19 / 04 / 2024

İrandan yeni nükleer santral inşası

İrandan yeni nükleer santral inşası

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, ülkenin tek nükleer santraline ev sahipliği yapan Buşehr kentinde iki yeni nükleer santral inşa edileceğini açıkladı.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde yeni adım

MERSİN'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS), ana adımlardan biri olan ikinci güç ünitesinin reaktör basınç kabı kurulumu bitirildi. İşte detaylar…

Akkuyu Nükleer Santrali'nde bir personel koronavirüsü nedeniyle karantinaya alındı!

Akkuyu Nükleer AŞ, taşeron şirket bünyesinde görev yapan bir çalışanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonucunun pozitif çıktığı belirtildi.

Erivan Nükleer İnşaat Projesi iptal edildi!

Ermenistan Bakanlar Kurulu toplantısında, Rusya ortaklığı ile yapılacak olan yeni nükleer inşaat projesi, Erivan'ın yeniden değerleme gerekçesiyle iptal etti.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin ÇED raporu yok mu?

Çevrecilerin doğa tahribatına neden olacağı gerekçesiyle yoğun tepkisine neden olan Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaat yapımına ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı.

Çin nükleer santral sayısında ABD'yi geçecek!

Çin yönetimi, yeni nükleer santrallerin inşası için 78,6 milyar dolar bütçe ayırdı. Çin'in, 2030'da nükleer santrüal sayısı bakımından ABD'yi geride bırakacağı bildirildi.

İğneada halkında nükleer santral tedirginliği!

Nükleer santral yapılması planlanan İğneada’ya gittik. Longoz ormanlarının sahile kavuştuğu bu noktada, yeni yapılan liman, tam bir sürpriz. Çevredeki 17 köy, tedirgin.

Toshiba: Akkuyu Nükleer Santral için biz hazırız!

JAPON elektronik üretim şirketi Toshiba'nın İş Geliştirme Yöneticisi Toyoaki Fujita, Türkiye'nin istemesi halinde, yeni bir nükleer projesinde söz sahibi olmak istediklerini bildirdi.

İran Buşehr'de 2 yeni nükleer santral inşa edecek!

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, ülkenin tek nükleer santraline ev sahipliği yapan Buşehr kentinde iki yeni nükleer santral inşa edileceğini açıkladı.

Akkuyu Nükleer Santrali Projesi ihalesi 16 Şubat'ta sonuçlanacak!

Akkuyu Nükleer Santrali Projesi'nin 800 milyon dolarlık liman ihalesine firmadan teklif geldi. İhalede üçüncü köprü, yeni havalimanı gibi projelerin müteahhitleri yarışacak. İhaleye 9 firma teklif verdi.

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı Mart 2015'te başlayacak!

Batı'yla Ukrayna krizi nedeniyle karşı karşıya kalan Rusya'nın enerjideki yeni partneri Türkiye oldu. Rusya'nın Akkuyu'da hayata geçirieceği nükleer santral projesinin inşaatına 2015 yılının Mart ayında başlanması planlanıyor...

Rusya, İran’da 2 yeni nükleer enerji santrali inşa edecek!

Rusya, İran’da 2 yeni nükleer enerji santrali inşa edecek. Rusya ve İran arasında Moskova'da imzalanan nükleer anlaşma kapsamında, Rusya’nın, İran’da 2 yeni nükleer enerji santrali inşa edeceği bildirildi.

Rönesans Holding , Avrupa'da yeni yapılacak nükleer santrallerle ilgileniyor!

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Finlandiya'da ihaleye çıkması beklenen ikinci nükleer santral projesi ve Avrupa'daki yeni nükleer santral projelerinin inşaatı ile ilgilendiklerini açıkladı...

Rönesans Holding , Avrupa'da yapılacak nükleer santrallerle ilgileniyor!

İstanbul'da TED Rönesans Koleji'nin açılış töreni sonrasında gazeteciler ile bir sohbet toplantısı yapan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Avrupa'da yeni yapılacak nükleer santrallerin inşaatı ile ilgilendiklerini açıkladı

İrandan yeni nükleer santral inşası Haberi

İrandan yeni nükleer santral inşası

İran devlet televizyonuna konuşan Salihi, Buşehr'de inşa edilecek reaktörlerin yaklaşık 10 milyar dolara mal olacağını belirtti. 


Salihi, nükleer anlaşmadaki Arak'taki ağır su reaktörünün yeniden tasarlanması konusu ve diğer nükleer projelerle ilgili Çinli yetkililerle görüşmeler yapıldığını ifade ederek, "Nükleer uzmanlarımız ve onların uzmanları hem Çin hem de İran'da birkaç kez bir araya gelerek, görüşmelerde bulundu" ifadelerini kullandı.


Salihi, Viyana'da Çin ve ABD'li yetkililerle konuyu detaylıca ele aldıklarını ve Pekin'de İran, Çin ve ABD arasında üçlü görüşmeler yapılması konusunda uzlaşmaya vardıklarını kaydetti.


Arak'taki ağır su reaktörü, nükleer görüşmelerde temel anlaşmazlık noktalarından birini oluşturuyordu. BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya'nın oluşturduğu 5+1 ülkeleri, atom bombası yapımında kullanılabilecek ölçüde plütonyum üretebileceği endişesiyle reaktörün kapatılmasını veya hafif su reaktörüne dönüştürülmesini talep ediyordu.


Avusturya'nın başkenti Viyana'da imzalanan...