28 / 03 / 2024

ipotek fekki ücreti ne kadar

ipotek fekki ücreti ne kadar

Bankalar konut kredisi geri ödemelerinin sonunda ipoteğin fekki işlemi içinde tüketiciden belli bir ücret talep edebiliyor. Peki, ipotek fekki ücreti yasal mı?

İpotek fekki ücreti ne kadar?

Konut kredisinin tamamının ödenmesi halinde, konut üzerindeki ipoteğin kaldırılması için ipotek fek yazısı alınması gerekiyor. Peki, ipotek fekki ücreti ne kadar?

İpotek fekki ücreti itiraz dilekçesi!

Konut kredisinin borcunun tamamının ödenmesi halinde gayrimenkul üzerindeki ipotek kaldırılabiliyor. Peki, bu süreçte ipotek fekki ücreti ödenir mi? İşte, ipotek fekki ücreti itiraz dilekçesi!

İpotek fekki ücreti!

Bankalarca alınan ipotek fekki ücretinin, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK ) ile bankalar arasında uzun süredir devam eden pazarlıkların ilk aşamasında kaldırılması yönünde kararlar çıktı...

İpotek fekki nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

İpotek fekki nedir? Fek yazısı nasıl alınır? Sorusu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte İpotek fekkine dair detaylar!

İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler?

Evini konut kredisi kullanarak alanların merak ettiği konulardan biri de fek yazısı oluyor. Peki, İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar?

İpotek fekki, üzerinde ipotek bulunan bir gayrimenkulün ipoteğinin kaldırılması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu işlemin mali yönü nedir? İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar? İşte konu hakkında tüm detaylar...

İpotek fekki nedir? İpotek fekki nasıl yapılır?

İpotek fekki, üstünde ipotek bulunan bir gayrimenkulün ipoteğinin kaldırılması işlemi anlamına geliyor. Peki, bu işlem nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

İpotek terkini ücreti 2022 ne kadar?

Taşınmaz mal tapularına konulan ipotekler banka veya finans kurumunun terkin için yazdığı yazı ile terkin edilebiliyor. Peki, ipotek terkini ücreti 2022 ne kadar?

Tapudan ipotek kaldırma ücreti 2022 ne kadar?

İpotek fekki olarak da bilinen tapudan ipotek kaldırma işlemi için belli masraflar ödeniyor. Peki, tapudan ipotek kaldırma ücreti 2022 ne kadar?

Tapu ipotek kaldırma dilekçesi 2021!

Kimi zaman karşın borcun ödendiği durumda fek yazısını alamayan kimseler ipotek fekki için dava açabiliyor. Bu dava Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. İşte tapu ipotek kaldırma dilekçesi 2021 örneği...

Mistral İzmir Çarşı ipotek açıklaması!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Mistral İzmir Çarşı projesi üzerinde tesis edilmiş olan ipoteğin fekki ve yeni ipotek tesisi hakkında açıklama yaptı.

Tapu ipotek kaldırma dilekçesi!

Kimi zaman karşın borcun ödendiği halde fek yazısını alamayan kimseler ipotek fekki için dava açabiliyor. Bu dava Sulh Hukuk Mahkemesinde açılıyor. İşte tapu ipotek kaldırma dilekçesi..

İpotek fekki dava dilekçesi!

Borcunu ödediği halde tapu belgesini alamayanlar ipotek fekki için dava açabiliyor. İpotek fekki için Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. İşte ipotek fekki dava dilekçesi örneği..

İpoteğin kaldırılması davası görevli mahkeme!

Borcunu ödendiği halde tapu belgesini alamayanlar ipotek fekki için dava açabiliyor. Peki, ipoteğin kaldırılması davası görevli mahkeme hangisidir? İpoteğin kaldırılması davası nasıl açılır?

İpotek fekki harcı 2016!

Taşınmaz mal satın alma sürecinde, tüketiciler bankalardan kredi kullanabiliyor. Bu süreçte tapu üzerine ipotek konuluyor. Peki, ipotek fekki harcı 2016 var mı? Varsa ne kadar?

İpotek fekki ücreti dilekçe örneği!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olanların, kredi ödemesinin bitmesi halinde konut üzerindeki ipoteğin kaldırılması gerekiyor. İşte, ipotek fekki ücreti dilekçe örneği!

ipotek fekki ücreti ne kadar Haberi

ipotek fekki ücreti ne kadar

İpotek fekki ücreti yasal mı?


İpotek tesis ücreti konut kredisi alırken tüketiciden talep edilen masraf kalemlerinden biri olarak kartşımıza çıkıyor. Bu ücret teminat olarak gösterilen evin üzerine koyulan ipoteğin işlemleri için alınıyor. 


Aslında krediyle alınan konut, tapu işlemlerinin bir parçası olan ipotek harcından muaf tutuluyor. Ancak bankalar, çalışan ve evrak maliyetlerini karşılamak için bu ücreti tahsil etmek isteyebiliyor.


Bankalar konut kredisi sürecinin başında ipotek koyma ücreti aldıkları gibi geri ödemelerin sonunda ipoteğin kaldırılma(fek) süreci için de tüketiciye belli bir ücret yansıtabiliyor. 


Torba kanunla birlikte bazı yeni yetkinlikler kazanan BDDK,  bankalar ile yapılan görüşmeler sonucunda tüketiciden alınan bazı masraf kalemlerine ilişkin düzenlemeler yapıldı. 


Buna göre konut kredisi kullanan kişileri yakından ilgilendiren ipotek fek ücreti için kaldırılma kararı alındı. Bunun anlamı, kredi kapanış aşamasında ve bankanın...