26 / 04 / 2024

İnşaat maliyetleri son durum

İnşaat maliyetleri son durum

Yükselen inşaat maliyetlerinin karşısında çözüm bulamayan on binlerce kamu müteahhidinin iflasın eşiğinde olduğuna dikkat çekiliyor. İnşaat sektörü temsilcileri hükümetten konuyla ilgili çözüm bekliyor. Peki maliyet artışlarının önüne nasıl geçilebilir?

İnşaat sektöründen arsa maliyetlerinde ve vergilerde indirim talebi!

Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın, inşaat sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Girdi maliyetlerindeki fahiş zamların altını çizen Aydın, arsa maliyetlerinin, vergilerin ve konut kredisi faizlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Konutta stoklar eridi maliyet yükseldi!

Türkiye genelinde konut stoku erimeye devam ediyor. Maliyetlerin artması ile beraber yeni projeler de hayata geçirilmiyor.

Bakanlık yükselen inşaat maliyetleri için harekete geçti!

Ticaret Bakanlığı yükselen inşaat maliyetine el koymaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili olarak bakanlık tarafında kısa zaman içerisinde yeni düzenleme yapılacak.

2014'te inşaat maliyetleri yüzde 9,5 arttı!

Türkiye inşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan "Ekim Ayı Sektör Raporu" açıklandı. Rapora göre, 2014 yılında konut inşaat maliyetleri yüzde 9,5 artış gösterdi.

İnşaat maliyetleri yüzde 9.5 arttı!

İnşaat maliyetleri yüzde 9.5 artış gösterdi. Aynı maliyetlerin artış oranı, eylül 2014 ile eylül 2015 arasındaki dönemde yüzde 5.9 olarak gerçekleşti.

İnşaat maliyetleri her ay katlanıyor: Kasım'da yıllık yüzde 66,49 artış!

İnşaat maliyet endeksi, 2023 Kasım'da aylık bazda yüzde 1,52, yıllık bazda yüzde 66,49 yükseldi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o son dakika rakamları...

İnşaat maliyetleri Ekim'de yüzde 65,93 arttı! Bina maliyeti de katlandı!

TÜİK tarafından Ekim 2023'e ilişkin İnşaat Maliyet Endeksi rakamları açıklandı ve artış ortaya çıktı. İşte inşaat maliyet endeksinde ve bina inşaatı maliyet endeksinde son durum...

İnşaat maliyetleri haziranda tavan yaptı! Rekor artış inşaat sektörünü salladı

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı inşaat maliyetlerini açıkladı. İnşaat maliyetleri haziran ayında yıllık bazda 3,47,  yıllık bazda ise yüzde 106,87 arttı. Bu rekor artış inşaat sektörünü salladı...

İnşaat maliyetleri yükseliyor! Bir senede konut fiyatları tavan yaptı!

İnşaat üretim maliyetleri ise Mart ayında bir önceki aya oranla yüzde 9,58 bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 101,57 arttı! Bir senede konut fiyatları tavan yaptı.

İnşaat maliyet artışı inşaat sektöründe kriz yarattı! Maliyetler yüzde 90 arttı!

İnşaat maliyetleri özellikle son aylarda üst üste gelen zam haberleri ile gündemde yerini almaya devam ediyor. İnşaat maliyetlerindeki fahiş artışlar inşaat sektöründe kriz yarattı ve maliyetler yüzde 90 arttı. Peki İnşaat sektörü şuanda ne durumda? İşte resmi verilerle inşaat sektörü...

İnşaat maliyetlerinde son durum ne?

İnşaat sektörü artan maliyetlerden şikayetçi başarılı iş insanı Şahin Avşar, inşaat maliyetlerindeki son durum hakkında bilgi verdi. 

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinin inşaatında son durum ne?

13 Haziran 2020 tarihinde temeli atılan ve sosyal konut vizyonu ile yükselen KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları'nın inşaatında son durum ne? KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konuya ilişkin bilgi verdi...

İnşaat maliyetleri ve kira artışları sektörü nasıl etkileyecek?

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Orhan Turan yaptığı enflasyon rakamları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaat maliyetleri, kiralar arttı. Önümüzdeki süreçte konut problemi olacak" dedi.

İnşaat maliyetleri ev fiyatlarını uçurdu!

Çimentoda meydana gelen fiyat artışı konut fiyatlarını olumsuz bir şekilde etkiledi. İnşaat malzemelerindeki bu artış satılık ve kiralık ev fiyatlarının 2,5 kat artmasına neden oldu.

İnşaat maliyetleri konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

İnşaat maliyetlerindeki artış son yıllarda bir hayli arttı. Özellikle emtia fiyatlarındaki durdurulamayan artış konut fiyatlarında tavan yapmasına neden oldu. 

Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 25 Mayıs 2015’te “Şehir hastaneleri benim aşkımdır, sevdamdır” diyerek temelini attığı Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin inşaatında son durum ne?

KİPTAŞ We Haliç kentsel dönüşüm projesinin inşaatında son durum ne?

İBB iştiraki olan KİPTAŞ tarafından yapımı üstlenilen ve olaylı proje olarak bilinen We Haliç projesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Peki projenin inşaatında son durum ne?

KİPTAŞ We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde son durum ne?

İBB iştiraki olan KİPTAŞ'ın yapımı üstlendiği, olaylarla bilinen proje We Haliç'teki çalışmalar hız kesmiyor. Peki We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinin inşaatında son durum ne?

İnşaat maliyetleri son durum Haberi

İnşaat maliyetleri son durum

Yükselen inşaat maliyetlerinin karşısında çözüm bulamayan on binlerce kamu müteahhidinin iflasın eşiğinde olduğuna dikkat çekiliyor. Bazı şirketlerin teminat mektuplarını yakma durumuna kadar geldiğine vurgu yapan sektör temsilcileri, gereken önlemlerin alınmaması durumunda binlerce firmanın iflas edeceğine ve projelerinin tehlikeye gireceğine bu durumda da hem sektörün hem de kamunun ciddi kayıplarla karşılaşacağına ilişkin açıklamalarda bulunuyor. 

İnşaat sektörü temsilcileri hükümetten konuyla ilgili çözüm bekliyor. Peki maliyet artışlarının önüne nasıl geçilebilir? İnşaat sektörü temsilcileri konuyla ilgili hangi çözümleri sundu? İşte ayrıntılar...

 

"Türkiye inşaat çöplüğüne dönecek"

Seslerini duyurmak amacıyla Kamu Müteahhitleri Platformu adı altında bir araya yaklaşık 2 bin şirket, devletten bir an önce dinamik fiyat farkı ödemesini, süre uzatımı yapılmasını, şartsız ve cezasız tasfiye hakkının tanınmasını talep ediyor. Konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Kamu...