26 / 04 / 2024

Hangi gayrimenkuller haczedilemez

Hangi gayrimenkuller haczedilemez

Koronavirüs salgınıyla beraber, geçim sıkıntıları da yaşanmaya başladı. Geçim sıkıntıları ise birçok borcun ödenememesine neden oldu. Alacaklılar icra takipleri başlattı. Peki haciz durumunda hangi mallar haczedilemez?

Türkiye’deki hangi gayrimenkuller ihale ile satıldı, nerelerde imar planı değişti?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye’deki bazı taşınmazlara ilişkin satış ve imar planı değişiklikleri kararlarını Resmi Gazete’de yayımladı. Peki bu karara göre ülke genelinde hangi taşınmazlar kimlere satılıyor?..

Hangi gayrimenkuller kurumlar vergisinden muaf?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Veysi Seviğ, bugünkü köşesinde kurumlar vergisinden müstesna olan kazançları kaleme aldı. İşte Veysi Seviğ'in 'Kurumlar vergisinden müstesna kazançlar' başlıklı yazısı...

Hangi gayrimenkuller yeniden değerlemeye tabi tutulabilir?

Eski Hesap Uzmanı/YMM Okan Coşgun, Dünya Gazetesi'nde taşınmazların yeniden değerlemesini kaleme aldı. İşte Okan Coşgun'un 'Finansal kiralama sözleşmesi devam eden iktisadi kıymetler yeniden değerlemeye tabi tutulabilir' başlıklı yazısı...

Hangi gayrimenkuller haczedilemez?

Koronavirüs salgınıyla beraber, geçim sıkıntıları da yaşanmaya başladı. Geçim sıkıntıları ise birçok borcun ödenememesine neden oldu. Alacaklılar icra takipleri başlattı. Peki haciz durumunda hangi mallar haczedilemez?

Emlak vergisi hangi ay 2017?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi hangi ayda ödenir 2017?

Emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2017?

1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi, gayrimenkuller için ödenen vergilerin başında yer alıyor. Peki, emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2017?

Mart'ta gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek?

Gayrimenkul sahibi olan kimseler, bu taşınmaz malları için senede belli dönemlerde vergi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, Mart'ta gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek? İşte gayrimenkul vergileri Mart 2016..

Ev sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek?

Gayrimenkuller için yılın belli dönemlerinde vergi ödemesi yapılıyor. Vergi bedelleri taşınmazın türüne ve değerine göre değişkenlik gösterebiliyor. Peki, ev sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek?

Emlak vergisi hangi belediyeye ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller emlak vergisinin konusunu oluşturuyor. Vergi her sene belli aylarda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi hangi belediyeye ödenir?

Emlak vergisi beyannamesi hangi ayda verilir?

Arazi, arsa ve bina gibi taşınmazlara sahip kimseler emlak vergisi ödemekle yükümlüdürler. Satın alınan gayrimenkuller için emlak vergisi beyannamesi hangi ayda verilir?İlk yıl emlak vergisi ödenir mi?

Enerji kimlik belgesi hangi binalara verilir?

Enerji Kimlik Belgesi, mevcut binalar için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, enerji verimliliği danışmanlık şirketleri tarafından düzenleniyor. Peki, enerji kimlik belgesi hangi binalara verilir?

Hangi binalarda sığınak zorunlu?

Genel sığınaklar ise nüfus ve trafik yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde dışarıda bulunan halkın korunmasını sağlamak amacıyla yapılan yapılara deniyor. Peki hangi binalarda sığınak zorunlu? Hangi binalarda değil?

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'na hangi firmalar teklif verdi?

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın bir bütün halinde 30 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirme ihalesine katılmak üzere 7 teklif verildi. Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'na hangi firmalar teklif verdi?

Hangi gayrimenkuller haczedilemez Haberi

Hangi gayrimenkuller haczedilemez

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde icra takibini ve borçların ödenmesini kaleme aldı.

İşte Tamer Heper'in 'Borca taksit imkanı' başlıklı yazısı...

Son 1.5 senedir Kovid-19 salgını yaşamlarımızı alt üst etti. Salgın, para akışının da kısıtlanmasına neden oldu. Bu sebeple geciken ödemelerle ilgili alacaklılar da ödemelerini almak amacıyla icraya başvurdu. İcrayla tahsil halinde borç kişiler taksit yaptırabiliyor. 

KORONA DENGELERİ BOZDU 

2020 Mart'tan beri hayatımızda olan Kovid-19 salgını, yaşamlarda köklü değişikliklere neden oldu. Sağlık kadar ticari hayatı da etkisi altına alan salgın sebebiyle alacaklılar mahkeme aracılığıyla ya da ilamsız (mahkeme kararı olmadan) icra takibine başvurarak alacaklarının tahsilini talep ediyor. Alacaklılar kapıya dayanınca borçlu kişinin ödeme niyetini sergileyerek kolaylık isteme hakkı da bulunuyor.

BUNLARA DİKKAT!

İtiraz edilen takip nasıl sürdürülür? Yapılan takiple ilgili itiraz...