25 / 04 / 2024

gelir vergisi 2 taksit ödemesi 2020

gelir vergisi 2 taksit ödemesi 2020

Gelir Vergisi Kanunu’na göre kira geliri elde eden mükelleflerin her yıl düzenli olarak beyanname vermesi gerekiyor. Gelir vergisi 2. taksit ödemesi için bugün son gün...

Kira geliri olan herkesi ilgilendiriyor! Verginizi ödemeyi unutmayın!

Mükelleflerin 2019 yılında elde edilen kazançlara ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamelerinin 2. taksit ödeme dönemi bugün sona eriyor. 

MTV, Gelir Vergisi ve Tapu Harcı peşin ödemelerinizde şimdi 3 aya kadar taksit imkanı! 

MTV, Gelir Vergisi ve Tapu Harç ödemelerinde esnek taksitlendirme imkanından faydalanabilirsiniz. Maximum kart ile 1.000 TL - 15.000 TL arası ödemelerde 3 taksit, 15.000-500.000 TL arası ödemelerde 2 taksit imkanı sunuluyor. 3 aya varan MTV, Gelir Vergisi ve Tapu Harç ödeme fırsatını kaçırmayın!

Gelir vergisi mükelleflerinin sayısı 2,4 milyonu aştı!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'de gelir vergisi mükellef sayısı Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre 127 bin arttı ve 2,4 milyonu aştı.

5 soruda kira geliri vergisi 2. taksit ödemesi!

Gelir Vergisi Kanunu’na göre kira geliri elde eden mükelleflerin her yıl düzenli olarak beyanname vermesi gerekiyor. Gelir vergisi 2. taksit ödemesi için bugün son gün...

Kira gelir vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2018!

Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisinde ilk taksitler Mart ayında ödendi. Peki, kira gelir vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2018 ne zaman?

Kira gelir vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Konut veya işyerini geçtiğimiz sene kiraya vererek gelir elde edenler bu sene kira gelir vergisi ödüyor. Vergide 2. taksit ödemeleri bu ay yapılıyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi bugün başlıyor!

Gayrimenkulünü satıp veya kiraya verip gelir elde edenler bu sene ilk vergi borcunun taksidini Mart ayında ödedi. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemeleri ise bugün başlıyor.

Kira gelir vergisi 2. taksiti son günü 2018!

Kira gelir vergisi, konut veya işyerini bir sene boyunca kiraya vererek gelir elde edenler tarafından ödeniyor. Bu sene ilk taksitler Mart'ta ödendi. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti son günü 2018 ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti son günü 2018!

2018 yılı vergi takvimine göre gayrimenkul gelir vergisinde 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz 2018 itibari ile başlıyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti son günü 2018 ne zaman?

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi yarın başlıyor!

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü satarak ya da kiraya vererek gelir elde eden kimseler bu sene vergi borcunun ilk taksitini Mart'ta ödedi. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi ise yarın başlıyor...

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi haftaya başlıyor!

Konut ve işyerini kiraya vererek ya da satarak gelir elde eden kimseler gayrimenkul gelir vergisi ödüyor. İlk taksitlerin Mart'ta ödendiği gayrimenkul gelir vergisinde 2. taksit dönemi haftaya başlıyor...

Kira gelir vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman başlıyor?

Senede iki taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisinde 1. taksitler Mart ayında ödendi. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman başlıyor?

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi 20 gün sonra başlıyor!

Konut ve işyerini kiraya vererek ya da satarak gelir elde eden kimseler vergi mükellefi oluyor. Bu sene gayrimenkul gelir vergisinde ilk taksitler Mar'ta ödendi. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi ise 20 gün sonra başlıyor...

Kira gelir vergisi beyan ve 1. taksit dönemi yarın bitiyor!

2018 yılı kira gelir vergisi mükelleflerinin beyanname verme ve 1. taksit ödeme dönemi yarın (2 Nisan 2018) akşamı sona eriyor..

gelir vergisi 2 taksit ödemesi 2020 Haberi

gelir vergisi 2 taksit ödemesi 2020

Gelir Vergisi Kanunu kapsamında gerçek kişilerin gelirleri gelir vergisine tabi tutuluyor. Gelir vergisine tabi gelir unsurları; ticarî kazanç, ziraî kazanç, ücret, serbest meslek kazancı, gayrimenkul sermaye iradı, menkul sermaye iradı ve diğer kazanç ve iratlardan meydana geliyor.

Konut ve iş yerleri üzerinden belirli miktarlarda kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi gerekiyor. 1 Temmuz 2020 günü başlayan vergi ödemeleri bugün sona eriyor.

1- Kimler kira geliri vergisi ödeyecek?

-Kira beyannamesinin hazır beyan sistemi üzerinden (http://intvd.gib.gov.tr/hazirbeyan/) verebilirsiniz.
-Kira gelirlerinin vergisi, Mart ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte gib.gov.tr üzerinden ödenebiliyor.
-Kiraya verilen gayrimenkul, kiracı tarafından hem konut hem de iş yeri olarak kullanırsa (home-office) elde edilen kira kazancına konut istisnası uygulanmıyor.
-Depozito kira geliri sayılmıyor.
-Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) ödenen katkı payları...