29 / 03 / 2024

gürülyü nedeniyle para cezası

gürülyü nedeniyle para cezası

Apartman komşu hukukuna göre, daire sahibi gürültü yapıyorsa apartman sakinlerinin hukuki hakları nelerdir? Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir? İşte komşuluk hukuku kapsamındaki yasal yöntemler...

Para gürültüyü sevmez! Siz hiç Ferrari'ye binip de son ses müzik açanı gördünüz mü?

Öğretmen M.Gamze İstanbullu, X sosyal medya hesabından ''para gürültüyü sevmez'' diyerek örneklerle açıkladı. Paylaşımın altına ise dakikalar içinde onlarca yorum geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İslam Memiş'ten Altın, Dolar ve Euro Hakkında Güncel Görüşler! Yatırımcılar Ne Beklemeli?

İslam Memiş, güncel olarak piyasa analizi yaptı ve görüşlerini paylaştı. Dolar, altın ve euro konuları hakkında tahmin yapan finans uzmanı İslam Memiş'in bu görüşleri yatırımcılar için önem arz ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı bir kez daha bu konular hakkında yorumlarını paylaştı. 

Hükümete çok önemli çağrı! Eğer kabul görürse, sıfır araç almak kolaylaşacak!

Türkiye’deki yüksek enflasyon ve otomotiv sektöründe yaşanan arz sıkıntısı nedeniyle birçok vatandaş etkileniyor. Ancak hükümete yapılan bir çağrı eğer kabul görürse, vatandaşın otomobil alması kolaylaşacak. Nasıl mı? İşte detaylar…

Bakan Nebati Binance'ın CEO'su Zhao ile görüştü!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kripto para borsası Binance’in kurucusu Changpeng Zhao ile video konferans aracılığıyla görüştü.

Altın Kahini İslam Memiş gram altın düşmedi dedi ve gerçek fiyatını açıkladı! Göründüğü gibi değil! Aslında gram altın..

Düşüşe geçen gram altına ilişkin Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş'ten çok konuşulacak yorum. "Gram altın aslında düşmedi, düşüyormuş gibi görünüyor."

Havada görülmemiş kriz uyarısı: Binlerce işçi alınacak

Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle hava yollarında şimdiye kadar görülmemiş bir kriz yaşanıyor. Avrupa'da pek çok havalimanında uçuşlar zamanında yapılamıyor. Hava yolları yetkilileri ve işletmeciler ise çözümün kısa vadede gelmeyeceğini ifade ediyor.

Tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor! Ukrayna'dan korkutan uydu görüntüleri

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna'da yaşanan tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor. Maxar'ın yayınladığı uydu görüntülerinde tarlaların boşluğuna dikkat çekilirken, korkutan bir rapor da yayınladı. 

Bitcoin ve kripto paralarda sürpriz dalga! Piyasayı sallayan depremin ardından ucu göründü

Mayıs ayına düşüşlerle damga vuran kripto paralar, 130 milyon dolar değer kaybederek 10 ayın en düşük seviyesine geriledi. Cardano, Solana, Polkadot, Bitcoin ve Avalanche gibi kripto para birimlerinde görülen artışlar ise haziran ayına yönelik umutları artırdı.

Mustafa Elitaş, Binance ile kripto para yasasını görüşecek!

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, perşembe günü Binance'nin temsilcileri ile Meclis'te ile Kripto yasasını görüşecek. 

BAE kripto para merkezi olmak için görüşmelere başladı!

Kripto para piyasasının merkezi olmak isteyen  Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Asyalı şirketler ile görüşmelere başladı.

Binance ülke varlık fonları ile hisse satışı için görüşme yapıyor!

Dünyanın en büyük kripto para işlem platformu Binance, ülke varlık fonları ile hisse satışı için görüşmelere başladı. 

Filistin'de İsrail saldırıları nedeniyle 2 bin konut yıkıldı!

İsrail'in saldırıları nedeniyle 100 binden fazla Filistinlinin yerinden edildiği, Birleşmiş Milletlere göre 1000'den fazla, Filistinli kaynaklara göre ise 2 bine yakın evin yıkıldığı ve binlercesi de hasar gördüğü belirtildi.

Faruk Fatih Özer'in son görüntüsü ortaya çıktı! 

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan kripto para borsası Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'in son görüntüsü ortaya çıktı. 

gürülyü nedeniyle para cezası Haberi

gürülyü nedeniyle para cezası

Daire sahibi gürültü yapıyorsa apartman sakinlerinin hukuki hakları nelerdir?

Komşuluk hukukuna göre, apartmanda yaşayan maliklerin birbirlerine karşı sorumlulukları bulunuyor. Sorumlulukların yerine getirilmemesi durumunda apartmanda problemler yaşanabiliyor. Apartmanda yaşanan en büyük problemlerden biri de "gürültü" olarak karşımıza çıkıyor.


Gürültü yapan komşunun daire sahibi olması durumunda; "Gürültü yapan komşuyu nereye şikayet edebilirim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Yönetmelikler, göre komşu ile yaşanan sorunun ilk olarak bir saygı çerçevesi içerisinde karşılıklı görüşülerek giderilmesi yönünde hükümlere sahip.Ancak bu yöntem ile sonuç alınamaması durumunda kolluk güçlerine başvurulabiliyor. 


Yapılan şikayetler sonrasında, kat malikleri kurulu gayrimenkulün devri için "gürültü" sorunu devam ediyorsa, Sulh Hukuk Mahkemelerine başvuruda bulunulabiliyor.


Gürültü yapan komşunun daire sahibi değil de kiracı olması durumunda da aynı süreç izleniyor.



Apartmanda gürültü nedeniyle suç duyurusu dilekçesi!
Gürültü yapan komşuyu nereye şikayet edebilirim?




Işıl...