento fabrikasının yer aldığı arazinin imar planları tamamlandı. Limak Holding söz konusu arazide Çimentepe Projesi ile 5 bin 500 konut inşa edilecek. 

Gaziantep Üniversitesi’ndeki konut projesinin imar planı iptal edildi!

Gaziantep Üniversitesi ve TOKİ iş birliğinde Şahinbey’in üniversite bölgesindeki alan için toplu konut projesi planlandı. Mahkeme, Gaziantep Üniversitesi’ndeki konut projesinin imar planını iptal etti.

Askıya çıkan imar planları için yeni düzenleme!

TBMM'ye sunulan Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile imar planı ve plan revizyonlarının incelenmesi için belirlenen sürenin 3 ay daha uzatılması amaçlanıyor...

Gaziantep Şehitkamil'deki hizmet alanı ticaret konut alanı oldu!

Belediye Hizmet Alanı olarak belirlenen vatandaşa ait arazi, özel bir firmaya satılmasından 40 gün sonra Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündemine '15 katlı ticaret konut alanı' imar değişikliği için getirildi.

Gaziantep'e imar düzenlemesi müjdesi!

Çalışmalarına devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mahalle ziyaretleri kapsamında Şehitkamil'e bağlı Seyrantepe Mahallesi’ne gitti. Mahallede yer alan taş ocağı olarak kullanılan mağaraların yıkılarak imar düzenlemesi yapılacağını da müjdeledi.

Antalya Kırcami'nin imar planı revizyonları kabul edildi!

Kırcami bölgesinin imar planı revizyonları Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı'nda kabul edildi.

Şahinbey fiziki ve manevi olarak imar ediliyor!

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Güllüce Cami’nin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Tahmazoğlu, ''Şahinbey'i fiziki ve manevi olarak imar ediyoruz'' dedi.

Gaziantep Batalhöyük imar bekliyor!

Gaziantep Batalhöyük Fidanlık Mahallesi’nde imar sorunu çözümlenemiyor. İptal edilen Fidanlık Mahallesi’nde imar sorunu yeniden ortaya çıktı.

Gaziantep imar revizyonları protesto edilecek Haberi

Gaziantep imar revizyonları protesto edilecek

CHP’nin yeni il yönetimi muhalefet stratejisini de değiştirdi. CHP yönetimi belediyelerin özellikle imar revizyonu kararlarını yerinde eylem yaparak protesto edecekler.


CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, İl Başkanı Nesrin Tuncel ve İl yöneticileri TELGRAF’ı ziyaret etti. Nesrin Tuncel ana muhalefet partisi olarak hem Türkiye genelinde hem de Gaziantep’te kendilerine büyük bir sorumluluk düştüğünü ifade ederek CHP’den başka muhalefet yapacak parti olmadığını kaydetti.HDP’nin illegal bir görüntü çizdiğini, MHP ve HDP’nin milletvekillerinin Gaziantep’le ilgilerinin olmadığını savunan Tuncel CHP’yi de seçimden seçime kapılarını açan bir parti olmaktan çıkardıklarını söyledi.


Belediyelerin özellikle imar revizyonu kararlarına davalar açacaklarını belirten Tuncel, söz konusu imar revizyonlarını sivil toplum örgütleri ile birlikte yerinde protesto edeceklerini söyledi. Tuncel ufukta bir erken seçim gördüklerini de kaydetti. Ülke olarak Cumhuriyet tarihinin en zor...