29 / 03 / 2024

Halk Sağlığı Merkezleri

Halk Sağlığı Merkezleri

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Halk Sağlığı Merkezlerinin (HASAM) bu anlamda danışma merkezleri olacağını, bu yıl Türkiye genelinde 1.000, gelecek yıl da 1.000 adet HASAM yapacaklarını belirtti.

Sağlıkta köklü değişim! Şehir hastaneleri yerine semt hastaneleri modeline geçilecek!

CHP Milletvekili Dr. Fikret Şahin, seçimleri kazanıp iktidara gelmeleri halinde şehir hastanelerini kamulaştırarak semt hastanesi modeline geçmeyi planladıklarını açıkladı. Şahin, böylece halkın sağlık hizmetlerine daha kolay erişebileceğini savundu.

İzmir Tabip Odası'ndan Aile Sağlık Merkezleri için kamu binası talebi!

İzmir Tabip Odası, Kovid-19 salgınıyla mücadelede eden kurumlardan olan Aile Sağlık Merkezleri’nin fiziki şartlarının iyi olmadığına, güneş görmeyen ve havalandırması bulunmayan yapılarda hizmet sunulduğunu belirtti.

AVM ve karma projelerde sağlık klinikleri yapılmalı!

25 yıldır alışveriş merkezleri ve gayrimenkul sektörünün önemli projelerine imza atan Engin Yıldırım, 'AVM ve karma projelerde sağlık birimlerinin açılması' başlıklı yazıyı kaleme aldı.

İznik'te sağlıklı hayat merkezleri inşa ediliyor!

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, İznik’te hizmet sunan sağlık tesislerinde incelemeler gerçekleştirdi. Yavuzyılmaz, ''İlçemizde koruyucu sağlık hizmetlerinin tamamını içeren sağlıklı hayat merkezimizin inşası tüm hızıyla sürüyor'' dedi.

Antalya Kepez'de modern sağlık merkezinin inşası tamamlandı!

Antalya'nın Kepez ilçesinde inşa edilen modern sağlık hizmetinde çalışmalar tamamlandı. Bölge halkının ihtiyacına büyük ölçüde cevap verecek olan merkez kısa zamanda hizmete girecek.

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Tesisleri ve Araştırma Merkezleri açıldı!

Kocaeli Üniversitesinin Umuttepe Yerleşkesi'ndeki Sağlık Tesisleri ve Araştırma Merkezleri açıldı.

Karşıyaka tesislerini sağlıkçılara tahsis etti!

Spor camiası olarak ilk ateşi kendilerinin yaktığını söyleyen KSK Başkanı Turgay Büyükkarcı, "Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi bizle irtibata geçti. Hazır olduğumuzu söyledik. Halkımızın sağlığı için her fedakarlığa hazırız" diye konuştu.

Şehir hastaneleri şirketlere rant mı sağlıyor?

“Şehir hastaneleri sağlığı bozuyor” diyen Türk Tabipler Birliği (TBB) Merkez Komite Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, şehir hastanelerinin hekimlerin ve halkın sağlığını bozarken şirketlere rant sağladığını iddia etti.

Kıbrıs Dikmen Sağlık Merkezi hizmete açıldı! 

Sağlık Bakanlığı ve Dikmen Belediyesi ortaklığında Kıbrıs Dikmen'de hayata geçirilen sağlık merkezi projesi bölge halkına kesintisiz hizmet verecek. Yeni açılan sağlık merkezinde 2 muayene, bir pansuman ve bekleme odası ile eczane yer alıyor. 

Maltepe Büyükbakkalköy Sağlık Ocağı açıldı!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Büyükbakkalköy Mahallesi’nde halkın ilaç yazdırmak ve temel sağlık hizmetlerini almak için talepte bulunduğu sağlık ocağı sorununu çözüme kavuşturdu. Büyükbakkalköy Sağlık Ocağı, hizmete açıldı.

Akçakoca'daki tarihi konak sağlık merkezi olacak!

Batı Karadeniz'in en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Akçakoca'da, Tarihi Yukarı Mahalle'de yer alan konak, restore edilerek sağlık merkezi halinde getirilecek.

Üsküdar yeni hastanelerle sağlık şehrine dönüşüyor!

Üsküdar Belediyesi,çeşitli mahallelerde Mart ayından itibaren 2018 içinde faaliyete geçmesi planlanan yeni hastane ve sağlık merkezleri için Sağlık Bakanlığı ile protokol imzaladı. İmza törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de katıldı...

Kağıthane Talatpaşa Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Kağıthane Belediyesi arka arkaya yaptığı açılışlarına bir yenisini daha ekledi. Vatandaşların katılımıyla birlikte Talatpaşa Mahalle Konağı içinde bulunan Aile Sağlığı ve Halk Eğitim Merkezi hizmete açıldı. 

Halk Sağlığı Merkezleri Haberi

Halk Sağlığı Merkezleri

Dudullu Halk Sağlığı Merkezinin açılışında konuşan, Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı olarak yerel yönetimlerin daha iyi hizmet verebilmeleri, sağlıklı birey, aile, toplum oluşturabilmeleri için gelecek dönemde çok daha güzel hizmetler yapacaklarını anlattı.


Halk Sağlığı Merkezlerinin (HASAM) bu anlamda danışma merkezleri olacağını, bu yıl Türkiye genelinde 1.000, gelecek yıl da 1.000 adet HASAM yapacaklarını belirten Müezzinoğlu, "Yalnız hasta olunca değil, esasında buraya hasta olmadan geleceksiniz. Sağlıklı bir yaşam için ne yapmamız gerekiyor, doğrular nedir, bunun için buralara geleceksiniz. Buralarda sizlere hekimlerimiz, psikologlarımız, danışmanlarımız, sosyal destek uzmanlarımız yol haritasını verecek." diye konuştu.


Mezzinoğlu, Türkiye'nin dünyaya örnek olduğunu, artık gece uçuşlu ambulans helikopterlerin de vatandaşlara hizmet etmeye başladığını belirterek, 2000'li yılların başında turistler Türkiye'ye tatile geldikten sonra sağlıklarında bir sorun olduğunda ülkelerinden gelen ambulans uçakla alındığının...