27 / 04 / 2024

global firmalar türkiye

global firmalar türkiye

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin yaptığı açıklamada dünyada dönen 10 trilyon doların Türkiye merkezli bölgede olduğunu dile getirdi.

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill Türkiye'de ekonomi politikalarında önemli bir dönüşüm olduğunu ve yabancılar tarafından para politikasının yakından takip edildiğini söyledi. Gill, “Enflasyon hedefleri daha gerçekçi görünüyor” dedi.

Ayakkabı ihracatında rekor! Global markalar Türkiye’de üretime geçiyor!

Ayakkabıda ihracat miktarı geçen yıla göre yüzde 20 artış gösterdi. Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Berke İçten, sektörün 70 ülkeye ihracat yaptığını bildirdi.

 Türkiye’ye dev destek! Uluslararası firmalar Türkiye ile devam dedi

Türkiye hazır giyim ve tekstil ihracatının yüzde 70’ini yapan 23 alım grubundan, “Türkiye ile alakalı negatif bir durum yok. Satın almaya devam edeceğiz” dedi.

Global kripto para borsası KuCoin Türkiye’de faaliyete başladı

Kripto para sektörünün önde gelen borsalarından KuCoin, resmi olarak Türkiye faaliyetlerine başladı. Global kripto para borsası uzun süredir Türkiye’de aktif olarak hizmet sunuyordu.

RAMS Global Türkiye'deki konut yatırımlarını hızlandıracak!

Kazakistan merkezli Türk şirketi RAMS Global yaptığı açıklamada Türkiye’de sağlık tesisleri ve konut alanındaki yatırımlarını hızlandıracağını kaydetti.

Türkiye'ye yatırım yapan yabancıların yüzde 93'ü gayrimenkulünü elinde tutuyor!

AGS Global'in Türkiye'nin 12 kentinde gayrimenkul alan, 48 ülkeden toplam 410 uluslararası yatırımcıyla sekiz dilde gerçekleştirdiği araştırmada, yatırımcıların yüzde 92.7'sinin gayrimenkullerini elinde tuttuğu ortaya çıktı.

Türkiye dünyanın üretim üssü olmaya devam ediyor!

Cushman&Wakefield tarafından hazırlanan İmalat Riski Endeksi 2018 araştırmasına göre global üretimde, Türkiye maliyet avantajı, altyapı yatırımları ve coğrafi konumuyla ilk 10 arasında yer aldı

S&P, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti!

Standard & Poor's Global Ratings, Türkiye'nin kredi notunda değişikliğe gitmedi. Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notu "BB" seviyesinde teyit edildi, görünümü "negatif" olarak korundu.

Mehmet Şimşek: Türkiye'deki inşaat firmaları süreci çok iyi yönetti!

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek İnşaat sektöründe arka arkaya iflaslar yaşanabileceğine dair haberlerin anımsatılması üzerine, yaşanan şoklara rağmen Türkiye'deki firmaların süreci çok iyi yönettiklerini söyledi.

Fitch Türkiye tahminini açıkladı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, bugün yayınladığı Global Ekonomik Görünüm raporunda Türkiye tahminlerini açıkladı. Fitch, 2016 yılı için yüzde 2,9 olarak belirlediği GSYH büyüme tahminini 2017 için yüzde 3,1'e, 2018 için de yüzde 3,5 olacağını kaydetti.

Suriyelilerin Türkiye'deki yatırımları artıyor!

Çağrı Bulut: "Suriyelilerin kurduğu şirket sayısı, Türkiye’de faaliyette bulunan yabancı sermayeli firmalar toplamının yüzde 10’una kadar yükseldi" dedi.

Türkiye'de gayrimenkul pazarlama ve satış sektöründe bir ilk!

Türkiye’de gayrimenkul pazarlama ve satış sektöründe; aracılık ve komisyon ödemesini ortadan kaldırarak ilk olma özelliği taşıyacak “Evkalade” projesi için Netkon İnşaat A.Ş. ve TUREP firmaları güçlerini birleştirdi.

Uzakdoğulu firmalar Türkiye’de enerji yatırımı yapacak!

Uzakdoğulu firmalar, birçok sektöre yatırım yapmak için Türkiye’yi yakın markaja aldı. Çinli enerji devi CMEC de yatırım için son aşamaya geldi.

global firmalar türkiye Haberi

global firmalar türkiye


Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, “Dünyada 16 trilyon dolarlık ticaretten bahsediyoruz. Bunun 10 trilyon doları Türkiye’nin tam merkezinde bulunduğu etrafta dönüyor. Dünyanın birçok büyük firması, Türkiye’yi üretim merkezi haline getirdi, getirmeye de devam ediyor” dedi. Metin, yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile yeni bir dönemin başlayacağına işaret ederek, Türkiye’de 15 yıldır devam eden güven ve istikrarla ekonomide oluşan güven ortamının süreceğini belirtti. Türkiye ilgisinin sürdüğünü belirten Metin, Avrupa ülkelerinin yanı sıra ABD, Japonya, Çin, Malezya, Katar ve Suudi Arabistan gibi dünyada ilk 20 ekonomi içerisinde olan ülkelerden birçok firmanın Türkiye’de yatırım ve üretim yaptığına dikkati çekti.


YATIRIMCININ GÖZÜ TÜRKİYE’DE


Türkiye’nin genelini ilgilendiren devrim niteliğindeki teşvik sistemine geçtiklerine dikkati çeken Metin, şunları kaydetti:

“Şu anda ciddi talep alıyoruz. Hem yerli hem de yabancı...