29 / 03 / 2024

İmar Barışı elektrik abone sayısı 2018

İmar Barışı elektrik abone sayısı 2018

Ülke gündeminde yoğun bir şekilde yer alan İmar Barışıyla birlikte yapıların imar ve ruhsat sorunu çözülecek. Bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlar ile e-devlet üzerinden de başvuru yapılabilen Yapı Kayıt Belgesine başvuranların sayısı 2,5 milyonu aştı.

İmar barışı kapsamında Bursa'da 87 bin 936 müracaat yapıldı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İmar barışı kapsamında, Bursa'da 87 bin 936 müracaat yapıldı. Daha önce elektrik ve su aboneliği sorunlarını çözdüğümüz bu tür taşınmazların doğal gaz meselesindeki zorlukları da inşallah yakında aşıyoruz." dedi...

İmar barışı için konteyner oyunu!

Antalya Kundu Kemerağzı’ndaki hazine arazisine, konteynerlar koyarak elektrik ve su tesisatı çeken kişilerin asıl amaçlarının, kendilerine burada uzun süre yaşayan çiftçi görüntüsü vererek uzatılan İmar Barışı’ndan faydalanmak olduğu belirtildi.

İmar Barışı, elektrik abone sayısını arttıracak!

Ülke gündeminde yoğun bir şekilde yer alan İmar Barışıyla birlikte yapıların imar ve ruhsat sorunu çözülecek. Bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlar ile e-devlet üzerinden de başvuru yapılabilen Yapı Kayıt Belgesine başvuranların sayısı 2,5 milyonu aştı.

İmar barışına başvurmalı mıyım?

İmar barışı başvuruları alınmaya devam ediyor. Konutu ihtilaflı olup da henüz başvuruda bulunmamış vatandaşlar soruyor:İmar barışına başvurmalı mıyım?

Hangi yapılar imar barışından faydalanamayacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan imar barışı düzenlemesi vatandaşlar tarafından oldukça ilgi gördü. İmar barışından faydalanmak isteyenler yapı kayıt belgesi almak için başvurularını hızla yapıyorlar. 

Valiliklerden vatandaşlara imar barışı uyarısı!

Türkiye genelinde başlatılan İmar Barışı kapsamında uygulamayı fırsat bilen bazı vatandaşlar kaçak yapı inşaatlarına başladı. Valilik, konu ile ilgili vatandaşları uyaran bildiri yayınladı.

İmar barışı yaylalarda elektrik sorununu çözecek!

Karadeniz yaylalarındaki ruhsatsız evleri de kapsayan İmar Barışı, yayla evlerinin elektrik sorununu da çözeceği belirtiliyor.

İmar barışı hangi yapıları kapsar?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışında yapı sınıfı nedir?

İmar barışı başvuru formunda doldurulması gereken bilgiler arasında yapı sınıfı da yer alıyor. Peki, imar barışında yapı sınıfı nedir? 

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi? İmar barışı kapsamında kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebilir mi?

İmar barışı başvuru sorgulama!

İmar barışına e-devlet kapısından başvurulabiliyor. Peki, imar barışı başvurusu nereden, nasıl sorgulanabiliyor?

İmar barışında muvafakatname gerekli mi?

İmar barışına başvurularak, mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınabiliyor. İmar barışına başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Peki, imar barışında muvafakatname gerekli mi?

İmar Barışı elektrik abone sayısı 2018 Haberi

İmar Barışı elektrik abone sayısı 2018

 

8 Haziran tarihinde başlayan Yapı Kayıt Belgesi başvuruları, 31 Ekim’de son buluyor. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, elektrik sektörüne de hareketlilik getiren uygulamayla imar mevzuatına aykırı yapı sahipleri, devletle barışarak yapılarını kayıt altına aldırdıktan sonra elektrik aboneliği için başvurabiliyor. Bu kapsamda, İmar Barışı'na en büyük ilginin gösterildiği illerden birisi olan Bursa’da başvuru sayısı da 123 bin olarak ölçüldü. 

E-DEVLETTEN YAPILIYOR

Yapı Kayıt Belgesi almak istenen yapılarda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise yapının 31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş olması. Bu tarihten sonra inşa edilen yapılar, Yapı Kayıt Belgesi alamayacaklar. Belge için müracaatların 31 Ekim tarihine kadar yapılması gerekirken, yapı kayıt bedelinin 31 Aralık’a kadar ödenmesi gerekiyor. E-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek olan başvuruyla Yapı Kayıt Belgesi alacak yapı sahipleri, daha sonra bölgesindeki elektrik...