19 / 04 / 2024

Halkalı Çerkezköy demir yolu

Halkalı Çerkezköy demir yolu

Çevreye duyarlı proje olarak öne çıkan, yatırım bedeli 10,5 milyar liraya ulaşacak 229 kilometrelik Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi kapsamındaki çalışmalar sürüyor.

Çerkezköy-Kapıkule tren hattının yüzde 50'si tamamlandı!

Avrupa ülkeleri ile Türkiye'nin büyük standartlı demir yolu bağlantısına katkı sağlayacak Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi'nin ilk etap çalışması tamamlandı.

Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattının yüzde 50'si tamamlandı!

Merakla beklenen Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattının Çerkezköy-Kapıkule kısmındaki çalışmaların yüzde 50 'si tamamlandı.

Halkalı Çerkezköy Demiryolu Hattı için kamulaştırma kararı!

Halkalı-Çerkezköy Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi kapsamında Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir, Arnavutköy, Büyükçekmece, Çatalca, Silivri ve Çerkezköy'de yer alan bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak..

Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattında son durum ne?

İnşaatı hız kesmeden devam eden Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattında son durum ne? İşte beklenen projedeki son gelişmeler...

Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattının yüzde 32'si tamamlandı!

Türkiye'nin Avrupa ülkeleriyle yüksek standartlı demir yolu bağlantısını sağlayacak "Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi'nin yüzde 32'si tamamlandı...

Kanal İstanbul, Çerkezköy-Kapıkule YHT Projesi’nin maliyetini katladı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Türkiye'yi demiryolu ile Avrupa'ya bağlayacak Halkalı-Kapıkule YHT projesinin Çerkezköy-Halkalı bölümünün maliyetinin Kanal İstanbul güzergahıyla kesişmesi sebebiyle 3.1 milyar TL’den 7.7 milyar TL’ye yükseltildiğini belirtti.

Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesiyle o süre 1,5 saate iniyor!

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba yaptığı açıklamada Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesindeki çalışmalar tamamlandığında Halkalı-Kapıkule arasındaki yük taşıma süresinin sekiz saatten üç buçuk saate, yolcu taşımacılığının ise üç buçuk saatten bir buçuk saate ineceğini belirtti.

Halkalı-Kapıkule Demir Yolu 2023'te hizmete açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Hattı inşaatında şimdiden yüzde 10'luk ilerleme gerçekleştiğini belirtti. Karaismailoğlu, "2023 yazında bu önemli projeyi hizmete vermiş olacağız" dedi...

Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattında imzalar atıldı!

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi Çerkezköy-Kapıkule kesimi için imzalar atılacak.

Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattında imzalar atılıyor!

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi Çerkezköy-Kapıkule kesimi için 11 Haziran 2019 tarihinde imzalar atılacak.

AB’den Halkalı-Kapıkule demir yolu hattına 275 milyon Euro hibe!

AB-Türkiye arasında bugüne kadarki en büyük ölçekli mali yardım projesine ilişkin ikili proje finansman anlaşması imzalanıyor. Anlaşma kapsamında AB Halkalı-Kapıkule demir yolu hattı için 275 milyon Euro hibe desteği verecek.

Akiş GYO Çerkezköy'deki fabrikasını sattı!

Akiş GYO Tekirdağ ili, Çerkezköy İlçesi, Fevzipaşa Mahallesi, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde kain ve T.C. Çerkezköy Tapu Sicil Müdürlüğü nezdinde Pafta No: 29K2D, Ada No: 956 ve Parsel No: 10'da kayıtlı fabrika ve müştemilatı sattı.

Çerkezköy Spor Kompleksi açıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan Belediye Spor Kompleksinin açılışına katıldı, Başkan Albayrak spor kompleksinin Çerkezköy gençleri için büyük bir fayda sağlayacağını belirtti

Halkalı Çerkezköy demir yolu Haberi

Halkalı Çerkezköy demir yolu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkililerinin açıkladığı verilere göre, geçen yıl haziran ayında yapımına başlanan ve projenin 153 kilometrelik kısmını oluşturan Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattında çalışmalar yoğunluk kazandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Avrupa ülkeleriyle yüksek standartlı demir yolu bağlantısını sağlayacak, Çerkezköy-Kapıkule ve Halkalı-Çerkezköy demir yolu kesimlerinden oluşan Halkalı-Kapıkule demir yolu hattı yapımında yüzde 20'lik ilerleme kaydedildi.

Avrasya Stratejik Altyapı Projeleri Liderlik Forumu'nda "Finans ve Fonlama" alanında 2019 Yılı İlham Veren Proje Ödülü'nün sahibi olunabilen proje kapsamındaki hat, Çerkezköy, Büyükkarıştıran, Lüleburgaz, Babaeski, Edirne ve Kapıkule'de istasyonlar olacak şekilde yapılacak. Bünyesinde inşası zor sanat yapılarının da yer aldığı projede 53 alt geçit, 59 üst geçit, 16 demir yolu köprüsü, 2 tünel, 194 menfez ve 3 viyadük inşa edilecek.

Çift hatlı, 200 kilometre hıza...