26 / 04 / 2024

Gazze imar 2016

Gazze imar 2016

Gazze'nin Yeniden İmarı Konferansı'nda verilen taahhütlerin yüzde 46'sının taahhüt sahipleri tarafından yerine getirildiği bildirildi.

Mısır'dan İsrail'in yeniden imarına destek!

Mısır tarafından, İsrail saldırılarında hasar gören Gazze Şeridi'nde yeniden imar çalışmalarının desteklenmesi için ekip ve ekipman desteği sağladı.

Katar, Gazze'nin yeniden imarı için 500 milyon dolar destek verecek!

Katar, İsrail'in 10 Mayıs 2021 itibariyle başlayan ve aralıksız devam eden saldırılarında hasar gören Gazze'nin yeniden imarı için destek sağlayacak.

Gazze'nin yeniden imarı için çağrı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de Hamas'la varılan ateşkesin ardından bölgeyi ziyaret etti. 

Gazze nasıl imar edilecek?

İsrail'in Gazze saldırıları sonucunda en az 14 bin yerleşim yeri zarar gördü. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı Gazze'nin yeniden imar edilmesinin yıllar boyu sürebileceğini dile getirdi. 

Gazze'nin yeniden imarı için İsrail'den şartlı kabul!

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Gazze'nin yeniden imarı için İsrailli esirler meselesinin çözülmesi gerektiğini söyledi.

Hamas yetkilisi Tavil: Gazze yeniden imar edilecek!

Hamas'ın ileri gelen yöneticilerinden Cemal et-Tavil, İsrail saldırıları sonrasında yıkımların yaşandığı Gazze'nin yeniden imar edileceğini dile getirdi. 

Vakfa tahsis edilen arazide imar krizi!

Kadir Topbaş’ın yönetimindeki vakfa 2016’da eğitim amaçlı tahsis edilen İBB arazisinin iptal edilen imar planlarını yeni İBB yönetimi “hizmet, sağlık, kreş” olarak değiştirdi. AKP-MHP grubu ise “eğitim” şeklinde planladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vetosuna rağmen karar değişmedi.

Katar'dan Gazze'ye 1 milyon dolarlık imar yardımı!

Katar, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda yıkılan ya da zarar gören evlerin, yeniden imarı ve restorasyonunda kullanılmak için 1 milyon dolar yardımda bulundu.

İsrail'in Gazze saldırılarında yıkılan 270 ev için yeniden imar projesi!

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Ziyara, İsrail'in 2014'te Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yıkılan 270'ten fazla ev için yeniden imar projesi başlattıklarını söyledi...

İsrail yönetimi Filistinlilerin imar izni başvurularını reddetti!

İsrail yönetimi işgal altındaki Batı Şeria'nın "C bölgesi"nde 2016-2018 yıllarında Filistinlilerin yaptığı imar izni başvurularının bir çoğu geri çevrildi...

Ordu Büyükşehir Meclisi 'nazım imar planı'nı iptal etti!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 20 Ekim 2016 tarihindeki meclis toplantısında kabul edilen 'nazım imar planı'nı oy birliği ile iptal etti.

Sinop'ta inşaat krizi! İmar planları iptal edildi!

Sinop Belediye Meclisi tarafından 2016 yılında onay verilen 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı, hukuka uygun olmadığı nedeniyle iptal edildi. Sinop'ta şimdi de devam eden inşaatlar hakkında suç duyurusu yapıldı.

Gazze Şeridi yeniden imar edilecek!

Gazze Şeridi'nin yeniden imar edilmesi için oluşturulan komisyon, Filistinlilere sunulan yardımlar kapsamında 3 proje için anlaştı.

Gazze imar 2016 Haberi

Gazze imar 2016



Gazze'nin Yeniden İmarı Konferansı'nda verilen taahhütlerin yüzde 46'sının taahhüt sahipleri tarafından yerine getirildiği bildirildi.


Gazze'nin Yeniden İmarı için görevli ekip ile Dünya Bankasının ortak hazırladığı raporda, Gazze'nin yeniden imarının çok yavaş ilerlediği belirtildi.


Bunun nedeninin, yeniden imar için kullanılacak malzemelerin girişinde İsrail tarafından verilen onayların gecikmesi olduğu ifade edilen raporda, Gazze'nin Yeniden İmarı Konferansı'nda verilen taahhütlerin yüzde 46'sının taahhüt sahipleri tarafından yerine getirildiği ve bu oranın da yaklaşık 1 milyar 596 milyon dolar olduğu vurgulandı.


Raporda, İsrail saldırıları nedeniyle evlerinden olan Filistinli ailelerin sayısının 11 bin 850 olduğu ve 65 bin kişiden oluştukları, bu ailelerin kira bedelinin ödendiği ya da kendilerine tahsis edilen konteynerlerde yaşadıkları ifade edildi.


İsrail'in, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz 2014'te başlattığı 51 gün süren saldırılarda 2 binden...