27 / 04 / 2024

hisseli ev satışı

hisseli ev satışı

Hisseli tapu; denildiğinde ise birden fazla kişinin gayrimenkul üzerinde malik olmasını anlıyoruz bir taşınmazda birden fazla mülkiyetin var olması hali olarak da ifade ediliyor. Peki, hisseli ev satılabilir mi?

Hisseli ev satışı nasıl yapılır?

Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortaklarının isimlerinin ve sayılarının belirtildiği resmi belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki hisseli ev satışı nasıl yapılır? İşte hisseli ev satışı için gerekenler...

Hisseli tapusu olanlar hemen bakın! Ev satılırsa hakkınız... SON DAKİKA! 

Hisseli tapular ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki evde hissesi olan biri, ev satıldığında hakkını nasıl alır? İşte ayrıntılar...

Hisseli dairenin satışı nasıl yapılır? Hisseli daire satılır mı?

Bir evin üzerinde birden fazla pay sahibinin olma durumunda, bu evler hisseli daire olarak adlandırılır. Peki, hisseli daire satışı nasıl yapılır? Hisseli ev satılır mı?

Hisse tapulu ev satın alınır mı? İşte detaylar!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki hisseli tapu nedir? İşte detaylar!

Aile konutu şerhi konulmayan ev satılabilir mi?

Aile konutu şerhi, evin satış sürecinde malik olmayan eşe söz hakkı veriyor. Evin satılabilmesi için eşin izin vermesi gerekiyor. Peki, aile konutu şerhi konulmayan ev satılabilir mi?

Hacizli hisseli tapu satışı yapılabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''hacizli hisseli tapu satışı'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı..

3. İstanbul Konutları Başakşehir ev satış fiyatları!

3. İstanbul Konutları Başakşehir ev satış fiyatları 514 bin TL'den başlıyor. 2+1'den 4+1'e kadar konut seçenekleri sunulan 3. İstanbul Evleri Asaf İş Adi Ortaklığı imzasıyla yükseliyor...

Acun Ilıcalı, Şeyma Subaşı'na 56 milyon TL'ye ev satın aldı!

Acun Ilıcalı müstakbel eşi Şeyma Subaşı'na Kuruçeşme'de 56 milyon TL değerinde boğaza nazır ev satın aldı. Çift Eylül ayında dünya evine girecek.

Araplar Türkiye'den binlerce ev satın aldı!

ARTİAD Başkanı Kerim, "KDV muafiyeti ve yatırım yapanlara vatandaşlık hakkının verilmesi gibi teşviklerin ardından Araplar Türkiye'de binlerce ev satın aldı, ilişkiler çok derinlere indi ve artık akraba oldular" dedi.

Venezia Mega Residence’ta 100 TL'ye ev satışı!

Venezia Mega Outlet'te Venedik Alışveriş Karnavalı gerçekleşti. Karnavalda Venezia Mega Residence’tan 100 TL'ye ev satışı yapıldı.

TOKİ Sakarya Korucuk 3. Etap'ta 4 ev satışta!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Sakarya Korucuk'ta inşa edilen 3. etap konutlarındaki 4 ev satışa çıktı. 2 Mayıs ile 30 Haziran arasında başvuru yapılabilecek konutlar için fiyatlar 62 bin 985 lira ile 69 bin 499 lira arasında belirlendi.

Ev satışında 5 yıl muafiyeti kalktı mı?

Ev ve işyeri gibi gayrimenkullerin satışında doğan gelir vergisi, gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılması halinde ödeniyor. Peki, son düzenlemelere göre ev satışında 5 yıl muafiyeti kalktı mı?

Varlık şirketine olan borç için ev satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Varlık şirketine olan borç için ev satılabilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Ev satın alırken dikkat edilmesi gereken 6 unsur!

Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş, bahar dönemiyle birlikte ev satışlarında artış yaşandığını söyledi. Kırmızıtaş, ev alırken dikkat ve kontrol etmesi gerekenleri anlattı. İşte ev alırken dikkat edilmesi gereken 6 unsur.

hisseli ev satışı Haberi

hisseli ev satışı

Hisseli ev satılabilir mi?

Hisseli Tapu, bir taşınmazda birden fazla mülküyetin var olması halini tanımlıyor. Genelikle Miras Hukukunda  kişiler iradeleriyle taşınmazı birden fazla kişi satın alabiliyor birden fazla satın alım olduğu taktirde de bu taşınmaz hisseli tapu haline çeviriliyor, herkesin belli bir hissesi ve belli bir yüzdesi oluyor.


Miras hukukundaki bir kişinin vefatı halinde mirascılarının o mülkiyetteki hakları hisseli tapu haline getirilmiş oluyor. Hisseli tapuda dikkat edilmesi gereken nokta kişiler hisselerini satmak istedikleri taktirde öncelikli olarak diğer hissedarlara teklif etmesi gerekiyor.


Buna 'Şüfa ön alıma hakkı' deniniyor.  Yine eğer bu satış iradi olarak gerçekleşmezse ve taraflar satışa önem vermedikleri taktirde ortaklığın giderilmesi suretiyle hisseli tapu bağımsız bir mülkiyet haline çeviriliyor ve ortaklık sona erdirilrbiliyor. Hisse tapulu ev satışı yapılabiliyor.


Hisseli tapu satışı için...