28 / 03 / 2024

Hisseye tedbir kararı ne demek

Hisseye tedbir kararı ne demek

Kızılbük GYO hisselerine gelen tedbir kararından sonra vatandaşlar, hisseye tedbir kararı ne demek? şeklinde araştırmalara başladı. İşte merak edilen o detaylar!

Gözü açıklık yapanları yıkan gelişme! Satış iptal edilebiliyor, tedbir kararı alınabiliyor

Evlilik sırasında sahip olunan mal varlığının eşlerden birinin rızası olmaksızın satılması, düşük bedellerle farklı kişilerin üzerine geçirilmesi 'mal kaçırma' davalarına neden olmakta. Boşanma öncesi ya da sonrasında açılabilen davalar ile yapılan satışlar iptal olabiliyor. İşte tüm detaylar...

5 hisseye açığa satış ve kredili işlem yasağı

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye giren Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında 5 hisse hakkında tedbir kararı verildi. Öte yandan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdi. 

 Bir yılda yüzde 669 prim yapan hisseye SPK’dan müdahale

Borsada manipülasyon skandalının patlak vermesinin ardından inişli çıkışlı seyir devam ederken Sermaye Piyasası Kurulu flaş bir karara imza attı. Son bir yılda yüzde 669 prim yapan Gesan hisse senedine SPK’dan tedbir kararı geldi.

BİST'ten 4 hisseye tedbir kararı

Banka hisseleri üzerinden yaşanan spekülasyonun ardından hisselerde hareketlilik devam ediyor. Borsa İstanbul, yapılan incelemelerin ardından 4 hisseye Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında tedbir uygulanacağını açıkladı. 

Hisseye tedbir kararı ne demek? Tedbir kararı nasıl kaldırılır?

Kızılbük GYO hisselerine gelen tedbir kararından sonra vatandaşlar, hisseye tedbir kararı ne demek? şeklinde araştırmalara başladı. İşte merak edilen o detaylar!

Kızılbük GYO hisselerine tedbir kararı!

Kızılbük GYO hisselerine Borsa İstanbul, yürütülen incelemelerinden sonra önleyici tedbir kararı uygulandı.

TÜİK'in ENAG hamlesi mahkemeden döndü! Rakamlar arasında büyük fark çıkıyordu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyonla ilgili veri paylaşmaması için ENAG hakkında ihtiyati tedbir kararı aldırma talepleri mahkeme tarafından reddedildi. TÜİK ve ENAG'ın yaptığı enflasyon hesaplamaları arasında her seferinde büyük fark ortaya çıkıyordu.

Volkan Demirel'e büyük şok! 6 milyon dolarlık villasına tedbir kararı

Uzun yıllar Fenerbahçe kalesini koruduktan sonra kariyerine Fatih Karagümrük’ün teknik direktörü olarak devam eden Volkan Demirel’in Acarkent’teki 6 milyon dolarlık villasına ihtiyati tedbir kararı konuldu.

Mansur Yavaş: Ankapark'ı alırsak, mutlaka çalıştıracağız!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark'a ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş, "Biz henüz teslim alamadık. Dava açılmış. Hakim tedbir kararı verdi. Ağustos ayında orayı incelettim. Biz orayı alırsak, mutlaka çalıştıracağız." diye konuştu.

Kira indiriminde son sözü Yargıtay söyleyecek!

Bursa ve Ankara’da iki bölge adliye mahkemesinden (BAM) salgın gerekçesiyle kira indirimi yapılması konusunda bir ‘evet’ bir ‘hayır’ kararı çıktı. Çelişkili karar nedeniyle konu yargıya taşınınca indirim konusunda 'ihtiyati tedbir’ kararı alındı. 

Dikkat! Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Koronavirüs vakalarının ülkemizde çok ciddi bir artış göstermesiyle birlikte birçok farklı tedbir kararı uygulamaya alındı. Bunlardan biri de hafta sonu toplamda 56 saat ve hafta içi yine belirli saatlerde uygulanan kısıtlamalar oldu.

65 yaş üstü kısıtlama olan iller!

Geçtiğimiz gün gerçekleşen Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "İl bazında 65 yaş üstü vatandaşlarımıza belli saatlerde ulaşımda sınırlı yapılabilecektir." ifadelerini kullanarak yeni tedbir kararını açıklamıştı.

Sent Antuan Kilisesi'nin satışı iptal oldu!

İstiklal Caddesi'ndeki St. Antuan Kilisesi ile avlunun önünde bulunan 6’şar katlı 2 apartman ve 4 işyerinin başkalarına satılmamasıyla ilgili ihtiyati tedbir kararı veren mahkeme, davalı İtalyan Kraliyet Ailesi’nin 15 vârisinin karara itirazına red cevabı verdi.

Hisseye tedbir kararı ne demek Haberi

Hisseye tedbir kararı ne demek

Hisseye tedbir kararı nedir, ne demektir, tedbir kararı nasıl kaldırılır? soruları pek çok kişinin merak edip sorduğu soruların başında gelmektedir. Peki Hisseye tedbir kararı ne demek? Tedbir kararı nasıl kaldırılır?

İşte merak edilen ayrıntılar…

HİSSEYE TEDBİRİ KARARI NE DEMEKTİR?

Sermaye Piyasası Kurulunun ilgili kararları gereğince, Borsamız Pay Piyasasında işlem gören paylarda işlemlerin adil, doğru ve dürüst bir şekilde gerçekleşmesinin sağlanması ve yatırımcıların aşırı volatilitenin getirdiği riskli durumlardan korunmaları için Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi devreye alınmıştır.

Bu bağlamda ilgili paylarda gerekli koşulların oluşması gibi durumda kademeli olarak ve bir sonraki seviye tedbir uygulanırken, önceki seviye tedbirin ya da tedbirlerin uygulanmasına devam edilmek amacıyla;

- 15 gün süre ile birinci seviye yani "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" tedbiri,

- 15 gün süre ile ikinci seviye yani...