25 / 04 / 2024

imar revizyonunu kim yapar

imar revizyonunu kim yapar

İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulamaya esas olacak bilgileri ayrıntılarıyla gösteren üzerine kadastral durumu işlenmiş plana imar planı deniyor. Peki, imar revizyonu neden yapılır?

İmar revizyonunu kim yapar?

İmar uygulaması için hazırlanmış olan imar planının ihtiyaca cevap vermediği ve uygulamasının problem olduğu durumlarda, hazırlanan yeni plana imar revizyonu deniyor. Peki, imar revizyonunu kim yapar?

Revizyon imar planını kim yapar?

Her tür ve ölçekteki planın ihtiyaca cevap vermediği veya uygulamasının mümkün olmadığı veya sorun yarattığı durumlarda yeni bir plan hazırlanmasına revizyon imar planı deniyor. Peki, revizyon imar planını kim yapar?

İmar planları için flaş değişiklik! Resmi Gazete'de yayımlandı! Artık bu şekilde olacak!

Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığı tarafından, imar planı müelliflerine 'Dijital Yeterlilik Belgesi' verileceği açıklandı. İşte ayrıntılar...

İmar iznine dair merak edilenler! İmar izni nasıl çıkarılır? İmar iznini kim verir?

İmar izni gündemde olan konulardan biridir. İmar iznine dair sorulan birtakım sorular bulunmaktadır. İşte o sorulardan bazıları!

Kepez'de 550 dönümlük alan için imar planı revizyonu!

Antalya Kepez Belediyesi, ilçenin doğu sınırındaki Gaziler Mahallesi'nde, 550 dönümlük alan üzerine kurulan Antalya Esnafları Küçük Sanayi Sitesi ile bölgenin karakol binası talebinin karşılanması için gerekli olan imar planı revizyonunu gerçekleştirdi.

Gülyalı’nın imar sorununa neşter vurulacak!

Ordu Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Gülyalı’nın imar sorununa neşter vurulacağını söyleyerek, ''İmarsız arsaya kim ne yapabilir? Yatırımcının önündeki engelleri kaldırmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Muratpaşa Kırcami'nin imar planları meclis gündeminde!

Antalya Muratpaşa Belediye Meclisi, 481 futbol sahası büyüklüğünde bulunan Kırcami bölgesinin imar plan revizyonunu görüşmek için tek gündemle olağanüstü toplandı.

Altınova'da imar sorunu çözüldü!

Kepez Belediyesi şubat ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında gerçekleştirildi. , Altınova'nın ticaret alanlarından sonra konut alanlarında beklenen imar planı revizyonunu da karara bağladı. 

İmar affında kim, nasıl bir yol izleyecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, Türkiye’de yaklaşık 15 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen Yapı Kayıt Belgesi’ne başvurular 31 Ekim’e kadar devam edecek. 

Yapı kayıt belgesi bedelini kim öder?

Yapı kayıt belgesi bedelini kim öder? Yalnız imar barışına başvuran malik mi öder, yoksa tüm kat malikleri mi öder?

İmar barışından kim nasıl faydalanacak?

İmar barışında gözler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na çevrildi.Vatandaş ilk adım olarak yapı kayıt formu dolduracak. Peki imar barışından kim nasıl faydalanacak?

Murat Erdoğan: Küçük arsa sahipleri mağdur olacak!

ELSAD Başkanı Murat Erdoğan imar revizyonunu değerlendirdi, yapılan düzenlemenin olumlu taraflarının olduğunu fakat küçük arsa sahiplerinin de mağdur edebileceğini belirtti.

Kepez Belediyesi iki sanayi sitesinin imar revizyonunu yaptı!

Kepez Belediyesi, Hurdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi ile İnşaat Malzemecileri Sitesi’nin modernleşmesinin önünü açacak, imar revizyonu gerçekleştirdi.

1/5000 ölçekli nazım imar planını kim hazırlar?

İmar düzenlemelerine başlanmadan önce her bölgenin yapısına ve büyüklüğüne uygun bir şekilde planlar hazırlanıyor. Peki, 1/5000 ölçekli nazım imar planını kim hazırlar?

Bursa Mudanya'nın imar planı belirlendi!

BURSA 2. İdare Mahkemesi. Mudanya'ya ait 1-5000 ölçekli imar planı revizyonunu ve 1-1000 ölçekli revizyon imar planını iptal edince mağduriyet yaşanmaması için İMSİAD ve belediye arasında bir görüşme gerçekleşti.

imar revizyonunu kim yapar Haberi

imar revizyonunu kim yapar

İmar revizyonu neden yapılır?

İmar uygulaması yapılacak yer için hazırlanan uygulama imar planının  ihtiyaca cevap vermediği ve uygulamasının problem olduğu durumlarda, yeni bir plan hazırlanması gerekiyor. Bu durumlarda hazırlanan plana imar revizyon planı deniyor. 


İmar revizyonu bir yerleşmenin bütünündeki 1/5000 ve 1/25000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama imar planlarının bir kesimi veya tümü değiştirilerek hazırlanıyor. İmar planı ölçekleri, çevre düzeni planı sınırları, yönetsel, mekansal ve işlevsel bütünlük arz eden bir veya birden fazla il sınırları bütününü veya bir kısmını kapsayacak şekilde hazırlanıyor. Peki, İmar revizyonu neden yapılır?


Kentsel gelişme alanı ihtiyacının büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alan sınırları dışında karşılanma gereği halinde, kent bütününü, kentsel gelişme alanını ve bu alanlarla bütünlük gösteren alanları kapsayan çevre düzeni planları yapılması gerekiyor.


Hazırlanan uygulama...