28 / 03 / 2024

genel ekonomide mortgage

genel ekonomide mortgage

Kişi başı geliri yüksek olan dünyanın en gelişmiş ülkelerinde dahi konutun uzun vadeli bir yatırım olduğunu söyleyen Ağaoğlu Şirketler Topluluğu Başkanı Ali Ağaoğlu, bu ülkelerde de konut yatırımlarının uzun vadeli kredilerle finanse edildiğini söyledi.

Garanti BBVA'dan Green Mortgage'a 370 milyon TL finansman!

Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, Türkiye’nin ilk yeşil mortgage uygulaması olan Green Mortgage (Yeşil Mortgage) ürününü hayata geçirdiklerini söyledi.

Garanti BBVA Mortgage’dan kamu lojmanlarından ev almak isteyenlere özel kredi!

Mortgage Uzmanı Garanti BBVA Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün bankalarla yaptığı protokol çerçevesinde, lojmanların ihale yoluyla satışında konut kredisi kullandırıyor...

Garanti Mortgage ile ev konut alanlara Bonus'tan ev hediyesi!

Garanti Mortgage'dan minimum 50 bin lira konut kredisi kullananlara Bonus'tan ev hediyesi. Garanti Mortgage Genel Müdürü Atay, "Önümüzdeki dönemde, farklı kampanya ve fırsatlarla ev sahibi olan müşterilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Mortgage piyasası 1 milyon kişiyi konut alıcısı yaptı!

Nurol GYO Genel Müdürü Samim Hatipoğlu, Türkiye’de kişi başı milli gelirin yükselmesiyle ve mortgage piyasasının devreye girmesiyle birlikte Türkiye’de konut alan kitlenin 1 milyonu aştığı söyledi.

Mehmet Günal: Mortgage krizi çıkarsa bankalar sıkıntıya düşer!

TBMM Genel Kurulu'nda 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, "Eğer yakında Türk usulü bir mortgage krizi çıkarsa bankalar çok büyük sıkıntıya düşer." dedi.

Körfezli yatırımcının satınalma işlemleri hız kazanacak!

Siyasi belirsizlik ve genel ekonomide yaşanan sıkıntılara rağmen özellikle Körfez sermayesi Türkiye’ye yönelik yatırımda iştahını hiç kaybetmezken, özel okullar ile zincir mağaza ve restoran satışlarının önümüzdeki dönemde hız kazanması bekleniyor.

Ekonomide yeniden yapılanma sürecine hız verilmeli!

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Kemal Yamankaradeniz, "MÜSİAD olarak bundan sonraki süreçte, orta gelir tuzağından kurtulunması için eğitim ve ekonomide yeniden yapılanma sürecine hız verilmesi gerekiyor'' dedi.

Şeker Mortgage: Konut finansmanından çekilebiliriz

Şeker Mortgage Finansman Genel Müdürü Abdurrahman Özciğer, konut finansmanı piyasasının büyümeye devam edeceğini belirtti. Özciğer, finansman şirketlerinin bu alanda etkin olamamalarını ise şu şekilde açıkladı:

GYO‘lara tanınan yüzde 20‘lik vergi muafiyeti kaldırılıyor!

Babacan “Sanayi üretiminin genel ekonomide payının düşmesinin iyi bir işaret değil. Paranın dönüşü daha kısa olduğu için yatırımlar inşaat projelerine kayıyor” demişti.GYO'lara tanınan Kurumlar Vergisi muafiyeti artık kalkıyor.

Mortgage faizlerinin 2014'te düşmesi zor!

Mortgage kredileri ilk dokuz ayda yüzde 27 artış gösterdi. Ancak yılın başlarında yüzde 0,7'nin altına kadar düşen faizler de son aylarda yükseldi. Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, kredi faizlerinin yeniden düşmesinin zor olduğunu söylüyor....

DD Mortgage, 6 yılda 750 milyon lira kredi kullandırdı!

Türkiye'nin ilk konut finansman kuruluşu DD Mortgage'ın Genel Müdür Yardımcısı Mithat Bülent Özmen, 2007'de faaliyete geçen şirketin bugüne kadar kullandırdığı kredi tutarının 750 milyon TL'ye ulaştığını belirtti...

Murat Atay: Mortgage kredi faizleri çok uygun seviyelerde!

Gelecek yıl sektör ortalamasının üzerinde yüzde 18’lik büyüme planlan yapan Garanti Mortgage’in yeni genel müdürü Murat Atay, düşen faizlerle birlikte mortgage kredi faizlerinin son derece iyi seviyeye geldiğini söyledi

Garanti Mortgage Genel Müdürlüğü’ne Murat Atay getirildi!

Garanti ve iştiraklerinin üst yönetiminde dün yaşanan görev değişikliklerinin ardından, bugün yeni bazı atamalar gerçekleştirildi. Bu doğrultuda Garanti Mortgage Genel Müdürlüğü’ne Garanti Romanya Genel Müdürü Murat Atay getirildi

genel ekonomide mortgage Haberi

genel ekonomide mortgage

Ağaoğlu, Türkiye'de mortgage sisteminin devreye girmesinin konut sektörü açısından ve genel ekonomi açısından olumlu olduğunu ifade ederek, "Mortgage sistemi genel ekonominin sigortasıdır diyebiliriz. Türkiye ekonomisinin en büyük sıkıntısı kısa vadeli borçlanmadır. Mortgage yasasının devreye girmesiyle bankalar kullandırdıkları kredileri yurt dışına teminat olarak gösterip, 10-20-30 sene vadeli daha ucuz kaynağa ulaşabilmektedirler. Bu nedenle yasa sadece inşaat sektörüne ivme kazandırmakla kalmamış, ekonomiye de olumlu etki etmiştir" dedi.

Özellikle mortgage fonlarının büyümesiyle firmaların projelerini daha çok B ve A gelir grubuna yönelttiklerini dile getiren Ağaoğlu, konutta asıl talebi ve potansiyeli C gelir grubunun oluşturduğunu, mortgage yasasının tam anlamıyla işlerlik kazanması ve faizlerin düşmesiyle B ve B altı gelir grubunun alım gücünün artacağını kaydetti. Ağaoğlu,...