26 / 04 / 2024

Gaziray banliyö projesi

Gaziray banliyö projesi

TÜRASAŞ tarafından 'Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi' kapsamında 8 elektrikli tren setinin (32 araç) tasarım, temin ve montajını gerçekleştirmesi işiyle ilgili imzalar yarın düzenlenecek törenle atılıyor.

Milli Banliyö Tren Seti 2024 yılında hizmet verecek!

Milli Banliyö Tren Seti'nın 2024 yılında tamamlanması ve ilk setlerin Gaziray Projesi'nde kullanılması hedefleniyor.

Kayseri Banliyö Hattı Projesi'nin akıbeti mecliste!

Kayseri Banliyö Hattı Projesi'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ataş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gaziray Projesi'nde son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziray Projesi'ndeki son durumu inceledi.

Gaziray Projesi'nde imzalar yarın atılacak!

TÜRASAŞ tarafından 'Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi' kapsamında 8 elektrikli tren setinin (32 araç) tasarım, temin ve montajını gerçekleştirmesi işiyle ilgili imzalar yarın düzenlenecek törenle atılıyor.

Gaziray sözleşmesi imza töreni ertelendi!

Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi'nde 8 elektrikli tren setinin (32 araç) tasarım, temin ve montajı için yapılacak sözleşmenin imza töreninin ertelendiği açıklandı.

Gaziray Banliyo Hattı'nın yüzde 85'i tamamlandı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gaziray Banliyo Hattı Projesi'nin inşaat çalışmalarının yüzde 85’i tamamlandı. 

GAZİRAY Banliyö Hattı'nda test sürüşleri başladı!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'teki ulaşım sorununu çözmek için inşa edilen GAZİRAY Banliyö Hattı'nda test sürüşü yaptı...

Gebze-Halkalı arası 115 dakikaya düştü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Gebze-Halkalı Banliyö Projesi, İstanbul için sadece bir banliyö demir yolu hattı değil bu hat İstanbul’un tüm raylı sistemlerini birleştiren ana omurgadır'' diye konuştu. 

GAZİRAY Banliyö Hattı'nın yüzde 80'i tamamlandı!

Gaziantep'teki ulaşım sorununu çözmek adına inşaatına başlanan GAZİRAY Banliyö Hattı'ndaki tamamlanma oranı yüzde 80'e ulaştı.

GAZİRAY projesinin yüzde 70'i tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada GAZİRAY Banliyö Projesi'nin genel anlamda yüzde 70'inin tamamlandığını belirtti.

Gaziray Projesi'nde sona doğru!

Gaziray Projesi'nde sona gelindi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, Gaziray'ın yüzde 77'sinin tamamlandığını bildirdi.

Gaziray 2019 sonunda tamamlanacak!

Gaziantep’e metro konforunda banliyö hizmeti verecek olan Gaziray projesinin çalışmalarına  devam ediliyor. Günde 100 bin kişinin taşınması planlanan 1.1 milyar liralık Gaziray projesinde bazı istasyonlar tamamlanma aşamasına geldi.

Gebze-Haydarpaşa banliyö hattında son durum görüntülendi!

Gebze-Haydarpaşa arasında yapım çalışmaları devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Marmaray’la entegre olan banliyö hattı havadan görüntülendi.

Gaziray banliyö projesi Haberi

Gaziray banliyö projesi

Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi AŞ'nin (TÜRASAŞ), 'Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi' kapsamında 8 elektrikli tren setinin (32 araç) tasarım, temin ve montajını gerçekleştirmesi işiyle ilgili imzalar yarın düzenlenecek törenle atılacak.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca Gaziantep Büyükşehir Belediyesine ait proje için yapılan ihalenin ardından, yabancı rakiplerine karşı en avantajlı teklifi veren TÜRASAŞ, belediye tarafından sözleşme imzalanması için davet edildi.

İmza töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımasının ardından, yarın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşecek. Sözleşme kapsamında ilk 2 elektrikli tren setinin 24 ayda, tüm setlerin ise 28. ayın sonunda TÜRASAŞ tarafından Belediyeye teslim ediliyor. Gaziray Projesi, 4 demir yolu hattı ve 16 istasyon binasının yanı sıra banliyö ve hızlı tren...