28 / 03 / 2024

gelir vergisinde işyeri emlak vergisi

gelir vergisinde işyeri emlak vergisi

İşyeri için ödenen emlak vergisi ile ilgili olarak en çok merak edilen hususlar arasında verginin gider olarak yazılıp yazılamayacağı yer alıyor. Peki, Gelir Vergisi Kanunu gereğince işyeri emlak vergisi gider yazılır mı?

Evi kirada olanlar dikkat! Kira gelir vergisinde geri sayım başladı: İşte istisna şartları!

Konut ve iş yeri gibi gayrimenkullerinden kira geliri elde edenler, yıllık beyanname düzenleyerek vergi ödüyor. Kira gelir vergisinde geri sayım başladı. Peki kira gelirinde istisna tutarı ne kadar? 

Ev ve iş yeri sahipleri aman dikkat! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Ev ve iş yeri sahipleri aman dikkat! 2022 yılına ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamesinin verilmesi ve 1. taksit ödemesinde süre 31 Mart Cuma günü doluyor.

Evi, iş yeri kirada olanlar dikkat! Geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bunu yapın! Gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Milyonlarca ev ve iş yeri sahibi, Mart ayının gelmesiyle beraber kira gelir vergisinin nasıl hesaplanacağını araştırıyor. Peki kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? 

İş yeri kiralamalarında stopaj kaldırılıyor mu?

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında iş yeri kiralamalarında stopaj uygulamasının kaldırılması öngörülüyor. 

İş yeri kira geliri beyan sınırı 2021!

İş yerini 2020 yılı içerisinde kiraya verenler 2021 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için iş yeri kira beyan sınırı 2021 nedir? İş yeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

İş yeri kira geliri muafiyeti 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, bu sene kira gelir vergisi ödemek ile mükellef sayılıyor. İş yeri kira geliri vergisinden kimler muaf? İşte iş yeri kira geliri muafiyeti 2021...

İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021!

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? İşte İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021... 

İş yeri kira ödemelerinde vergi kesintisi 2021!

Gelir Vergisi Kanunu kapsamında işyeri kira gelir vergisinde kesinti uygulanıyor. Peki, iş yeri kira gelir vergisinde kesinti 2021 ne kadar? İşte İş yeri kira ödemelerinde vergi kesintisi 2021....

İş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, 2021 yılı için vergi ödemesi yapacak. Peki iş yeri kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? İşte iş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021...

İş yeri kira geliri istisnası ne kadar 2021?

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, 2021 yılında gelir vergisi ödeyecek. Peki iş yeri kira geliri istisnası ne kadar 2021? İşte iş yeri kira geliri istisnası 2021...

İş yeri kira geliri istisnası 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, bu sene kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki iş yeri kira geliri istisnası 2020 ne kadar?

Değerli konut vergisinde iş yeri olarak kullanılan meskenler ve müteahhitler için özel istisnalar!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, bugünkü yazısında 'Değerli konut vergisi'nde iş yeri olarak kullanılan meskenler ve müteahhitler için özel istisnaları kaleme aldı. 

İş yeri kiralarında KDV ve stopaj indirimi!

Kira ödemelerinde Katma Değer Verisi ve Stopaj oranlarında değişiklik yapıldı. Yeni düzenleme ile 31 Aralık 2020'ye kadar işyeri kiralama hizmetinde yüzde 18 olan KDV yüzde 8’e, yüzde 20 oranında uygulanan gelir vergisi stopaj oranı ise yüzde 10 oldu. 

gelir vergisinde işyeri emlak vergisi Haberi

gelir vergisinde işyeri emlak vergisi

İşyeri emlak vergisi gider yazılır mı?

İşyeri için ödenen emlak vergisi ile ilgili olarak en çok merak edilen hususlar arasında verginin gider olarak yazılıp yazılamayacağı yer alıyor. Gelir Vergisi Kanunu gereğince işyeri emlak vergisi gider yazılır mı, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kanun gereğince gelir vergisinden indirilecek giderler arasında emlak vergisi de bulunuyor.


İndirilecek giderler: 

Madde 40 – Safi kazancın tesbit edilmesi için, aşağıdaki giderlerin indirilmesi kabul edilir: 

1. Ticari kazancın elde edilmesi ve idame ettirilmesi için yapılan genel giderler. (Ek parantez içi hüküm: 25/5/1995 - 4108/19 md.) (İhracat, yurt dışında inşaat, onarma, montaj ve taşımacılık faaliyetlerinde bulunan mükellefler, bu bentte yazılı giderlere ilaveten bu faaliyetlerden döviz olarak elde ettikleri hasılatın binde beşini aşmamak şartıyla yurt dışındaki bu işlerle ilgili giderlerine karşılık olmak üzere götürü...