26 / 04 / 2024

Kira geliri olan herkesi ilgilendiriyor! Verginizi ödemeyi unutmayın!

Kira geliri olan herkesi ilgilendiriyor! Verginizi ödemeyi unutmayın!

Mükelleflerin 2019 yılında elde edilen kazançlara ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamelerinin 2. taksit ödeme dönemi bugün sona eriyor. 



2019 yılında elde edilen gelir unsurlarına ilişkin Gelir Vergisi 2. taksit ödeme dönemi bugün sona eriyor. Mükelleflerin mesai bitimine kadar ödemelerini yapmaları gerekiyor.

Son gün bugün

Konut ve iş yerleri üzerinden belirli miktarlarda kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi gerekiyor. 1 Temmuz 2020 günü başlayan vergi ödemeleri için bugün son gün. 

Online ödeyebilirsiniz

Gelir vergisi ödemeleri, GİB Mobil uygulamasından (IOS ve Android), İnteraktif Vergi Dairesi uygulamasından (IOS ve Android), Başkanlığın resmi internet sayfasında (www.gib.gov.tr) yer alan "Borç Sorgulama ve Ödeme" bölümünden, 02:00 - 22:00 saatleri arasında anlaşmalı bankaların banka kartı, banka hesabından havale yöntemi ve yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile, anlaşmalı bankaların internet bankacılığı ile, anlaşmalı banka şubelerinden ve PTT İşyerlerinden, tüm vergi dairelerinden yapabiliyor.

Kredi kartı kolaylığı

Hazır Beyan Sistemi ile beyan edilen kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan kaynaklı gelir vergisinin Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi ve yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile ödenebiliyor. İnternet üzerinden yapılacak ödemelerde herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için, tarayıcıya www.gib.gov.tr adresi ya da bankaların resmi internet adresleri yazılarak giriş yapılmasına dikkat edilmesi gerekiyor.

2020 kira geliri beyannamesi! 10 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön