26 / 04 / 2024

harç istinası alan turizm şirketleri

harç istinası alan turizm şirketleri

Döviz kazandırıcı faaliyetlerinden dolayı 2014 yılının ilk 6 ayında 49 turizm şirketi, Ekonomi Bakanlığından vergi, resim ve harç istisnası alma hakkı elde etti. İstisna alan 49 şirketin 35'inin merkezi Antalya'da bulunuyor.

Har Teknik Tuzla Aydıntepe projesi Nisan 2024'te teslim!

Har Teknik'in Tuzla Aydıntepe projesinde yer alan konutların teslimleri 2024 yılının Nisan ayında gerçekleştirilecek. İşte Har Teknik Tuzla Aydıntepe projesi ile ilgili detaylar...

Milli Emlak'tan Bursa'da KDV ve harçtan muaf arsa fırsatı!

İnegöl Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Bursa İnegöl'de yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa KDV ve harçtan da muaf.

Bayram harçlığı kimlere verilecek 2023? öğrencilere 1000 TL bayram harçlığı başvurusu e devlet üzerinden yapılabilir mi?

Bayram yaklaşırken, bayram harçlığı gündemde yer alan konulardan biridir. Peki Bayram harçlığı kimlere verilecek 2023? İşte detaylar!

Aile Bakanlığı'ndan dar gelirliye nefes olacak müjde! Kimlik kartı ile başvurana 350-600 TL her ay harçlık gibi yatacak!

Aile Bakanlığı'ndan dar gelirliye nefes olacak destek ödemesi müjdesi geldi. Kimlik kartını alan hemen bu yardıma başvursun her ay harçlık gibi 350-600 TL para alsın! İşte bütün ayrıntılar...

Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi için ilk harç döküldü!

Başakşehir Belediyesi, eğitim alanında büyük adımlar atmayı sürdürüyor. Bahçeşehir’de içinde ilk ve ortaokul, fen lisesi, öğrenci yurdu, huzurevi gibi bölümler olan “Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi” için ilk harç döküldü.

Birevim'den çalışanlarının çocuklarına bayram harçlığı!

3.5 yıl gibi kısa sürede tasarruf finans sektöründe öncü firmalar arasında yer alan “Birevim” yine bir ilk hayata geçiriyor. Birevim, Manibux uygulaması üzerinden, Birevim çalışanlarının çocuklarına bayram harçlığı gönderiyor.

İlk kez ev alan yüzde 1 harç ödesin!

Sinpaş Yönetim Kurulu Üyesi Çelik, ev sahibi olma oranının düştüğüne dikkat çekerek, kamu ve özel sektöre yeni model önerdi: İlk evini alan yüzde 1 tapu harcı ödesin, KDV yüzde 1 olsun, konut kredisi ev fiyatının yüzde 90’ına kadar kullandırılsın...

Tapu harcı alan bankalar!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde alıcı ve satıcı, gerçek satış bedeli üzerinden harç ödemesi yapıyor. İşte tapu harcı alan banka listesi..

Tapu harçları 2018'de artacak!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nda yer alan bilgilere göre, 2018'de ödenecek tapu harçlarının artacağını söyledi..

Tapu harçlarındaki indirim kayıt dışı konut satışını engelleyecek!

Tapu harçları binde 20’den binde 15’e çekildi. İndirim sayesinde 500 bin liralık bir ev alan vatandaş 10 bin lira yerine 7 bin 500 lira tapu harcı ödeyecek. Yeni düzenleme ile kayıt dışı konut satışlarının da engellenmesi hedefleniyor. İndirim 30 Eylül'e kadar sürecek.

Tarımsal arazilerin harç muafiyeti ne zaman bitiyor?

28 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yer alan karar ile tarımsal arazilerin harç muafiyet süresi uzatıldı. Peki, tarımsal arazilerin harç muafiyeti ne zaman bitiyor?

Tarımsal arazilerin harç muafiyet süresinin uzatılması hakkında karar!

Mirasçıların tarımsal arazi devir işlemlerinde harç muafiyetinden faydalanmaları için son tarih 15 Mayıs 2016 olarak belirlenmişti. 28 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yer alan karar ile muafiyet süresi uzatıldı. İşte tarımsal arazilerin harç muafiyet süresinin uzatılması hakkında karar!

Kentsel dönüşümde projelerden harç alınacak mı?

Elazığ TSO Başkan İdris Alan ile yapılan istişare toplantısında, çözüm bekleyen öncelikli sorunlar dile getirilirken, kentsel dönüşümde projelerden harç alınması konusu da gündeme getirildi.

harç istinası alan turizm şirketleri Haberi

harç istinası alan turizm şirketleri

Döviz kazandırıcı faaliyetlerinden dolayı 2014 yılının ilk 6 ayında 49 turizm şirketi, Ekonomi Bakanlığından vergi, resim ve harç istisnası alma hakkı elde etti. 


Döviz kazandırıcı faaliyetlerinden dolayı 2014 yılının ilk 6 aynıda 49 turizm şirketi vergi, resim ve harç istisnası aldı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği verilerinden yapılan derlemeye göre, yılın ilk yarısında 49 turizm şirketi elde edecekleri döviz gelirini beyan ederek, Ekonomi Bakanlığından 228 milyon 842 bin dolarlık gelire karşılık istisna talebinde bulundu.2013 yılının aynı döneminde 41 turizm şirketi 381 milyon dolar gelire karşılık vergi, resim ve harç istisnası alabilmişti. 


İstisna alan 49 şirketin 35'inin merkezi Antalya'da bulunuyor.İstanbul'dan 5, Ankara'dan da 3 şirket istisna hakka elde etti.Şirket bazında en yüksek gelir beyan eden turizm grupları arasında OTI Grup, Tantur...